Harput Senfonisi'ne Tam Not

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Harput Musikisine ait eserlerin çok sesli klasik batı müziğine uyarlanmasıyla hayata geçen Harput Senfonisi 6 yıl sonra tekrar Elazığlılarla buluştu. Yoğun katılımın olduğu konserde Harput Senfonisi vatandaşlardan tam not aldı.

Harput Senfonisi; Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı işbirliğiyle 6 yıllık ardan sonra tekrar Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde Elazığlılarla buluştu.

 

KATILIM OLDUKÇA YOĞUN OLDU

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Elazığ’a teşriflerinin 82. yılı anısına düzenlenen konsere; Elazığ Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, AK Parti Genel Merkez Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü ve Elazığ Eski Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, kurum müdürleri, siyasetçiler, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MEHMET ŞERİF ÇEÇEN’İ BİR KEZ DAHA ANIYORUZ

 Konserin açılış konuşmasını Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar yaptı. Çağlar “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Elazığ’a teşriflerinin yıl dönümünde bu konseri Elazığlılarla buluşturuyoruz. Konsere teşrif ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Harput Senfonisi’ni bir bebek gibi büyüttük ve bu günlere getirdik. Elazığ’ın musikisini inşallah tüm dünyada duyuracağız” dedi.

 

YEREL SANATÇILARDA EŞLİK ETTİ

 Saat 19.30’da başlayan konsere, Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları solist olarak katılırken, Adana Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasına, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ile yerel sanatçılar da eşlik etti. KONSER TAM NOT ALDI Ünlü Müzikal Troya’yı da Yöneten Şef Bujor Hoinic’in yönettiği Harput Senfonisi’nde Harput Musikisi’nin birbirinden değerli eserleri tek tek seslendirildi. Konser Elazığlı vatandaşlar tarafından tam not aldı.

 

BÖYLE GÜZEL BİR HİSSİYATI SİZLERLE YAŞAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM

Konser sonrası şef Bujor Hoinic’in çiçek taktim eden Elâzığ Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, “Aziz şehrin aziz insanları sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum böyle güzel ve anlamlı bir günde Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize gelişinin yıl dönümü akşamında böyle güzel bir hissiyatı sizlerle yaşamanın mutluluğunu yaşıyorum sayın valimiz şehir dışında olduğu için teşrif edemedi ve muhabbetlerini iletti. Vakfımızın ve başkanımızın özel gayretleri ile organize edilen bu atmosferde salonun doldurulmasında ötürü için şükranlarımı sunuyorum Senfoni orkestramıza ve sanatçılarımıza şahsım ve Elazığlılar adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

BÖYLE ANLAMLI GECEDE HARPUT SENFONİSİ KONSERİNİ YAŞATMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ Akabinde Elâzığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğluları ’da salona gelen misafirleri selamlayarak başladı sözlerine “Bu geceyi Hep birlikte güzel icra ettik, şehrimizin musiki anlamında 200’ün üzerinde eserleri var. Tabi müziğimizi duyup ta müptelası olmayanı tanımıyorum. 17 Kasım 1937 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Elazığ’a gelmesinin yıl dönümünde böyle bir anlamlı gecede Harput senfonisi konserini yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz buda bizler için gurur meselesidir bu gecede emeği geçen tüm herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

BU GECE CUMHURİYET VE ATATÜRK DEĞERLERİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Sanatçılara çiçek taktim etmek için çıktı sahneye, Salonu selamladıktan sonra “Bugün anlamlı bir gün, bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün Elazığ’a gelişinin yıl dönümü, Cumhuriyetimizin ilk kurulan okullardan biri olan Adana Çukurova Devlet Korosunu’nun bize bu gece yaşattığı keyif için teşekkür ediyorum. Bu gece Cumhuriyet ve Atatürk değerleri için çok önemli bir gece” dedi.

 

NİCE PROGRAMLARDA MÜZİĞİMİZ İCRA ETMEYİ UMUYORUM

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’da “Öncelikle bu geceyi yaşamamıza vesile olan ecdadımıza, sonrada bu esreleri icra eden değerli üstatlarımıza şükranlarımı sunuyorum iyi ki varsınız daha nice programlarda müziğimizi icra etmeyi umuyorum” ifadelerini kaydetti.

 

SİZ BİZLERE BU GÜZELLİKLERİ HEP YAŞATIN BİZ HEP İZDİHAM YAPALIM

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar’a çiçek taktim etmek için sahneye gelen Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca “Değerli hazirun bu salonun en kıdemli dinleyicilerinden ve izleyicilerinden biri olarak ben bizlere bu gece bu haklı onuru yaşatan Ankara’daki Elazığlılar vakfı başkanımıza ve yönetim kurulumuza şükranlarımı ifade etmek istiyorum” dedi. Başkan Mehmet Çağlar’ın konuşmasına değinerek, “sayın başkanım konuşmasında demişlerdi ki salonun böylesine hınca hınç dolu olmasından mutlu oldum ancak izdihamdan ve yer bulamayan izleyicilerimizden dolayı da üzüldüm sayın başkanımıza şunu söylüyorum siz bizlere bu güzellikleri hep yaşatın biz hep izdiham yapalım biz hep ayakta sizleri dinleyelim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Elazığ Son Haber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN