Işıkver'den Pertek Köprüsüyle ilgili önerge 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Pertek Köprüsü ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Pertek Köprüsü ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. Işıkver yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle önergesinde Pertek köprüsüyle ilgili süreçlerin hangi aşamada olduğunu sordu… 

IŞIKVER: PERTEK KÖPRÜSÜ BÖLGESEL GELİŞME AÇISINDAN ÖNEM TAŞIYOR 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver önergeyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; “Bölgemizin kalkınmasına yönelik büyük katkı sunacağına inandığımız Pertek Köprüsünün proje ve yapım sürecine ilişkin soru önergemizi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduk. İlimizin ve bölgemizin sorunlarının çözümüne ilişkin mücadelemiz kesintisiz devam edecektir” İfadelerini kullandı. MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu ifadelere yer verildi: "Seçim bölgem olan Elâzığ ilimize yapılması planlanan Pertek Köprüsü, Elâzığ-Tunceli illeri güzergahını kısaltmakla birlikte, Akdeniz ve Karadeniz liman bağlantısını kara yolu ile bağlayacak stratejik bir öneme sahiptir. Ayrıca özellikle de yaz aylarında bölge trafiğine rahat bir nefes aldıracak pozisyondadır. Söz konusu köprünün, ihale hazırlıklarına başlanılmış olup, yıl sonu itibariyle proje ihalesine çıkılacağı beyan edilmiştir. Bölge halkının ve sürücülerin talebi, bahsi geçen ihalenin ivedilikle tamamlanarak, köprünün bir an evvel ulaşıma kazandırılmasıdır. Bu kapsamda; 1) Bahse konu köprü ile ilgili hazırlıklar ne aşamadadır? 2) Bahsi geçen güzergahta günlük ortalama feribot kullanan araç sayısı kaçtır? 3) Söz konusu projenin 2024 yılı yatırım programına alınması planlanmakta mıdır?"


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN