Kültür Mahallesine neden kadın muhtar?

31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine doğup büyüdüğü mahallesine hizmet etmek amacıyla muhtar adayı olan Gazeteci – Yazar Gülşah Altaş seçimlere az bir zaman kala çalışmalarını tamamladığını ve bir kadın olarak neden muhtarlığa aday olduğunu açıkladı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Ömer Kaya

31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine doğup büyüdüğü mahallesine hizmet etmek amacıyla muhtar adayı olan Gazeteci – Yazar Gülşah Altaş seçimlere az bir zaman kala çalışmalarını tamamladığını ve bir kadın olarak neden muhtarlığa aday olduğunu açıkladı.

Kültür Mahallesine neden kadın muhtar?

MUHTAR ADAYLARI YARIŞIYOR

Yerel seçimler için geri sayım başladı. Mahalli İdareler Seçimi olduğu için toplumun tüm katmanlarını ilgilendiren alanlarda gerçekleştirilecek olan seçimlerde İl, İlçe, Belde Belediye Başkan Adaylarının yanı sıra İl Genel Meclisi ve Belediye Meçlisi Üyelikleri ile birlikte toplumun en çekirdek birimi sayılan Muhtarlıklarda da Muhtar Adayları yarışıyor.

KADIN ADAYLARDA ARTIŞ

Geçmiş dönemlere nazaran hem ilimiz hem de ülkemiz genelinde muhtar adaylıklarında önemli ölçüde artışların gözlendiği bu seçimlerde Kadın Muhtar Adaylarının da sayılarında artış oldu.

Kültür Mahallesine neden kadın muhtar?

GAZETECİ KADIN MUHTAR ADAYI

Neredeyse her mahallede bir Kadın Muhtar Adayının yarıştığı Elazığ’da kamuoyunun basından tanıdığı Gazeteci – Yazar Gülşah Altaş da kendi Mahallesinden Muhtar Adayı olduğunu açıklamıştı. Yaklaşık 3 aydan beridir adaylık çalışmalarını aralıksız sürdüren Kültür Mahallesi Muhtar Adayı Gülşah Altaş gazetemize gerçekleştirdiği ziyaretlerinde adaylık sürecini değerlendirerek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

MAHALLENİN YÜKÜ KADINLARDA

Kendisinin genç bir kadın, aynı zamanda gazeteci olarak Kültür Mahallesi Muhtarlığına neden aday olduğunu açıklayan Gülşah Altaş; yaşamın her alanında olduğu gibi toplumun en alt birimleri olan mahallelerde de kadınların sözü duyulmalı diyerek; mahallenin yükü en çok kadınların omuzunda. Mahallenin sorunlarıyla da en çok boğuşanlar, evde olanlar, mahallede nelerin olup bittiğini bilenler, çarşı Pazar alışverişi yapanlar kadınlar. Böyle bir gerçek varken ben de bir kadın olarak mahallemizin kadın sakinlerinin destekleriyle Muhtarlığa aday olmaya karar verdim dedi.

Kültür Mahallesine neden kadın muhtar?

KADINLAR DAHA ÇÖZÜM ODAKLI

Kadınların erkeklere nazaran daha çözüm odaklı düşündüklerine inandıklarını da savunan Muhtar Adayı Gülşah Altaş, bir kadın kapıları çaldığında insanların daha güvenle açtığına vurgu yaptı. Bunun dışında kadınların kullandığı dilin daha temiz ve kapsayıcı olduğunu ifade eden Altaş, bu dile çok ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri için mahallemizin ilk kadın muhtar adayı olarak çıktım ve mahalle sakinlerimizin olumlu tepkileri şevkle çalışmamı sağladılar dedi.

KADIN ELİNİN DEĞMESİ NİTELİK KAZANDIRACAK

Kadınların siyasetin her alanında olduğu gibi toplumun en alt birimi olan muhtarlıklarda da köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Muhtar Adayı Gültaş; kadın elinin değdiği bir mahallenin diğer mahallelere nazaran daha nitelikli olacağına inanıyorum dedi.

Kültür Mahallesine neden kadın muhtar?

HEM GAZETECİ HEM KADIN

Hem bir kadın hem de bir gazeteci olarak Kültür Mahallesinin sorunlarının neler olduğunu ve bu sorunlarını meslektaşlarının da katkılarıyla kısa sürede çözebileceğini ifade eden Altaş seçilmesi halinde en kısa sürede Kültür Mahallesini Elazığ’ın örnek mahallesi konumuna getireceğini söyledi.

2D, 1 G MODELİYLE YÖNETİM

Kültür Mahallesinin en büyük problemlerinden birinin kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Altaş, meslektaşlarıyla kuracağı gönüllü bir çalışma ekibiyle; 2D, 1G sloganıyla mahallede DÖNÜŞÜM, DEĞİŞİM ve GELİŞİM’in öncülüğünü yaparak Kentsel Dönüşüm, Yerinde Değişim ve Kültürel Gelişimi sağlayacaklarını söyledi.

7/24 ŞİKAYET HATTI AKTİF

Seçilmesi halinde mahalleyi mahalle sakinleriyle birlikte katılımcı yönetim anlayışla örnek bir yerleşke haline getireceklerini söyleyen Kültür Mahallesi Muhtar Adayı Gülşah Altaş işe 7/24 Whatsapp şikayet hattı kurmakla başlayacaklarını belirtti.

Kültür Mahallesine neden kadın muhtar?

TEMİZLİKTE TİTİZLİK, SOKAKLARDA GÜVENLİK

Sokak temizliğine titizlik, eğitime katkı, çocuk parkları ve oyun alanlarının güvenliğine kadar birçok başlıkta Kültür Mahallesini örnek mahalle haline getireceğinin altını çizen Altaş seçilmesi halinde yapacaklarını şu ara başlıklarla sıraladı:

HER AY SOKAK TOPLANTILARI

Kültür mahallesindeki her bir sokaktan birer temsilci belirleyerek ayda bir sokak temsilcileriyle bir araya gelinip şikayetler değerlendirilerek çözüm önerileri alınacak.

SOKAKLARIN TEMİZLİĞİ

Belediye tarafından yapılan temizlik çalışmalarının takibi sağlanacak aksaklıkların olması halinde anında Belediyeye bildirilecek. Sokaklardaki çöp konteynırlarının sayılarının arttırılması sağlanacak. Uygun olan sokaklarda ise konteynırların yer altına alınması sağlanarak görüntü kirliliğinin önüne geçilecek.

Kültür Mahallesine neden kadın muhtar?

BOYASIZ EV KALMAYACAK

Yıkım olamayan veya yıkımı tamamlanmış sokaklardaki sıvaları dökülmüş, boyası süzülmüş yapılar tespit edilerek Belediye katkılarıyla binaların boyaları yenilenecek.

EĞİTİME DESTEK

Mahalle sakinlerimizden durumu iyi olmayan komşularımızın çocuklarının eğitimlerini almalarına katkı sağlamak adına mahallelerimizin muhtelif yerlerine reklam panoları konulacak ve bu panolarda reklam afişlerini asmak suretiyle bu kurs merkezleri veya dershanelerin çocuklarımızın eğitimine katkı sunması sağlanacak.

KÜTÜPHANE VE ÇALIŞMA SALONU

Mahallemizin adına yakışır şekilde bir kütüphanenin belediyemiz tarafından kurulmasını sağlayacak, içerisinde olacak çalışma salonu marifetiyle de gençlerimize yeni aktiviteler kazandıracağız.

TOPLANMA ALANI OLUŞTURMAK

Deprem fay hattı üzerinde olmamız hasebiyle olası depremlerde mahalle sakinlerimizin anında toplanabilecekleri toplanma alanı tesis edip gelecek yardımların kusursuz ulaşımını sağlamak ve gelişmelerle alakalı sakinlerimizin anında bilgilenmelerini sağlamak.

Kültür Mahallesine neden kadın muhtar?

