İşçilerin yerleri belli oldu! 

Erzincan'ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madenindeki toprak kaması felaketiyle ilgili son bilgileri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdi. 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla yaklaşık 800 metre kaydı. 9 işçi toprağın altında kaldı. Altın madeninde işlenen toprağın siyanürlü olduğu iddia edildi. Yetkililer yalanladı. İşte altın madeni faciasında son durum...

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kayması sonucu 10 milyon metreküp toprağın altında kalan 9 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece yarısı yaptığı açıklamada, maden faciasıyla ilgili son bilgileri paylaştı. İşte altın madenindeki faciayla ilgili son durum ve ortaya atılan iddialar..

İşçilerin yerleri belli oldu! 

TBMM'de, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen göçüğü araştırmak üzere komisyon kurulacak. Öte yandan TBMM'de maden kanunda yapılması planlanan değişiklik teklifinin görüşmeleri yarına ertelenmişti.

Toprak altında kalan 6 işçinin isimleri de belli oldu. Bu işçilerin Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya ve Ramazan Çimen olduğu bildirildi.

İşçilerin yerleri belli oldu! 

Ali Yerlikaya: 9 kişiden 5'i aynı yerde

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 işçiden 5’inin bir konteynerde, 3’ünün bir araç içinde, birinin ise bir kamyon içinde olduğunu söyledi. "Yapılan tüm değerlendirmelerde aradığımız arkadaşların 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı, 3'ün bir araç içinde yer aldığı, diğer şoför kardeşimizin de kamyon içinde farklı bir bölgede olduğu değerlendiriliyor" diyen Bakan Yerlikaya, “Arama kurtarma çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” ifadelerini kullandı.

İşçilerin yerleri belli oldu! 

İlk belirlemelere göre 9 işçi kayıp

İlk belirlemelere göre 9 işçinin kayan kütlenin altında kaldığını ve işçileri arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam etiğini ifade eden Yerlikaya, "Şu an itibarıyla bölgede AFAD, JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 339'u arama kurtarma personeli olmak üzere toplam 827 personel görev yapıyor. Ayrıca 562 araç, 5 dron, 2 kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer aracı yani KBRN dediğimiz araçlar. 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeğiyle birlikte arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN