Tasarruf Haberleri

Tasarruf Haberleri

Keleş: Sivrice, Palu ve Yurtbaşı sahaları aydınlatıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Sivrice, Palu ve Yurtbaşı Sahalarının aydınlatma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Yeni sistem LED projektörlerle donatılan sahalar, artık daha verimli ve daha tasarruflu bir şekilde kullanılacak.

Şimşek, kamu tasarruf tedbirleri paketini değerlendirdi

Büro Memur-Sen Elazığ İl Başkanı Zülküf Şimşek, kamuda uygulanmaya başlanan tasarruf tedbirlerini eleştirerek kamu görevlilerinin kazanılmış haklarını savunmayı sürdüreceklerini söyledi.

Ayaz: Tasarruf tedbirleri kamu müteahhitlerini zora sokacak

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Miraç Ayaz, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni değerlendirdi.

Öğretmelerin gözü kulağı burada! 

Son olarak 6 Mayıs'ta toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi gündemdeki gelişmeleri değerlendirme üzere bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir kez daha bir araya gelecek. Toplantıda ekonominin seyri, kamuda tasarruf önlemleri masaya yatırılacak, TBMM tatile girmeden önce yasalaşması öngörülen yasal düzenlemeler ele alınacak.

Kamuda tasarrufun ayrıntıları belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, bugün açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bakan Şahin tarafından bugün  kamuoyuna sunulacak olan yeni tasarruf ve verimlilik paketinde, kamu yöneticilerinin uyması gereken kurallar sıralandı. Uymayanlara ceza uygulanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, bugün açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bakan Şahin tarafından bugün  kamuoyuna sunulacak olan yeni tasarruf ve verimlilik paketinde, kamu yöneticilerinin uyması gereken kurallar sıralandı. Uymayanlara ceza uygulanacak.

ELFED Çedene Sohbetlerinin Konuğu Yatırım Uzmanı Mert Başaran oldu 

ELFED Gençlik Kolları Tarafından düzenlenen  “Çedene Sohbetlerinin” Konuğu Yatırım ve Tasarruf Uzmanı Mert Başaran oldu. Başaran katılımcılara nasıl tasarruf yapılacağı en etkili yatırım yolları hakkında bilgiler verdi. 

Milletvekili Keleş: Pertek Köprüsü tasarruf sağlayacak 

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Pertek Köprüsü yapım işi ihalesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, yapılacak köprünün yalnızca ulaşım projesi olmadığını aynı zamanda şehrin bölgesel ekonomik kalkınmasına da katkı sağlayacağını vurguladı. 

İşbirliği protokolü imzalandı

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin kullanımı ile doğal kaynaklar hızla tükenmekte, çevre kirliliği, iklim değişikliği ve enerji için yüksek maliyetler oluşabilmektedir. Enerji verimliliği ile yaşam standartlarımızı düşürmeden kullandığımız enerji miktarını azaltarak, enerji tüketiminde yapacağımız küçük önlemlerle büyük tasarruflar sağlayarak gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz anlayışıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Tasarruf İçin Enerjik Eğitim” projesi hazırlandı.

Elazığ Belediyesi GES kapasitesini artırıyor

Yenilenebilir enerji üretim çalışmaları doğrultusunda güneşten üretilen elektrik enerjisi ile kendi elektriğini kendi üreten Elazığ Belediyesi, merkeze bağlı Mürüdü köyü yakınlarında kurduğu 0,99 kw/h gücündeki Güneş Enerji Santrali (GES) ile belediye bütçesine gelir kazandırarak tasarruf sağlamaya ve dolaylı olarak ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor.

Elazığ GSİM’den anlamlı proje 

Gençlik ve Spor Elazığ İl Müdürlüğü, enerji üretimine katkı sağlamak amacıyla önemli bir projeye imza attı. İl Müdürlüğü enerji tasarrufu ile mücadele başlattı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iş ve yatırım ortamından istihdam artışına, ticari kredilerden tasarrufların değerlendirilmesine, Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) vergi düzenlemelerine kadar Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında atılan bazı adımları anımsattı.

Keban HES’in verimi 48 yıl sonra yapılan yenilemeyle artıyor 

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde (HES) yerli ve milli imkanlarla yürütülen rehabilitasyon projesiyle ünitelerin verimi yaklaşık yüzde 20 artırılırken, 130 milyon liralık da tasarruf sağlandı. 

Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi Devrede

Elazığ Belediyesi tarafından, hayata geçirilen Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi ile bekleme sürelerinde ortalama yüzde 26 iyileşme, bu iyileşmeye bağlı olarak da yıllık ortalama 219 ton akaryakıt tasarrufu sağlanacak.

Bakan Elvan'dan bütçe açıklaması ‘kalıcı tedbirler alıyoruz’

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan 2020 yılı bütçe sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Elvan, "2020 yılı bütçe açığımız, hedeflenen 239,2 milyar liranın altında 172,7 milyar lira olarak gerçekleşti ve 66,5 milyar lira tasarruf sağladık." dedi.

Kamu bankaları ortak karar aldı

Kamu bankaları tüm ATM’leri tek bir ATM’de toplama kararı aldı. Buna göre Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, PTTBank ve Emlakbank ocak ayı içerisinde protokol imzalayacak. Proje ile yıllık 1 milyar lira tasarruf beklenirken Türkiye geneline 15 binin üzerinde ATM konulacak. Ortak kullanımda müşterilerden komisyon ve masraf ücreti alınmayacak.