BOŞ VE ATIL ARSALAR DEĞERLENDİRİLECEK

Deprem sonrası veya çeşitli nedenlerle yıkılan ama yeri boş olan arsaların hafriyatları sıfırlanarak görüntü kirliliği ortadan kaldırılacak bu alanlar  mülk sahiplerinin rızası alınarak geçici olarak mahalle sakinlerimizin otopark ihtiyacının giderilmesi için düzenlenecek. İzin verilmeyen boş arsaların görüntü kirliliğini gidermek için Belediye marifetiyle estetik şekilde kapatılarak güzel görünümlere kavuşturulacak

ÇOCUKLAR İÇİN KREŞ

Belediye Başkan Adaylarının tümü projelerinde çocuk kreşlerine yer vermişlerdi. Bu kapsamda Belediyenin yapacağı kreşlerde önceliği Kültür Mahallesine vermeleri için meslek büyüklerimizin de desteği alınarak mahallemize kreşin kurulması sağlanacak.

DAHA GÜVENLİ SOKAKLAR VE OYUN ALANLARI

Mahallemizde çeşitli suçların işlenmesinin önüne geçmek ve çocuklarımızın daha güvende oynamalarını sağlamak amacıyla sokak başlarına ve oyun alanlarına kamera sistemleri kurulacak.

SOKAKLARIN ASFALTLANMASI

Belediyenin sokaklardaki çalışmalarının hemen bitiminde vakit kaybetmeden sokakların asfaltlanması sağlanacak, çalışmalar devam ederken yaz aylarında toz topraktan etkilenmemek için Belediye tarafından sulama hizmetlerinin verilmesine ön ayak olunacak.

Kültür Mahallesine neden kadın muhtar?

SOKAK AYDINLATMALARI VE ESTETİK

Karanlık olan sokaklarımızın güneş enerjili ve estetik sokak lambalarıyla aydınlatılması için Belediyenin önceliğini mahallemize vermesi sağlanacak.

KEDİ EVLERİ

Sokaktaki canlarımızın daha güvende yaşamlarını sürdürmeleri için sokaklarımızın muhtelif yerlerine estetik görünümlü KEDİ EVLERİ bırakılarak hem sokak aksesuarları olarak güzel bir görüntü sağlanacak hem de sokaktaki canlarımızın kışın yağışlardan ve soğuklardan yazın ise güneşten korunmaları sağlanacak.

ENGELLİ ÖZEL BİREYLERİMİZ İÇİN PARK

Çocuk oyun alanları gibi engelli özel bireylerimiz için de vakitlerini geçirebilecekleri parkların yapılması sağlanacak.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER İÇİN SERGİ ALANI

Kadınlarımız ve kızlarımızın el emeği verip göz nuru dökerek ürettikleri ürünleri aile ekonomisine kazandırmak için pazarlayabilecekleri sergi alanı sağlanacak.

TEKSTİL ATELYESİ

Organize sanayinde bulunan tekstil fabrikalarıyla görüşülüp Kültür Mahallesinde atölyeler kurdurularak parça başı işlerin yapılmasında hem Fabrikanın taşıma yükünü azaltmak hem de mahalle sakinlerimizin ev ekonomilerine katkı sunmaları sağlanacak.

MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK

Mahalle kültürünü yaşatmak, komşuluk ilişkilerini geliştirmek adına sakinlerimizin cenaze, düğün ve mevlit gibi durumlarında kuracağımız 7/24 Whatsap hattıyla tüm sakinlerimizi bilgilendirip acısı olanların acısına sevinci olan sakinlerimizin sevincine ortak olunacak.

Kültür Mahallesine neden kadın muhtar?

KÜLTÜR SPOR KULÜBÜ

Spora meraklı futbol yeteneği olan gençlerimiz için spor kulübü kurulacak bu kulüp marifetiyle hem sosyal bir aktivite gerçekleştirilecek hem de göz bebeğimiz Elazığspor’umuzun alt yapısına oyuncu kazandırılacak.

Kaynak: Günışığı Gazetesi
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN