Kovancılar'da yol yapım çalışmaları sürüyor

2024 yatırım programı kapsamında Kovancılar'da, yol yapım çalışmaları sürüyor.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

2024 yatırım programı kapsamında Kovancılar’da Elazığ İl Özel İdaresi ekiplerince yol yapım çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalar sonucunda toplam 9.3 km. köy yolunun asfalt sathi kaplama olarak tamamlanacak.

Elazığ İl Özel İdaresi Tarafından yapılan açıklamada; “Elazığ İl Özel idaremiz ekiplerince, Kovancılar İlçemizde yol yapım çalışmaları devam etmektedir. Yol ve Ulaşım Müdürlüğü 2024 Yatırım programı kapsamında; Yoncalıbayır köyünde 2.3 km, İsaağa -Yoncalıbayır Grup Köy yolunda 5 km, Göçmezler Köyünde 1 km, Yılbaşı Köyünde 500 mt, Yk. Demirci Köyünde 500 mt olmak üzere, toplam 9.3 km yol asfalt sathi kaplama olarak tamamlanacaktır. Ayrıca, Durmuşlar -Tabanözü-Aşağıkanatlı- Yukarı Kanatlı- Okçular grup köy yolunda yapılan 13 km’lik asfalt bakım onarım çalışması tamamlandıktan sonra, grup köy yolunun 2. Kat asfalt yol kaplama çalışması da programda yer aldığı şekilde yapılacaktır. Bu yenileme çalışmasıyla birlikte, bölgedeki ulaşım koşullarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

Ayrıca, Yoncalıbayır köyünde; 2000 m2 parke 2000 m3 taş duvar yapımı ile ara sokak, mahalle yolları çamurdan arındırılıp, yol genişleme çalışması ile vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur. Tüm bu çalışmalar için kullanılacak ödenek miktarının 33 milyon TL’yi bulması beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN