Işıkver: Elazığ'da yapılan konutlar yapılmış en büyük imar faaliyeti 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti Milletvekilleriyle birlikte Meclis'te düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Işıkver, deprem bölgelerinde inşaat faaliyetlerinin hızla yükseldiğini belirtti. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin talimatıyla oluşturulan Deprem İnceleme Heyetinde yer alan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti Milletvekilleriyle birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Işıkver, Elazığ depreminden büyük bir tecrübe edindiklerini belirterek 6 Şubat depremi sonrası konutların yapımına hızla devam edildiğini söyledi. 

Işıkver, “24 Ocak depremi Elazığ ve Malatya’yı çok ciddi anlamda tahrip etmişti. O depremdeki çalışmalarla 6 Şubat 2023 depremi arasındaki çalışmaları mukayese edebileceğimiz bu noktada bize değerlendirme fırsatı sunan önemli bir inceleme gezisiydi. Bu itibarla biz daha öncesinde kendi seçim bölgelerimizi Türkiye’de daha önce aynı anda yapılmış en büyük imar faaliyeti yani aynı anda gerçekleştirilen konut sayısına istinaden yapılmış en büyük imar faaliyetinin Elazığ depremi sonrasında Elazığ ve Malatya’da yapılan konut çalışmaları olduğunu ifade etmiştik ama rabbim bizi çok daha büyük bir afetle sınamış oldu. Devletimiz bugün Elazığ’da ve Malatya’da yapılan çalışmalarda çok önemli tecrübeler edindik. 

Işıkver: Elazığ'da yapılan konutlar yapılmış en büyük imar faaliyeti 

Biz bu tecrübelerin özellikle örnek vereyim biz Elazığ depreminde Elâzığ ve Malatya’da yapılan konutlarda 2+1 konutlar da vardı. Bizim Türk aile yapısına çok uymadığını ve 3+1 olması gerektiğini ifade ederek itiraz ettiği konut yapısı olduğunu görmüştük. Şimdi müşahade ettik ki her ilde 3+1 konut yapıyor. Dolayısıyla yine konteyner kentlerde gittiğimiz şehirlerde valilerimizin konuya hakimiyetlerinin olağanüstü olduğuna, vali yardımcılarının, koordinatör kaymakamları neredeyse insanımızı ismen bile tanıyacak düzeyde münasebet geliştirdiklerinde memnuniyetle müşahade etmiş olduk. Tabiki bu çok kapsamlı bir operasyon ama şunu da ifade etmek gerekiyor bizler teknik elemanlar olarak sektörü de çok iyi bilen insanlar olarak faaliyetlerin çok hızlı devam ettiğini ve büyük olasılıkla şubat ayına varmadan konut teslimatlarına başlanacağını bazı bölgelerde 2023'ün sonu gibi anahtar teslim noktasına getirileceğini de memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Rabbim devletimize zeval vermesin. Tabiki çok büyük bir deprem çok büyük bir organizasyon isteyen sonuçlarıyla da mücadele etme noktasında da çok büyük bir organizasyon bir afetle karşılaştık” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN