Karaciğer kitlelerinde erken müdahale hayat kurtarıyor

Karaciğer görüntüleme ve kitlelerin radyolojik tanısı, modern tıpta oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Karaciğer kitlelerinin teşhisi ve değerlendirilmesi için kullanılan Ultrasonografi (USG), Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) Bilgisayarlı Tomografi (BT), Elastografi (FibroScan ve MR Elastografi) ve Pozitron Emisyon Tomografisi (PET/BT) temel görüntüleme yöntemleridir.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Karaciğer kitlelerinde erken müdahale hayat kurtarıyor

Karaciğer kitlelerinin tanısında önemli olan bu sürece ilişkin Fırat Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı ev sahipliğinde ve Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan ARTAŞ’ ın moderatörlüğünde önemli bir konferans gerçekleştirildi. Konferansta karaciğeri tutabilecek hastalıklar ve bunların radyolojik olarak tanısına dair önemli bilimsel veriler tartışılarak tecrübe paylaşımında bulunuldu. 

Karaciğer kitlelerinde erken müdahale hayat kurtarıyor

Konferansa, 2012 yılında karaciğerdeki lezyonların ve yağlanmanın manyetik rezonans görüntüleme ve bilgisayarlı tomografi ile görüntülenmesi konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle TÜBİTAK tarafından ödüllendirilen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muşturay KARÇAALTINCABA, konuşmacı olarak katıldı.

Fırat Üniversitesi Hastanesi 6.kat konferans salonunda iki oturum şeklinde gerçekleştirilen toplantıya şehrimizdeki ve çevre illerdeki radyoloji öğretim üyeleri, radyoloji uzmanları ve radyoloji bölümü araştırma görevlileri katıldı. 
 

Bakmadan Geçme