İl Yöneticilerini Aşı Kampanyasına Davet Ediyoruz!

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama oranı en yüksek 10 ili paylaştı. Koca'nın paylaştığı listeye göre ilk sırada yüzde 68,86 ile Edirne yer alırken Elazığ’ın aşı sıralamasında gerilerde olduğu izlendi.

Elazığ’da şu ana kadar 287 bin 477 kişi aşı olurken, birinci doz aşı yapanların sayısı 186 bin 761 ikinci doz aşı yaptıranların sayısı ise 100 bin 716 kişi.

Bakan Koca’nın gün içerisinde sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlara ünlü kişilerde destek verirken, Elazığ’da il yöneticilerinin vatandaşların aşı olmaları hususunda herhangi bir kampanyasının olmaması merak uyandırıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ekonomik anlamda milyonlarca insanın etkilendiği koronavirüs salgınının sona ermesi an itibariyle aşı ile mümkün.

Elazığ Valiliği başta olmak üzere tüm il yöneticilerinin vatandaşın aşı olması hususunda bir kampanya yapması elzem.

Aşı sırası gelen ve henüz yaptırmayan vatandaşların tereddütlerinin sona ermesi adına İl Sağlık Müdürlüğü’nün gerekli açıklamaları yapmaları toplum sağlığı açısından önem arz eden bir konu.

Sağlık Bakanlığı’nın ‘Covid19asi’ sitesinde yer alan veriler ışığında Elazığ’da her bir dakikada 10 – 15 vatandaşın aşı yaptırdığı görülüyor. Bu rakamın daha çok artması adına bir an önce aşı kampanyası düzenlenmesi kaçınılmaz.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN