SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

91 vatandaş çeşitli yurt, otel ve misafirhanelere yerleştirildi 

Elazığ’da yoğun kar yağışı dolayısıyla ulaşımda aksama yaşayan 91 vatandaş Elazığ Valiliği tarafından çeşitli yurt, otel ve misafirhanelere yerleştirildi. 

Özlemleri sevgiye dönüştüren kuruluş, Cizre Nuh Otobüs İşletmeciliği

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde hiç şüphesiz seyahat firmaları büyük zorluklar çekti. Yıllardır seferlerini aksatmadan sürdüren otobüs firmaları geçtiğimiz yıl yaşanan tam kapanmadan dolayı seferlerini yapamaz hale geldi.

Başkan Şerifoğulları'nın 24 Ocak Depreminin 2. Yıl Dönümü Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak depreminin ikinci yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Kar yağışı geri dönüyor 

Salı ve Çarşamba günü şehri etkisi altına alan yoğun kar yağışı hafta sonu itibari ile yeniden yüzünü gösterecek. Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya Cumartesi gününden itibaren il genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını söyledi. 

Elazığ ve çevre illerin yollarından tonajlı araçlar geçemeyecek 

Elazığ Valiliği Elazığ-Malatya, Elazığ-Diyarbakır, Elazığ-Bingöl, Elazığ-Tunceli yollarında ağır tonajlı araçların geçişlerine kar yağışı nedeniyle müsaade edilmeyeceğini açıkladı. 

Daire fiyatlarında düşüş olur mu? 

Elazığ’da kiralık ve satılık konut fiyatları artıkça artıyor. Emlakçılar Odası Başkanı Nuri Gülyüz, kira fiyatlarının düşmeye başladığını fakat satılık konutlarda fiyatların düşmesi için maliyetlerin de düşmesi gerektiğini söyledi. 

Fırat Üniversitesi’nden kar tatili açıklaması 

Elazığ’da meydana gelen yoğun kar yağışı dolayısıyla Fırat Üniversitesi 1 gün süre ile eğitime ara verdi. 19 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek final sınavları ise online olarak gerçekleştirilecek. 

Elazığ’da hava durumu nasıl olacak? 

Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü Elazığ’ın ve çevre illerin hava durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Meteoroloji Müdürlüğünün yaptığı açıklamada, “Bölgemiz genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği, yağışların zaman zaman yoğun kar yağışı şeklinde olacağı, buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis görüleceği tahmin edilmektedir.” denildi. 

Elazığ'da okullar tatil

Elazığ’da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 19 Ocak çarşamba günü okullar bir gün süreyle tatil edildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacak.

Hilalkent sosyal hizmet binası büyük oranda tamamlandı 

Elazığ’a değer katacak projeleri bir bir hayata geçiren Elazığ Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yeni yaşam alanlarını hizmete sunmaya devam ediyor. 

Yemişlik 8. etap konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu 

16 Aralık 2021 Perşembe günü kurası çekilen Yemişlik 8. Etap konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu. 

Merve Gülistan Aydın ‘Kalbimdeki Doğa’ Projesi’yle Afrika’da 

Karakoçanlı Ziraat Mühendisi Merve Gülistan Aydın ‘Kalbimdeki Doğa’ Projesi’ kapsamında Afrika’ya gitti.

Bakan Pakdemirli duyurdu: Yüzde 50 hibe başladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında '17'nci Etap Bireysel Sulama Sistemleri'ne yüzde 50 hibe desteği başvurularının başladığını duyurdu. 

Ziraat odalarından çağrı!

Zor bir yıl geçiren çiftçilerin sesi olan ziraat odaları, çiftçinin yükünün hafifletilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. 

Elektronikçiler fotoğrafçılar saatçiler odası başkanı belli oldu 

Elektronikçiler, Fotoğrafçılar, Saatçiler Odası’nın genel kurulu yapıldı. İki adayın yarıştığı genel kurulda Mehmet Havabulut başkan seçildi. 

Elazığ hayvancılığını değerlendirme ve planlama toplantısı düzenlendi 

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi işbirliğinde Elazığ hayvancılığını değerlendirme ve planlama toplantısı yapıldı. 

Berberler ve kuaförler odası başkanı belli oldu 

Elazığ Berberler ve Kuaförler Odasının genel kurulu gerçekleştirildi. Başkanlık için iki isim yarıştı. Oylama sonucunda Nizamettin Türkoğlu güven tazeledi. 

Başkan Toraman güven tazeledi

Şoförler Odası olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda iki isim başkanlık için yarıştı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği kongrede yarışın galibi Şevket Toraman oldu. 

Toplam 766 haber.