Marmara Haberleri

Marmara Haberleri

Açık: Deprem açısından riskli bölgede olduğumuz gerçeğiyle yüzleşmeliyiz

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan deprem felaketinin 25’inci yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, faaliyetlerini sürdürdükleri Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinin birinci ya da ikinci derece riskli bölgede yer aldığını hatırlatarak deprem gerçeğiyle yüzleşilmesi gerektiğini söyledi. Açık, “Bilimin ışığında depremin yıkıcı etkilerine karşı dayanıklı yapılar, güvenli şehirler inşa etmeliyiz” dedi.

Prof. Dr. Şimşirgil Elazığlılarla buluştu 

Elazığ Belediyesi Ramazan programlarına, Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil konuk oldu. 

Ercan, hiçbir yerde deprem olmasa bile buralarda olur

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük yıkımın meydana gelmesinden sonra deprem bilimciler başta Marmara Bölgesi olmak üzere aktif faylar ve deprem beklenen riskli bölgeler hakkında uyarılar yapıyor.

MÜSİAD Dost Meclisi’nin Gündeminde Filistin vardı 

MÜSİAD Dost Meclisi’nin bu defaki konukları uluslararası Filistin’e destek federasyonu başkanı Münir Said ve Mavi Marmara Gazisi Beytülmakdis Öncüleri Derneği Başkanı Muharrem Güneş oldu. Toplantının gündeminde Filistinlilere yapılan zulüm ve İsrail’in izlediği politika vardı. 

İl Özel İdaresinde eğitimde indirim protokolü imzalandı 

İl Özel İdaresi ile özel bir eğitim kurumu arasında indirim protokolü imzalandı. 

Tiryakioğlu’ndan, Marmara öğrencilerine özel imza günü

Özel Elazığ Marmara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi‘nin ev sahipliğiyle Nurettin Ardıçoğlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde Marmara öğrencilerine özel bir imza günü gerçekleştirildi.

Şehit öğretmenler sergisi açıldı

Marmara Eğitim Kurumları 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle alışılmışlığın dışında farklı ve anlamlı bir etkinlik düzenledi. Her yıl kutlama etkinlikleri yapılan 24 Kasım da bu yıl anma etkinlikleri yapıldı.

Hız sınırı yükseltildi! İşte yollarda yeni hız limitleri

İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika duyurusu. 81 il valiliğine gönderilen yazı ile otomobil hız sınırları yükseltildi. 1 Temmuz'da başlayacak yeni uygulamaya göre, hız sınırı Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar uzanan otoyolda 130 kilometre/saat, Kuzey Marmara otoyolu, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saat olacak.

Marmara Eğitim Kurumunda ‘Marmara Teknoloji Şenliği’ düzenlendi  

Marmara Eğitim Kurumu tarafından Marmara Teknoloji Şenliği düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu şenlikte öğrenci ve öğretmenlerin 1 yıl boyunca hazırladığı projeler sergilendi. 

MAREL’den ‘Bakkal Kart’a büyük destek

Marmara Elazığlılar Vakfı, Bakkallar Odası’nın Bakkal Kart projesine destek verdi.

YÖK'ün yeni başkanı belli oldu! Prof. Dr. Erol Özvar kimdir?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç'ın yerine Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar YÖK Başkanı olarak atandı. Karar resmi gazetede yayınlandı.

MARED Püsun Geleneğini Devam Ettiriyor

Marmara Elazığlılar Vakfı Püsun geleneğini devam ettirmek için bir araya geldi. Düzenlenen programda katılımcılar hem eğlendi hem de bayramlaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘2023 Cumhur İttifakı'nın yeni bir zafer yılı olacaktır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu açılış töreninde Cumhur ittifakı mesajı vererek, "Attığımız bu adımlar şunu adı millet olan aslında zillet durumuna düşmüş, PKK ile iç içe olanlara da sesleniyorum. 2023 Cumhur İttifakı'nın yeni bir zafer yılı olacaktır." dedi.