MÜSİAD Dost Meclisi'nin Gündeminde Filistin vardı 

MÜSİAD Dost Meclisi'nin bu defaki konukları uluslararası Filistin'e destek federasyonu başkanı Münir Said ve Mavi Marmara Gazisi Beytülmakdis Öncüleri Derneği Başkanı Muharrem Güneş oldu. Toplantının gündeminde Filistinlilere yapılan zulüm ve İsrail'in izlediği politika vardı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen Dost Meclisi Toplantısının bu hafta ki konukları; Uluslararası Filistin’e Destek Federasyonu Başkanı Münir Said ve Mavi Marmara Gazisi Beytülmakdis Öncüleri Derneği Başkanı Muharrem Güneş oldu. MÜSİAD Üyelerine Filistin’de yaşanan savaşın gerçekleri, geçmişten gelen sorunlar, İsrail’in amaçları ve Filistin davası anlatıldı. Amaçlarının Filistin davasını tüm yönleri ile nesilden nesile aktarmak olduğunu ifade eden Beytülmakdis Öncüleri Derneği Başkanı Muharrem Güneş; “Derneğimizi Filistin ve Kudüs’e yönelik bilinçlendirme noktasında 2014 yılında kurduk. 

Bu amaç doğrultusunda Türkiye de birçok ilde çeşitli kurum ve kuruluşlarda seminer, konferanslar veren, etkinlikler düzenleyen bir derneğiz. Tabi bizim çalışmalarımız çok daha eskiye dayanıyor. 2010 yılında Mavi Marmara olayından sonra bu çalışmaları daha kurumsallaştırma gayesi ile derneğimizi kurduk. Amacımız Filistin davasını tüm yönleri ile bilinçli bir şekilde ele alıp nesilden nesile aktarmaktır” diyerek Filistin meselesini, dini, siyasi, ekonomik ve akademik boyutları ile ele almak olduğunu dile getirdi. 

Filistin ve Kudüs’ün öneminin tam olarak anlaşılamadığını belirten Uluslararası Filistin’e Destek Federasyonu Başkanı Münir Said de, “Filistin ve Kudüs meselesinin İslam aleminde aslında tam manası ile kavranabilmiş değil. Filistin birçok açıdan Türkiye için çok önemli bir coğrafya. Mavi Vatan, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Akdeniz’deki petrol ve gaz rezervleri, enerji hatları gibi birçok açıdan baktığımız zaman Filistin Devletinin Türkiye için önemi çok daha anlaşılır hale gelecektir. Dolayısı ile Filistin meselesi sadece dini boyutlarda ele alınacak bir mesele değil. Bu meselenin tüm boyutları ile Akademik olarak ele alınması ve toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor” diyerek Filistin davasının birçok boyutunu gözler önüne serdi. Filistinlileri yalnız bırakmamak gerekiyor” dedi. “Filistin meselesi bütün İslam coğrafyasının ortak paydası ve ortak yarasıdır, Filistin ile tarihi, dini, kültürel, ekonomik ve politik bağlarımız var.” Diyen MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan ise,” İsrail-Filistin meselesi kamuoyunda sürekli gündemde olan bir süreçtir. Sorunun temelinde İsrail olmasına karşın batılı kaynaklara itibar edilmekte ve Filistin sorunu olarak isimlendirilmeler yapılmaktadır. Aslında bölgede Filistin sorunu değil bir “İsrail Sorunu” vardır. Bu sorun çözülmedikçe bölge huzura kavuşmayacaktır. Özgür Filistin için emperyalist güçlerin Ortadoğu’daki maşası İsrail’e karşı mücadele veren mazlum Filistin halkına yaşatılan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN