MÜSİAD Elazığ Şubesi'nden istişare toplantısı

MÜSİAD Elazığ Şubesi tarafından enflasyon düzeltmesi ve vergi kanunlarındaki son değişiklikler ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda enflasyon düzeltmesi ve vergi kanunlarında ki son değişiklikler konuşuldu.

Soru cevap şeklinde devam eden toplantıda konuşan MÜSİAD Üyesi, Vergi Başmüfettişi ve Yeminli Mali Müşavir Oktay GÖKTÜRK; “Düzeltme işlemleri 2023 yılı için vergilemeye yol açmayacak, ancak düzeltilen parasal olmayan kalemler 2024 ve sonraki yıllarda düzeltilmiş değerleri üzerinden dikkate alınacaklarından, 2024 ve takip eden yıllardaki hesaplanacak vergiye etki edecektir. Özkaynakları güçlü olan kurumlarda enflasyon düzeltmesi dönem karını ve kurumlar vergisi matrahını azaltacak, daha çok yabancı kaynakla finanse edilen özkaynakları zayıf olan kurumlarda ise enflasyon düzeltmesi karı ve kurumlar vergisi matrahını artıracaktır. Enflasyon düzeltmesi daha az vergi ödeneceği anlamına gelmediği gibi bazı işletmelerde daha fazla vergi ödenmesine yol açabilecek olup düzeltmenin vergisel etkisi işletmelerin yapısına göre farklılık gösterecektir.” İfadelerini kullandı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN