Işıkver: Turizm potansiyelimizi ekonomik değer haline getirmeliyiz 

Elazığ'ın zengin tarihi birikimi, doğal kaynakları ve tabi güzelliklerine rağmen turizm sektöründe yılların ihmali nedeniyle ekonomik bir değer üretemediğini dile getiren MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret ederek, Elazığ'la ilgili hazırlamış oldukları kapsamlı raporunu takdim ederek destek talebinde bulundu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ederek kültür ve turizm alanında ilin ihtiyaç ve beklentileriyle ilgili kapsamlı raporunu takdim etti. 

IŞIKVER: RAPORDAKİ HER BİR MADDE ŞEHRİMİZ İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR 

Ziyaret sonrası bir değerlendirmede bulunan Işıkver, “14 Mayıs seçimleri sürecinde ilimizin sosyo-kültürel ve ekonomik anlamda bütüncül bir yaklaşımla kalkınma ve gelişmesine vesile olacak şekilde 23 maddeden oluşan bir raporu kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu raporumuzda yer alan her bir başlığı ilgili Bakanlıklarımıza ve konusuna göre Genel Müdürlüklerimize taşıyarak çözüm talebinde bulunuyoruz. Bu kapsamda Ağın ve Sivrice Belediye Başkanlarımızın da katılımı ile ilimiz adına çok kapsamlı bir raporumuzu Sayın Bakanımıza arz ettik. Tarihi 4 bin yıl geriye giden bir medeniyetin emanetçileri olarak üzerinde yaşadığımız bu Aziz şehrin birikimlerini tüm halkımızın refah seviyesini yükseltmek için çok yoğun bir şekilde gayret gösteriyoruz. Pandemi süreci ve yüzyılın deprem felaketlerine uğrayan ülkemizin içinden geçtiği zor ekonomik koşulları ve öncelikleri de dikkate alarak raporumuzu ve taleplerimizi Sayın Bakanımıza sunma imkanımız oldu. Raporumuzda Ağın ve Sivrice ilçelerimizin talep ve beklentilerinin yanı sıra, ana başlıklar itibarı ile Elazığ İlinin Turizm Master Planının Hazırlanması, Sivil Toplum Kuruluşları Platform Merkezinin Yapılması, Harput’un UNESCO Kültür Mirasında kalıcı olarak yer alması için kapsamlı hazırlıklar ve süreçlerin yönetimi, Türk Dünyası Kültür Kurultayı’nın Elazığ’da yapılması, İlimiz nüfusu ve gelecek vizyonu göz önünde bulundurularak Halk Kütüphanesi ve Devlet Korosu binalarının yapılması, Bakanlık öncülüğünde ilimizin ihtiyacı olan etkin tanıtım organizasyonlarının yapılması gibi birbirinden önemli bir çok husus çok detaylı bir şekilde takdim edilmiştir. Bu kadar zengin birikime sahip bir şehrin Turizm potansiyelinden istifade edilememesinin sadece şehre değil Bölgesel kalkınmaya da olumsuz yansıdığını görüyoruz.  Sayın Bakanımız, ilgili Bakanlık bürokratları ile dile getirmiş olduğumuz bir çok hususu değerlendirmiştir. Özellikle Harput Koruma İmar Planının çok kısa süre içerisinde ilan edileceğini ifade etmiş, ilçelerimiz özelindeki taleplerimiz başta olmak üzere raporumuzun her bir başlığının önemine vurgu yapmıştır. Sayın Bakanımıza çözüm odaklı yaklaşımı ve göstermiş olduğu yakın ilgi vesilesiyle teşekkürlerimi arz ediyor, sürecin ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN