Keleş: Palu ve Kovancılar içme suyu sorunu çözülüyor

Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Palu ve Kovancılar içme suyu Arıtma Tesisi'nin proje süreci tamamlandığını açıkladı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ içme suyu İsale Hattı Projesi kapsamında, Palu ve Kovancılar ilçelerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla 14,2 km uzunluğunda düktil boru hattı ve Kovancılar merkezde bir içme suyu deposu inşaatı, 2024 yılı öncesinde tamamlanmıştı. Tamamlanan içme suyu hattına arıtılmış suyu verecek olan Palu ve Kovancılar içme suyu Arıtma Tesisi’nin proje süreci tamamlandı.

Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Yeni içme suyu arıtma tesisi, Palu ve Kovancılar ilçelerinin su ihtiyacını karşılamada büyük bir öneme sahip olacak. Modern arıtma teknolojileri ile donatılacak olan tesis, bölge halkının daha temiz ve sağlıklı içme suyuna erişimini sağlayacak,” dedi.

Milletvekili Keleş, “Proje süreci tamamlanan Palu ve Kovancılar içme suyu Arıtma Tesisi’nin inşaat çalışmalarına Kurban Bayramı sonrası başlanacaktır. Günlük 5.500 m³ arıtma kapasitesine sahip olacak bu tesisin, Palu ilçesinde yapılacak bir içme suyu deposu ile birlikte, yıllık 1,42 milyon m³ memba kalitesinde suyu bölgeye sağlayacağını,” belirtti.

“Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte, Elazığ’ımızın bu iki ilçesinde su kalitesinin artırılması ve su kaynaklarının daha verimli kullanılması hedefleniyor. Hem çevresel sürdürülebilirlik hem de halk sağlığı açısından önemli bir adım olarak değerlendirilen bu proje, aynı zamanda bölge ekonomisine de katkı sağlayacaktır,” ifadesini kullanan Keleş, tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte, Palu ve Kovancılar halkının uzun vadede temiz ve güvenilir suya erişim imkânına kavuşacağını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN