Karaçorlu: Çanakkale'de yaşanan trajedi bugün Gazze'de yaşanıyor

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Şuurlu Öğretmenler Derneği Elazığ Şube Başkanı Habib Karaçorlu bir açıklama yaptı. Öğrencilerin tarih bilinciyle yetiştirilmesinin önemine dikkat çeken Karaçorlu bu bilinçle geleceğe daha güçlü adımlar atılacağını vurguladı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Şuurlu Öğretmenler Derneği Elazığ Şube Başkanı Habip Karaçorlu yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile ilgili bir açıklama yaptı.

Habip Karaçorlu yeni eğitim öğretimin ilk gününde Çanakkale’den Gazze’ye bağımsızlık ruhu ve vatan sevgisi" temasıyla hazırlanan açılış dersinin önemine değinerek Çanakkale’de yaşanan trajedinin bugün Gazze’de yaşandığını belirterek, “Bir asır önce Çanakkale’de yaşanan vahşet bugün Gazze’de aynı şekilde yaşanmaktadır. Bu konuyla ilgili Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması” konulu video öğrencilerimize izlettik gerçekten çok güzel başarılı bir yapım” dedi.

Öğrencilerin tarih bilinciyle yetiştirilmesinin önemine dikkat çeken Habib Karaçorlu, bu bilinçle geleceğe daha güçlü adımlar atılacağını vurguladı. Karaçorlu, “Bu nedenle milletimiz devletinden eğitim sistemini bu şekilde düzenlemesini; inançlı, ahlaklı, vatansever, şuurlu, dürüst ve emin salih nesiller yetiştirmesini bekliyor. . Bundan dolayı, “eğitim meselesi artık bir beka meselesidir” denilmektedir. Çünkü düşmanlarımız bizim zayıf ve dağınık bir zamanımızı beklemektedirler. Eğitimimiz her anlamda milli olmalı, milletin inancını, tarihini, kültürünü yeni nesillere vermeli, şuurlu ve Salih nesiller yetiştirmelidir” dedi.

Eğitimdeki sorun ve eksikliklerin, sosyal hayattan, ülke yönetimine kadar birçok alanı olumsuz etkilediğini dile getiren Karaçorlu çocuk ve gençlere sahip çıkmanın milli bir görev olduğunu belirtirken, “Bu nedenle eğitimdeki yanlış sistem ve icraatların, sorun ve aksaklıkların dolaylı veya doğrudan ekonomiye, sosyal hayata, ülke idaresine, toplumun sağlık, huzur, güvenlik ve mutluluğuna, bilim ve teknolojide ilerlemeye ve kalkınmaya olumsuz etkilerinin olduğu gözle görülen bir hakikattir. Bu konuda devlet ve millet olarak hepimizin maddi ve manevi fedakârlıkta bulunması, çocuk ve gençlerimize sahip çıkması milli ve kutsal bir görevdir” şeklinde konuştu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN