Kaya, başvuran hasta sayısı 12 milyonu aştı
Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Şüheda Kaya 2024 Yılının hizmet değerlendirmesi yaptı.
Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Şüheda Kaya 2024 Yılına ilişkin çevre illerden ve ilimizden Şehir hastanesinde tedavi görmüş olan ve tedavisi devam eden hasta sayıları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Başhekim Doç. Dr. Kaya: “Hastanemiz açıldığından beri sadece ilimize değil bölge illerine de hizmet ediyor. Bilindiği üzere, Fethi Sekin Şehir Hastanemiz, 2020 Elazığ depremi, Covid-19 pandemisi ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde Elazığ başta olmak üzere Bingöl, Tunceli, Muş, Malatya, Diyarbakır ve çevre illerden hasta kabul ederek tüm bölgeye hizmet etmiştir. Hastanemize açılışından itibaren başvuran hasta sayısı 12 Milyonu aşmıştır.
Hastanemiz 2024 yılında birçok hizmette rekor tazeledi. 2024 yılında toplam 2 milyon 494 bin hastaya hizmet sunuldu. 2023 yılında bu sayı 2 milyon 260 bin idi. Yine bir önceki yılan nazaran yatan hasta sayımız 9 bin aratarak 69 bin hastaya ulaştı ve 2.798 adedi A grubu özellikli ameliyatlar olmak üzere toplam 46.203 ameliyat gerçekleşti. 2023 yılına göre ameliyat sayısında da %10 luk artış oldu. Hastanemizin hizmet kalitesi ve hizmet çeşitliliği her yönüyle yükselen bir grafik sergiliyor. Bizden önceki yönetim ekiplerinin yaptığı başarılı çalışmaları biz de üstüne ekleyerek devam ettiriyoruz. 2023 yılında açılan Tüp bebek merkezimizin ilk doğumları da geçtiğimiz aylarda gerçekleşmiş oldu ve 14 bebeğimiz dünyaya geldi. Yine, Evde Sağlık Hizmetleri Birimimiz bünyesinde YAŞAM (Sağlıklı Yaş Alma Merkezi” hizmeti başlatıldı. Burada Aile hekimi Uzmanlarımız ve Gerontologlarımız 65 yaş üstü hastalarımıza özel olarak hizmet sunuyor, onları evlerinde ziyaret ederek sağlık ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Yakın zamanda suda doğum ünitemizi açtık ve 4 annemiz sağlıklı bir şekilde ünitemizde bebeklerini dünyaya getirdiler. Hizmet veren poliklinik sayımız 154’dü. 2024 yılında yeni polikliniklerin açılmasıyla 170’e yükseldi. Dolayısıyla hastalarımızın hekime daha rahat ulaşmalarını sağlıyoruz. Ayrıca kulak burun boğaz, cildiye ve göz hastalıkları branşlarında mesai dışında da poliklinik hizmeti veriyoruz. Sağlık kurulumuz tarafından 8316 hastaya rapor düzenlendi. Bu sayı da bir önceki yıla göre %20 artmış oldu.
Bakmadan Geçme
![Kuduz vakalarına karşı havadan ilaçlama](https://i.elazigdetayhaber.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/kuduz-vakalarina-karsi-havadan_1738909015_2GTW5b.jpeg)
![Genel Başkan Gül'den, TDV'ye ait arsa açıklaması](https://i.elazigdetayhaber.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/genel-baskan-gul-den-tdv-ye-ai_1738846032_n45tQm.jpg)
![Elazığ Belediyesi 3. Yazarlık Atölyesi başladı](https://i.elazigdetayhaber.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/elazig-belediyesi-3-yazarlik-a_1738845577_KLJWvh.jpeg)
![Elazığ Belediyesi, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor](https://i.elazigdetayhaber.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/elazig-belediyesi-karla-mucade_1738845216_flCiJr.jpeg)
![YKS başvuru ekranı açıldı](https://i.elazigdetayhaber.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/yks-basvuru-ekrani-acildi_1738844259_XxvIMD.webp)
![Fırat Üniversitesi İle İşkur Arasında İşkur Gençlik Programı protokolü imzalandı](https://i.elazigdetayhaber.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/firat-universitesi-ile-iskur-a_1738843100_BtUasL.jpeg)