Işıkver: Çimento fabrikasının şehrin geleceğini ve sağlığını tehdit etmesine seyirci kalmayacağız

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ Çimento Fabrikası'nın çevre ve insan sağlığına olan etkilerini gündeme taşıdı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Işıkver açıklamasında; "1950’li yıllarda faaliyete geçen ve o dönem il merkezi dışında kalan çimento fabrikası, yıllarca siyasetin malzemesi olmaktan öteye gidememiş, vaatler adeta havada kalmıştır" dedi. 

Işıkver Elazığ’ın coğrafi yapısının sadece belirli yönlerden hava akımına izin verdiğini ve çöküntü ovası olma özelliği taşıdığını belirterek, fabrikanın şehrin ortasında kalmış olmasının hava kirliliğini artırdığını ve bu durumun insanların yaşam kalitesini düşürdüğünü vurguladı. Çimento fabrikasının yıllık ortalama 160 bin ton üretimi ile gece gündüz durmadan çalışması, şehir halkını bezdirmiş durumda.   Fabrikanın kaldırılması meselesi, 20 yılı aşkın süredir şehrin gündeminde olmasına rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilememiştir.” Dedi.

Milletvekili Işıkver, bir işletmenin bir şehrin geleceğini ve halk sağlığını tehlikeye atmasına seyirci kalınmaması gerektiğini ve tüm kurumların bu konuda topyekûn mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN