Işkın Haberleri

Işkın Haberleri

SGK’dan IBAN numaralı SMS uyarısı! 

Sosyal Güvenlik Kurumu, GSS prim borçlarına ilişkin IBAN numaralı SMS’lere kimsenin itibar etmemesi gerektiği konusunda uyarı yaptı.

Keleş: Konutlar yakında teslim edilecek

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Sivrice, Baskil Palu, Alacakaya Ve Arıcak ilçelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Sivrice ve Baskil ilçelerinde konutların eylül ayı sonunda hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden zorunlu açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi iştiraki olan İZBETON’un Elazığ’da yapımını üstlendiği okulun ödenek krizi yüzünden durdurulduğu ve yüklenici firma tarafından haciz işleminin başlatıldığına ilişkin iddia ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bakan Yumaklı duyurdu! Paralar hesaplara yatıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilerin hesabına bugün 1 milyar 479 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi aktarılacağını bildirdi. Yumaklı, sosyal medya hesabından tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin paylaşımda bulundu.

Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, DenizBank'ın desteğiyle tarımın, ormanın, toprağın ve suyun önemine ilişkin duyarlılığı artırmak amacıyla 13 yıldır düzenlenen ve bu yıl ilk kez uluslararası boyuta taşınan “14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular 31 Ağustosta bitiyor.

En düşük emekli maaşı belli oldu!

En düşük emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilecek. Ek emekli zammına ilişkin madde, vergi düzenlemesiyle birlikte Meclis'e sunulacak.

Başkan Şerifoğulları, saha çalışmalarını sürdürüyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; planlanan, devam eden ve tamamlanan çalışmaları yerinde görmek ve gelinen aşamaya ilişkin bilgi almak üzere Yeni Mahalle ve Zafran Mahallesi’nde bir dizi incelemede bulundu.

PROF. DR. YASEMİN AÇIK:  BU BİR KARALAMA KAMPANYASIDIR, HUKUKA AYKIRI HİÇBİR İŞ YAPILMAMIŞTIR

Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ’da 10 bin kişinin hayatına dokunan çimento fabrikasıyla ilgili olarak son dönemde çıkan haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Bu iftira kampanyasının kardeşi ve daha önce bünyelerinde çalışan bazı kişilerin de içinde olduğu bir grup tarafından yürütüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Açık, “Bugüne kadar kıymetli babamın hatırasını incitmemek, annemi, ağabeylerimi, tüm ailemi bu gündemden uzak tutmak ve saygınlığımızı zedelememek için sessiz kaldım” dedi. Fabrikanın kuruluş aşamasından günümüze kadar yapılan tüm iş ve işlemlerin yasalara uygun olarak yapıldığını, karalama kampanyasını yürütenler ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığını, tüm bilgi ve belgelerin de ilgili mercilerle paylaşıldığını belirten Prof. Dr. Açık, açıklamasında şunları söyledi: 

Ertan: Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir

Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ertan Suriye’de Türk vatandaşlara ve araçlara yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaparak kınadığını dile getirdi.

Aksu, LGS tercihlerinde dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı

Kurs-Der Başkanı Veli Aksu, liselere giriş sınav sonuçlarının açıklanması ve tercih döneminin başlaması ile öğrencilerin tercihlerinde dikkat etmesi gereken hususlara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Merkez Bankası açıklamasında "Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır" dedi.

Açıkkapı, Mecliste Maden ile ilgili konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi grubu tarafından meclise sunulan Maden İlçesindeki heyelan riskine ilişkin araştırma önergesi üzerine söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Maden kaderine terk edilemez, edilmeyecektir.

Elazığ’ın doğum istatistikleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini açıkladı. TUİK’in açıkladığı verilere göre, Elazığ’ın doğum hızı 2018 yılında 18.2 iken 2023 yılında bu rakam 13,1’e geriledi.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini açıkladı.

Kan donduran cinayette gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

Geçtiğimiz günlerde kaybolan ve 8 gün sonra toprağa gömülü halde bulunan bir çocuk annesi Dilara Günana cinayetine ilişkin gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Koca’dan İddialara Cevap

09 Mayıs 2024 Perşembe günü sosyal medyaya düşen görüntülere ilişkin Günışığı Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca yazılı basın açıklaması yaptı.

Yeşildere Köyü’nde ışkın şenliği

Birçok Hastalığa iyi geldiği söyleyen ışkının çıkarıldığı köylerden biri olan Kovancılar İlçesi’ne bağlı Yeşildere Köyü’nde adına şenlik düzenlendi.

Erdoğan'ın iade-i ziyareti ne zaman? 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede gündeme getirdiği Gezi ve 28 Şubat davalarına ilişkin önümüzdeki günlerde olumlu gelişmeler beklediğini dile getirdi. Erdoğan'ın iade-i ziyaret tarihine ilişkin de konuşan Özel, tarihin henüz netleşmediğini bildirdi.

Sözleşmeli sağlık personeli alınacak! 

Sözleşmeli 36 bin sağlık personeli istihdamı kapsamındaki sağlık birimlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek.

DEM Parti kapatılacak mı?

Adalet Bakanı Tunç, 23 Nisan nedeniyle düzenlenen resepsiyonda MHP Lideri Bahçeli'nin "DEM Parti'ye kapatma davası açılması" çağrısına ilişkin soruya "Eğer hukukta bir suç işlenmişse, bir Anayasa, kanun ihlali varsa orada yetkili makamlar devreye girer, gereğini yapar." dedi.

Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, "Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz." yanıtını verdi.

Elazığ'da Ramazan Etkinlikleri

Elazığ Belediyesi Ramazan ayının manevi iklimini geniş kitlelerle buluşturacağı geleneksel Ramazan ayı etkinliklerine ilişkin hazırlıklarını tamamladı.

Şubat ayında hangi yatırım aracı kazandırdı?

Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"nı açıkladı. Şubatta en fazla aylık reel getiri BIST 100 endeksinde oldu.

Bakan Koca müjdeyi duyurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni personel atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. 35 bin yeni çalışma arkadaşımız aramıza katılacak." ifadelerini kullandı.

Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Emekli ikramiyesi zammı ne kadar olacak? Cevabı milyonlarca emekliyi ilgilendiren soruya ilişkin AK Parti kulislerinde dolaşan son bilgileri SGK uzmanı İsa Karakaş yazdı.

Açıkkapı: Kısa çalışma ödeneği gün sayısı 450’ye düşecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı,  bütçe komisyonunda görüşmeleri tamamlanarak genel kurula sevk edilen işsizlik sigortası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Teklifi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıkkapı, kısa çalışma ödeneği asgari prim ödeme gün sayısının 450’ye düşürüleceğini söyledi. 

HÜDA PAR yerel seçim kararını açıkladı

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı partilerinin yerel seçimlerle ilgili aldığı karara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kavaklı: Üst geçit asansörleri hizmete sunulmalı 

HÜDA Par Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ülke ve Elazığ gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Kavaklı, Elazığ’daki üst geçit asansörlerinin çalışmaması ile alakalı sıklıkla şikayet aldıklarını belirterek, sorunun çözümü için üst geçit asansörlerinin kontrollünün yapılarak, hizmete sunulmasını talep etti. 

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye Resmi Gazete'de

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler ile birlikte, çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesini de içeren kanun Resmi Gazete'de yayınlandı.

Açıkkapı: Çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verilecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. 

YSK'dan seçim verisi kararı! 

Yüksek Seçim Kurulu, mahalli idareler seçimi sırasında, siyasi partilerin gelen sonuçları anlık takip edilebileceklerini duyurdu. Yüksek Seçim Kurulu'nun konuya ilişkin detayların yer aldığı genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.