Özkan, 2024-2025 yılı eğitim öğretim yılını değerlendirdi

CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından açıklamalarda bulunarak, Ak Parti'nin 22 yıllık iktidarlık sürecinde eğitim sistemini bilerek ve isteyerek siyasallaştırdığını söyledi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının başlamasının ardından değerlendirmelerde bulundu. Eğitim sisteminin geldiği noktada okulların ve AK Parti iktidarının öğrencilerin ve öğretmenlerin istekleri ile ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olmadığını kaydetti.

CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan açıklamasında;

İlk ders zilinin çalmasıyla okullarımızda 2024-2025 eğitim öğretim yılı resmen başladı. Ne yazık ki ne okullarımız ne de AKP iktidarının eğitim sistemini getirdiği koşullar öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve eğitim çalışanlarının heyecanlarını, isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya hazır değildir. 22 yıllık AK Parti iktidarında eğitim sistemi bilerek ve isteyerek siyasallaştırılmış, iktidarın ideolojik hedefleri için araç haline getirilmiştir.

Bu yıl okul öncesi, 1. 5. ve 9. sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bir eğitim programı olmaktan öte iktidarın çağdışı eğitim manifestosu olma niteliğini taşıyan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile döneme başlıyorlar. İhtiyaç analizi ve pilot çalışması yapılmamış, hazırlanma ve onaylanma süreci katılımcı ve şeffaf yürütülmemiş, bu modele karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak idari işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açtık. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin vakti ve emeği AK Parti’nin siyasi hırsları nedeniyle daha fazla ziyan edilmeden bir an önce eski programlara dönülmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN