Palu tanıtım kitabı çıktı

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ilçenin tanıtımına katkı sunacak olan 'Palu Tanıtım Kitabı' çıktı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği (PALU-DER) tarafından yayınlanan ve Araştırmacı - Yazar Süleyman Yapıcı'nın kaleme aldığı "Palu Tanıtım Kitabı" çıktı. Kitabın tanıtım toplantısında konuşan PALU-DER Başkanı Fadıl Ülgen, emeği geçen herkese teşekkür etti.

"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İlçenin tanıtımına yönelik hazırlanan kitap hakkında bilgiler veren Ülgen; "Kadim şehir olan Palu’nun güzide derneği olarak hizmet noktasında birçok işe imza attık. Son çalışmalarımızdan biri de Palu şehrimizi bir kitap haline getirmek oldu. Palu’nun kendine has olan güzelliklerini, birçok yönünü daha da güçlendirmek ve daha fazla alana yaymak tanıtmak için kapsamlı bir tanıtım kitabi yazmaya karar verdik. 2023 yılında başladığımız bu tanıtım kitabını 2024 yılında baskı haline getirerek tanıtmaya başladık. Emeği geçen başta Süleyman Yapıcı olmak üzere Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile üyelerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

"UZUN BİR ARANIN ARDINDAN KİTABI ÇIKARDIK"

Palu’nun coğrafi - kentsel konumu, tarihi eserler ve turizm gibi konuların ele alındığı kitap hakkında bilgiler veren Araştırmscı - Yazar Süleyman Yapıcı; "Daha önce dergimiz adına 5 sayılık bir dergi çıkartmıştık. Uzun bir aranın ardından Palu isimli bir tanıtım kitabı çıkardık. Kitap içerisinde Palu’nun coğrafi ve kentsel konumu, tarihi eserler ve turizm, inanç turizmi, doğa ve gastronomi turizmi, gastronomi ve Palu yemekleri yer almakta. Ayrıca Palu’nun eski ve güncel hallerinin yer aldığı görseller mevcut. Palu gezmek için gelen misafirlerin nereleri nasıl gezeceğini belirten bir rehber çizelgesi mevcut. Ben katkılarından dolayı dernek başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kitapta yer alan fotoğraflar için bizimle yaptıkları işleri paylaşan bütün arkadaşlara ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN