Üretici Haberleri

Üretici Haberleri

CHP, Şeker pancarı üreticilerinin sorunlarını dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un öncülüğünde Elazığ’a gelen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Elazığlı çiftçilerin sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Milletvekilleri Gürsel Erol ve Ömer Fethi Gürer’in bu kapsamdaki son durağı Elâzığ şeker fabrikası oldu. Burada açıklama yapan heyet Şeker Pancarına verilen taban fiyatı gündeme aldı.

Başkan Özkan: 21 Eylül’de Koruk Köyü’nde buluşalım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, 21 Eylül Cumartesi günü Elazığ’ın Koruk Köyü’nde düzenlenecek toplantıya tüm Elazığlıları davet etti. Toplantıda, özellikle üzüm, kayısı, şeker pancarı ve hububat üreticilerinin karşılaştığı sorunlar ele alınacak ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı yapılacak

Elazığ Süt Üreticileri Birliği ve Elazığ Belediyesi İşbirliğinde ortaklaşa düzenlenecek 4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elazığ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, fuarın Elâzığ ve bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirterek fuara tüm Elâzığ halkını ve sektör temsilcilerini davet etti.

Erol: Fındığa uygulanan alan bazlı destek kayısı ve üzüme de uygulanmalı

Tarım politikaları üzerine konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Fındık üreticilerimize uygulanan alan bazlı destek modeli, Elazığ’daki üzüm ve kayısı üreticilerimiz için de devreye sokulmalıdır” dedi.

Erol: Şarap Fabrikası, kararını yeniden gözden geçirmelidir

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da uzun yıllardan beri faaliyet gösteren Şarap Fabrikası’nın faaliyetlerine son verip başka bir şehre taşınmasının hem firma hem de üreticilerimiz için büyük bir yanlış olacağını dile getirdi.

Nazırlı, alabalık üreticileriyle bir araya geldi 

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Keban'da alabalık üreticileriyle bir araya geldi. 

Hacıoğulları: Elazığ TMO üreticimizin mağduriyetini gidermekte zayıf kalıyor

Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları Elazığ T.M.O. ile çiftçiler arasında yaşanan sorun ile ilgili açıklamalarda bulunarak Elazığ T.M.O.’nun üreticilerin mağduriyetini gidermekte zayıf kaldığını söyledi.

Milletvekili Erol, son durumu tarım bakanına sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye SAT-2 Serotipi Şap Hastalığı ile ilgili yürütülen aşı çalışmalarındaki son durumu sordu. Hastalık nedeniyle uygulanan kısıtlama üreticiyi zor durumda bırakırken fiyatların yükselmesinde de büyük rol oynuyor.

11 ilde fiyatlar sabitlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’te iş dünyasının temsilcileri ve müteahhitlerle bir araya geldi. Türkiye için elini taşın altına koyma vakti olduğunu ifade eden Bakan Kurum, “Üreticisi, inşaatçısı, işçisi, mühendisi, mimarı ile hep birlikte bu süreci yürütmek zorundayız. Bunu yapacak güce ve kudrete sahibiz." dedi.

İşte fiyatı en çok artan ürünler? 

Geçen yıl markette takip edilen ürünlerin hepsine zam gelirken, fiyatı en fazla artan ürün hem markette hem de üreticide kuru soğan oldu.

Türk-İş Başkanı Atalay asgari ücretin konuşulmasına karşıyım dedi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri başlamadan asgari ücretle ilgili konuşulmasına karşı olduğunu belirterek, "Konuşunca ne oluyor biliyor musunuz? Zalim işverenler, satıcılar, üreticiler var. Asgari ücret lafı çıktığı zaman zam yapmaya devam ediyorlar." dedi.

TMO uygun fiyatlı arpa ve mısır satışına tekrar başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısında, et ve süt üreticilerinin maliyetlerinin azaltılmasını teminen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından uygun fiyatlı arpa ve mısır satışının tekrar başlatılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

TÜİK'e göre yıllık enflasyon yüzde 80'i aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre Ağustos'ta aylık enflasyon 1.46 oldu. Yıllık enflasyon ise 80.21 olarak gerçekleşti. Böylelikle tüketici enflasyonunda 1998 yılından bu yana en yüksek seviye kaydedildi. Üretici enflasyonu ise yıllık olarak yüzde 143,75 oldu.

Vali Toraman Baskil İlçesi’ni ziyaret etti 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Baskil İlçesi’ni ziyaret etti. 

Elazığ’da kurban fiyatları bir yılda yüzde 100 zamlandı 

Kırmızı et üreticileri birliği Başkanı Mehmet Çiçek, büyükbaş kurbanlık fiyatlarını açıkladı. 

Başkan Akmurat: Zirai don kayısı üreticilerini ciddi anlamda etkiledi 

İklim şartları nedeniyle kayısı üreticilerinin son 2 yıldır mağdur olduğunu ifade eden Baskil Belediye Başkanı Av. İhsan Akmurat, kayısı üreticisinin daha sistematik ve kurumsal bir şekilde desteklenmesi gerektiğini söyledi. 

Milletvekili Demirbağ: Üzerimize düşeni yapacağız 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ geçtiğimiz gün hava sıcaklığının eksinin altına düşmesi nedeniyle don olayının yaşandığı Baskil’de kayısı bahçelerinde incelemelerde bulundu. 

Başkan Yıldırım Baskil’de kayısı üreticileriyle görüştü 

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Baskil ilçesinde don sebebiyle ürünleri zarar gören kayısı üreticileriyle bir araya geldi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan arıcılara ilave şeker arzı 

Tarım ve Orman Bakanlığı, arı üreticilerinin daha fazla ürün elde edebilmelerine imkan sağlayabilmek için 16 bin ton şeker arzı daha sağlandığını bildirdi. 

Alacakaya Mermer MARBLE İZMİR Fuarına katılıyor

Doğal taş sektöründe dünyanın en önemli buluşmalarından olan MARBLE İZMİR Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 30 Mart – 2 Nisan 2022 tarihlerinde kapılarını 26. kez tüm dünyaya açıyor. Sektör devlerinin buluşacağı fuara Türkiye’nin önemli mermer üreticisi Alacakaya Mermer de katılacak. 

Elektrikte indirimli tarife 1 Mart'ta!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kabine toplantısının ardından elektrik tarifelerinin vatandaşlar ve esnaflar lehine düzeltileceğine ilişkin açıklamalarının ardından gözlerin çevrildiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, dün üreticilerle bir araya geldi.

Müdür Karahan’dan Organik Tarım Kursiyerlerine ziyaret 

Elazığ İli Merkeze bağlı İçme Köyünde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde kadın üreticiler için açılan "Organik Tarım " kursu devam ediyor. 

Çiftçilere 62 milyon TL ödenecek 

Bir dönem adı özelleştirme ile anılan Elazığ Şeker Fabrikası’nda bu yıl üretimde son 22 yılın üretim rekoru kırıldı. Şeker Fabrikası Müdürü Mümtaz Çelik, pancar üreticilerine 57 milyonluk ödeme yapıldığını söyledi. 

AB Gıda Çalıştayı yoğun katılımla yapıldı 

“Tarımsal Gıda Üreticilerinin AB Standartlarına Uyumu Çalıştayı” Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirildi. 

Başkan Genyüz, güven tazeledi 

Elazığ İli ve İlçeleri Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Genel Kurul Toplantısı Yapıldı. Seçimli Genel kurul toplantısında Tekin Genyüz güven tazeledi. 

Bakan Pakdemirli müjdeyi duyurdu! O paralar hesaplarda

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Üreticilerimize yaklaşık 420,5 milyon liralık destek ödemelerine bugün başlıyoruz" dedi.

Milli Emlak neyapmaya çalışıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, hazineye ait tarım arazilerinin çiftçilere kiraya verilmesine yönelik yaptığı düzenlemeden faydalanmak isteyen üreticiler, ilgili mevzuat kurallarına uygun hareket etmelerine rağmen bir türlü arazi kiralayamamanın sıkıntısını ve hayal kırıklığı yaşıyor.