Işıkver: Yarısı bizden kampanyası Elazığ için elzemdir

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından İstanbul'a özel olarak açıklanan 'Yarısı Bizden' kampanyasının Elazığ'da da uygulanmasının şart olduğunu ifade ederek 'Bu şartlar sağlanmazsa yüzyıllık yerleşim yerleri olan 18 mahallemiz enkaz yığını olarak kalmaya devam edecektir' dedi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından İstanbul'da kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında "Yarısı Bizden Kampanyası" hayata geçirilecek.

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Bakan Kurum’un açıkladığı Yarısı Bizden Kampanyası’nın Elazığ’da da uygulanması gerektiğine yönelik açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Işıkver kampanyanın Elazığ için elzem bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak; “2020 yılında Elazığ merkezli yaşanan deprem felaketi ve ardından 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ağır hasar alan ve yıkılan çok sayıda binamız vatandaşlarımızın ekonomik gücü ve inşaat maliyetlerindeki artışlar nedeniyle maalesef yenilenememiş ve şehir merkezimi maalesef enkaz yığınına dönmüştür. İlimizin bu metruk görünümden kurtulması için şehrin öncelikli sorununun merkezdeki 18 mahallenin dönüştürülmesi olduğunun hem 2023 genel seçimlerinde hem de 2024 yerel seçim sürecinde dile getirdik ve bunlarla ilgili önerilerimizi kamuoyu ile paylaştık. Konuyu kamuoyumuzun da yakından takip ettiği gibi TBMM’de dile getirerek ilimizin bu acil önceliğine dikkat çekerek çözüm talebinde bulunduk. Elazığ depremi sonrası uzun bir süre ilimizde kalarak tüm süreçleri yöneten Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat KURUM, ilimizin deprem sonrası acil dönüşüm ihtiyacını en yakından bilen isimlerin başında gelmektedir. Sayın Bakanımızın çok haklı gerekçelerle ve olması gereken bir stratejiyle İstanbul’a özel uygulanacak “Yarısı Bizden” modeli Elazığ için de çok elzem bir ihtiyaçtır. Zaten bu şartlar sağlanmazsa yüzyıllık yerleşim yerleri olan 18 mahallemiz enkaz yığını olarak kalmaya maalesef devam edecektir.  İlimizde oluşan yüksek hassasiyet ve tüm kesimlerin ortak beklentisi olan bu kampanyaya Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda kısa süre içerisinde ilimizin de dahil edileceğine olan inancım tamdır. Çünkü şehrimizi Sayın Bakanımız çok yakından tanımaktadır” ifadelerinde bulundu

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN