Başkan Akmurat: Zirai don kayısı üreticilerini ciddi anlamda etkiledi 

İklim şartları nedeniyle kayısı üreticilerinin son 2 yıldır mağdur olduğunu ifade eden Baskil Belediye Başkanı Av. İhsan Akmurat, kayısı üreticisinin daha sistematik ve kurumsal bir şekilde desteklenmesi gerektiğini söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Değişen hava şartları nedeniyle kayısı üreticilerinin yaşadığı sıkıntılara değinen Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, il yöneticilerinin gerekli tedbirleri aldığını ifade etti. 

Başkan Akmurat, “Zirai don hem geçen yıl hem bu yıl vatandaşımızı ciddi manada etkiledi. Tabi biz buna ilişkin sağ olsun gerek hükümetimiz gerekse Elazığ’daki vekillerimiz, il başkanımız ve en son da valimiz 14 Nisan’da ilçemizde yaşanan zirai donun ertesi günü ve takip eden günlerinde ilçemizde geçmiş olsun ziyaretlerinde bulundular. En son da valiliğimizde yapılan toplantıda ilçemizdeki hasar tespitinin ve bu çizelgenin bakanlığa bildirilmesi ve üreticilerimizin, zirai dondan etkilenen üreticilerimizin destek alması konusunda sahadaki çalışmalarımızı tamamladık” ifadelerini kullandı.

AKMURAT: ÜRETİCİLERİMİZİN CİDDİ MANADA TALEPLERİ VAR

Başkan İhsan Akmurat, “Kayısı üreticisinin zahmetli bir iş yaptığını söyleyebiliriz. Bunu daha sistematik daha kurumsal bir şekilde desteklenmesi kayısı üreticisinin üretime katkısını kat kat arttıracaktır. Bunu gözden kaçırmamak lazım. Bir iki dokunuşla, bir iki destekle bu kayısı üreticisi rahatlayacaktır. En basitinden genel olarak kayısı üreticilerimizin ciddi manada talepleri var. Diyorlar ki ‘biz üretiyorsak devlette bize bu konuda destek versin” şeklinde konuştu. 

AKMURAT: KAYISI REKOLTESİ AÇIKLANMAMALI 

İhsan Akmurat, “Kayısı rekoltesi her yıl açıklanır. Bunun açıklanmaması çiftçi üreticisi adına da kazançlı olacağını düşünüyoruz. Rekolte saatli bir şekilde tespit edilemediği için fazla. Fazladan fazlaya söylendiği için fazla olan ürünün bu arz talep meselesini dikkate aldığımız zaman ne olur? Ürünün değeri arz ve talep dikkate alındığı zaman rekolte yüksek olunca fiyat düşük oluyor. Rekolte az olunca yüksek oluyor” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN