İl özel idare ekipleri çalışmalarını sürdürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi 19-25 Ağustos tarihleri arasındaki, ihale yoluyla yapılan işler ve rutin reglaj çalışmaları hariç, 47 ayrı noktada kendi iş makinalarıyla faaliyet yürüttü.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Merkez ilçede Fatmalı- Muratcık Güzergahında 4,5 km. sathi kaplama asfalt çalışması 9 araçla bitirilirken, hafta sonu, Alaca köy bağlantısının yapımı da, 1 km’lik sathi kaplama asfalt olarak tamamlandı.

Ayrıca Tadım, Yünlüce, Yedigöze ve Hoş Köyleri’nde içme suyu ek şebeke yapımı, içme suyu ve kanalizasyon arızalarıyla ilgili çalışılırken, Cevizdere, İkitepe ve Koçharman köyleri’nde paletli iş makinasıyla İçme suyu drenaj ve hat yapım çalışması, Balpınar Köyü’nde ziyaret alanı düzenleme çalışması, Alatarla Köyü’nde ise stabilize onarım işlemleri yapıldı. 

İl özel idare ekipleri çalışmalarını sürdürüyor

Uzun süredir ağır trafik yükü altında deforme olan Tohumlu grup yolunda da stabilize ekip 7 araçla, alt yapı iyileştirme ve alt temel serim çalışmalarını başlattı.

Alacakaya İlçesi’nde, Çataklı Köy yolu BSK asfalt yapım çalışması, ortalama 6 kamyon, asfalt serim finisheri ve silindirlerle sürüyor. Ayrıca bu hafta yine Yanlızdamlar Köyü’nde içme suyu şebekelerinde oluşan arızalarla ilgili Özel İdare Ekipleri müdahalelerde bulundu.

Arıcak ilçesi, Bükardı Beldesi Güvenlik yolunda 8 km boyunca genişletme amaçlı 4 iş makinasıyla çalışmalar sürerken, Bükardi-Dicle arası asfalt bakım onarım çalışması yürütüldü.

Baskil, Akuşağı-Kumlutarla, Sahilyolu güzergahında Asfalt bakım onarım çalışması sürerken, Konalga Köyü’nde dozerle yol yapım çalışması ve Karagedik, Harabakayış, Yukarı Kuluşağı Köyleri’nde de İçme suyu ve sulamayla ilgili drenaj ve hat bakım faaliyetleri devam ediyor.

Karakoçan , Alayağmur Köyü’nün Sathi kaplama işi bitirilirken ihtiyaç olan kısa mesafede de bakım onarım ve ilçe geneli reglaj çalışmaları yürütüldü.

İl özel idare ekipleri çalışmalarını sürdürüyor

Keban Aslantaş, Taşkesen, Ulupınar grubunda yolların asfalt bakım onarım çalışmaları sonlandırılırken;  Zırkı Grup yolunda ise Asfalt Bakım Onarım Çalışması  devam ediyor. Süleymanlı Çalık güzergahında iş makinasıyla yol genişletme ve içme suyu çalışması sürerken, Bayındır ve Dürümlü köylerinde ise içme suyu arızalarıyla ilgili de ekipler çalışma yaptı.
Kovancılar’da ; Şenova Köyü’nde paletli iş makinasıyla İçme suyu drenajı yapılırken, Bilalköy’de dozerli yol yapım çalışması, Çaybağı grubundaki köylerde ise içme suyu arıza işlemleriyle ilgili çalışmalar yapıldı.

Maden Aslantaş, Yıldızhan, Kavak Köyleri’nde içme suyu, sulama ve Afet konutlarıyla ilgili işlemler sürdürülürken, Kızıltepe köyümüzde sosyal tesis alanıyla ilgili saha düzenleme çalışması yapıldı.

İl özel idare ekipleri çalışmalarını sürdürüyor

Palu Karacabağ- Tarhana- Kayahisar grup yolunda asfalt bakım onarım çalışması devam ederken, yine Tarhana, Kasil, Kayahisar, Yarımtepe, Bozçanak ve Yaylacıkta ise içme ve sulama hatlarıyla ilgili çalışmaları yürütüldü.

Sivrice Gözeli, Çortunlu, Canuşağı  köylerinde içme suyu ve sulama hatlarında arızalara müdahale edilirken; Kayapınar-Hacılar güzergahında Dozerle yol onarım çalışması ve Sivrice merkez güzergahında hafriyat düzenleme işlemleri yine dozerli çalışma olarak yürütüldü. Ayrıca Elmasuyu- Akbuğday- Başkaynak köy yollarında ise asfalt bakım onarım çalışması devam ediyor.

Özel İdare’den yapılan açıklamada: “Kırsalda ayrıca yükleniciler maarifetiyle yaptırılan içme suyu, sulama, yol (parke, sanat yapıları) ve üst yapı işleriyle beraber Elazığımızı daha yaşanılabilir kılma yolunda çalışmaya İl Özel İdare ailesi olarak devam edeceğiz.” denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN