Karşılama Haberleri

Karşılama Haberleri

Elazığspor için karşılama töreni yapılacak

Şampiyon Elazığspor’un ilimizde görkemli bir şekilde karşılanması ve kutlamalarının yapılması için hazırlıklar başladı.

Milletvekili Keleş’ten, 6. Noterle ilgili açıklama

Milletvekili Keleş, ”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'ımızda meydana gelen deprem, şehir merkezinde yaşayan birçok vatandaşımızı etkiledi. Bu felaketin ardından, vatandaşlarımızın güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte Güneykent Mahallesi, Elazığ'ın yeni yerleşim merkezi haline geldi. Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği Güneykent Mahallesi’nde yeni bir noter ihtiyacı oluşmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Güneykent Mahallesi’ne noter açılması Adalet Bakanı Sn. Yılmaz Tunç’un imzasıyla 20 Mart tarihinde onaylandı ve süreç başladı” dedi.

Soğuk havada sıcak karşılama

31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarına yoğun bir tempo ile devam eden MHP Elazığ Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Murat Aygen ve yine seçim çalışmalarını sahada yürüten CHP Elazığ Belediye Başkan adayı Av. Coşkun Çağlar Duran bugün sahada karşılaştılar.

Septioğlu için karşılama programı düzenlendi

Yeniden Refah Partisi'nden Elazığ Belediye Başkan Adayı gösterilen Faruk Septioğlu için Elazığ Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi.

Başkan Şerifoğulları’na Elazığ Havalimanı’nda coşkulu karşılama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı yeniden aday göstermesinin ardından Başkan Şerifoğulları için Elazığ Havalimanı’nda karşılama töreni düzenlendi.

Doğa Aşığı Gezginlerin Gözdesi Saklıkapı Kanyonu 

İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Saklıkapı Kanyonu ziyaretçi karşılama merkezi kanyonları gezmeye giden vatandaşların birçok ihtiyacına cevap verecek. 

Yüzde 120’lik zamma davullu karşılama 

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, çalışanlarına yüzde 120 zam yapınca, personeli de davullu ve klanertli kutlama düzenledi. 

Eğitim Sendikalarından ihaleye tepki 

Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin maaş, ek ders, fazla mesai, ikramiye ve diğer özlük haklarının banka ile ödenmesi hususunda yapılan promosyonlu maaş ödeme protokolü katılımcı bankaların eğitim çalışanlarının haklarını karşılamayan düşük teklif ile sonuçlanmasından dolayı Elazığ’daki eğitim sendikaları sonuçlanan düşük teklife tepki göstererek ortak basın açıklaması düzenledi. 

Elazığ Altınova Çimento Fabrikası ve Elazığ siyasetçileri

Elazığ ve çevresinin çimento ihtiyacını karşılamak amacıyla 12 Nisan 1954 tarihinde Elazığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret A.Ş kurulmuştur.1959 tarihinde şirket tarafından faaliyete geçmiştir. Şirketin, 12 Haziran 1996 tarihinde OYAK-GAMA gurubu tarafından Özelleştirme Kurulu'ndan satın alınmıştır. Fabrikayı şu an Çimentaş adlı bir firma işletmektedir. Bölgesinde en fazla üretim yapan fabrikalar arasındadır. Fabrika bir yılda yaklaşık 160 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirmektedir. Fabrika çimentoyu özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimize göndermektedir. Malatya, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Diyarbakır illerine satış yapmaktadır. 

Başkan Çoban: TOKİ konutları yapım sürecinde daha hassas olunmalı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban TOKİ tarafından yapılacak olan konutların vatandaş memnuniyetini karşılaması gerektiğini belirterek “24 Ocak Elazığ depreminin ardından ilimizde yapılan TOKİ konutlarında çok sayıda sorunla karşı karşıya kaldık. Bu tecrübeden istifade ederek, TOKİ tarafından yapılacak olan yeni konutlarda aynı hatalar tekrarlanmadan hem güvenli barınma, hem de yaşam alanı sorunu çözülmelidir” dedi.

Bankur: Seyyanen zam istiyoruz 

Türk Büro Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur yaptığı açıklamada memur ve emeklilere yapılan %5 ilave artışın beklentilerini karşılamadığını belirtti. 

Öğrenciler doyasıya eğlendi

Fırat Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, baharın gelişini karşılamak amacıyla başlatmış olduğu Bahar Geliyor Konserleri’ne devam ediyor. Konserler kapsamında sanatçı Tekin Bulut da öğrencilerle buluştu. 

OSB, Mesleki Eğitim Merkezi açıldı 

Firmaların ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan mesleki eğitim merkezinin açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Ömer Toraman, mesleki eğitimin önemine değindi. 

Başkan Arslan: Süre uzatımı çok değerli olmuştur ancak beklentimizi karşılamamıştır 

29 Aralık 2021 tarih ve 31704 sayılı Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı kararı ile Elazığ’ında içinde bulunduğu Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırımların desteklenmesiyle ilgili sağlanan teşvikler 31.12.2022 tarihine kadar uzatıldı. Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, taleplerinin tam olarak karşılanmaması ile birlikte sürenin uzatılmasının çok değerli olduğunu ifade etti. 

Elazığ’daki etkinliklere dördüncü yasaklama

Elazığ’da 15 gün süreyle her türlü açık hava toplantısı, yürüyüş, miting, basın açıklaması, stant açma, anma töreni, toplu karşılama ve uğurlama gibi eylem ve etkinlikler yasaklandı. 

Elazığ Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerinden can dostlarımıza destek

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Elazığ Belediyesi Gençlik Meclisi kış aylarında sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Fırat Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan açık alanlara beslenme otomatları bıraktı.

Elazığ’ın En Büyük Öztüketim Güneş Enerji Santrali Baskil’e Kuruluyor

Cumhuriyet tarihinde Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapılan en büyük özel sektör yatırımı olan Seza Çimento, elektrik ihtiyacını karşılamak üzere güneş enerjisi santrali kuruyor. Seza Çimento, Elazığ’da yer alan çevreci fabrikasının elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılamak üzere Gumbel Group bünyesinde faaliyet gösteren Heran Enerji ile sözleşme imzaladı. 2021 yılı bitmeden işletmeye alınması planlanan 21MWp kapasiteli projeyle ilk etapta fabrikanın enerji tüketiminin 30’unun karşılanması hedefleniyor.

Milletvekili Erol ‘Benim Sevdam Türkiye, Benim Sevdam Elazığ’

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile Detay Dergisi okuyucuları için bir söyleşi gerçekleştirdik. 41 yıl sonra CHP’nin Elazığ’da bir milletvekili çıkarmasının büyük bir devrim olduğunu ifade eden Erol, vatandaşın hizmete susadığını, AK Partili vekillerin halkın isteklerini karşılama noktasında büyük eksikliklerinin olduğunu dile getirdi. Erol, iktidar partisinin yıllarca Elazığ’a, ‘nasıl olsa bize oy veriyorlar’ diye baktığı için hiç bir sorunun da çözülmediğini belirtirken, Elazığ’ın problemlerinin muhalefetsizlikten, dile getirilmemekten kaynaklandığını ifade etti.