• Haberler
  • Yaşam
  • Hacıoğulları: Valimizden soruna çözüm bulmasını bekliyoruz

Hacıoğulları: Valimizden soruna çözüm bulmasını bekliyoruz

Elazığ'da kırsalda yaşayan vatandaşlar ve tarımla uğraşan kişilerin ciddi bir domuz tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, Elâzığ valisi Numan Hatipoğlu'na seslenerek soruna çözüm bulmasını istedi. Elazığ'da son yıllarda artan domuz popülasyonu özellikle kırsalda yaşayanları mağdur ediyor.

Kent genelinde köylerde çiftçinin yıl boyu emek vererek yetiştirdiği ürünlere büyük zarar veren domuz sürülerine çifti kendi imkanları ile çözüm bulmaya çalışsa da yeterli olmuyor. Önceden sayıları oldukça azken her geçen yıl çoğalan ve artık yer yer yüzün üstünde domuzun sürü halinde görülmesi durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Domuzların belirli aralıklar avlanmasının kalıcı bir çözüm olmadığına vurgu yapan Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, insanların tükettiği her besini domuzların da yediğini, tarlaların talan edildiğini kaydederken, “Yani sonu nereye gidecek davar sürüleri bitti şuanda domuzlar başladı. Antalya’dan geldiler burada 2 tane vurdular götürdüler dediler tamam. Dediler biz büyüklerini bitirdik. Küçükleri yine türedi kökten bitirmiyor. Nohut, ceviz, badem, domates yiyor insanoğlu ne yiyorsa onlarda onu yiyor” dedi.

Hacıoğulları, sorunun tamamen çözümü için Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’na seslendi Yaşanan soruna bir çare bulmasını istedi. Hacıoğulları, “Bunları mutlaka getiren var. Bu domuzlar neden çoğalıyor senede kaç defa kuzladığını da bilmiyoruz. Bunu dış ülkeler yapıyor. Bu domuzlara bir çare bulmamız lazım. Bu avcılar kulübü ile olacak bir iş değil. Bunu köylü kendisi vuracak ciğeri yanan vuracak. Yoksa avcıyla bu işi bitiremezsin. Asker vurursa ona bir şey demem asker iki günde temizler atar oraya. Şehre kadar inecek bu böyle olmaz senin üzerinden rica ediyorum. Sayın valim buna bir çare bulacak ben umutluyum” dedi.

Bakmadan Geçme