İlk hacı kafilesi Elazığ'a döndü

Kutsal topraklarda hac vazifesini yerine getiren hacılar, yurda dönmeye başladı. Suudi Arabistan'da hac vazifelerini yerine getiren 359 kişilik ilk hacı kafilesi, Cidde'den Elazığ'a geldi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ’dan kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getiren vatandaşların yurda dönüşleri sürüyor. Cidde'den havalanan ve 359 kişilik kafileyi taşıyan uçak, Elazığ Havalimanı'na indi. Hac vazifesini yerine getiren yakınlarını bekleyen vatandaşlar oldukça heyecanlı olduklarını ve kendilerinin de en yakın zamanda hacı olmayı istediklerini ifade ettiler.

Hacıların yakınları tarafından karşılanması sırasında duygusal anlar yaşandı. Hacdan dönenler ve onları karşılamaya gelenler, birbirlerine sarılarak sevinç gözyaşı döktü.

Hac vazifelerini yerine getirerek Elazığ’a dönen Hacılar, kutsal toprakları görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve hacı olmak isteyen kişilerin genç yaşta bu yola çıkmasının daha iyi olacağını ifade ettiler.

Hac kafilesinde görevli Yazıkonak Fatih Camii İmam Hatibi Fikri Gül, Hac sürecinde yapılan ziyaretler ile ilgili bilgiler vererek, Hacıları sağ salim bir şekilde yurda getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, hacıların kutsal topraklarda herhangi bir aksaklık yaşamadan ibadetlerini yerine getirdiklerini söyleyerek, hacıları karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN