Işıkver, Şeker Fabrikası'nın kapasitesinin artırılmasını istedi 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, mecliste söz alarak, Şeker Fabrikası ile ilgili yaşanan sıkıntılara değinerek, fabrikanın kapasitesinin artırılmasını talep etti. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Şeker Pancarı Üretimi yapan çiftçilerin yaşadıkları sıkıntılar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23’üncü Birleşiminde söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ’da sulama sorunun çözümü ile birlikte şeker pancarı üretiminin de arttığını kaydederek, yaşanılan sıkıntılara değindi. Işıkver, fabrikadaki sıkıntıları sıralayarak, kapasitenin artırılmasını talep etti.   

Milletvekili Işıkver “Elazığ ilimizde yeni açılan sulama alanlarıyla beraber pancar ekim sahası genişlemekte ve şeker pancarındaki ekonomik istikrar da göz önünde bulundurularak çiftçilerimiz tarafından yoğun bir talep görmektedir. Ancak şeker fabrikasının bugünkü kapasitesinden ötürü sağlıklı bir üretim yapılamamakta, silo ve fabrikasyon kısmında birtakım problemler görülmekte, fabrikanın eski olması sebebiyle çalışanların mesai süreleri uzamakla beraber iş kazalarının olması gibi ihtimaller de ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple, Elâzığ Şeker Fabrikasında kazan dairesinin yeniden yapılandırılması ve doğal gaz dönüşümünün sağlanması, kireç ocağının yeniden yapılması ve kapasitesinin 60 metreküpten 90 metreküpe artırılması, pancar kesim ünitesi olan difüzyonun 1 adet daha kurulması gibi konularda ileriye dönük bir çalışma yapılması gerekmektedir. Bu gibi konular Elâzığ’ımız için büyük önem taşımaktadır ve millî servetimize sağlayacağı katkının da…”


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN