Il Müftülüğü Haberleri

Il Müftülüğü Haberleri

Mevlid-i Nebi haftası programına davet

Elazığ’da, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyayı şereflendirişinin yıl dönümünün kutlandığı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu bir program düzenlenecek.

Sürgeç, Bingöl İl Müftülüğüne atandı 

Balıkesir İl Müftüsü Elazığlı Celal Sürgeç, Bingöl İl Müftülüğüne atandı. 

İlk Kıblem Mescid-i Aksa ve Kudüs programı gerçekleştirildi 

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü öncülüğünde; Mevlid-i Nebi İlk Kıblem Mescid-i Aksa ve Kudüs programı gerçekleştirildi. 

Elazığ Müftülüğü’nden Adıyaman’a yardım eli

Deprem bölgesine yardıma gönderilmek üzere Elazığ İl Müftülüğünde ekip oluşturuldu.

Müftülükten İmam Hatip Lisesi’ne kütüphane 

İl Müftülüğü tarafından Elazığ İmam Hatip Lisesi’ne kazandırılan kütüphanenin açılışı yapıldı. 

Müftü Aydın’a veda programı düzenlendi 

Trabzon İl Müftülüğüne atanan Müftü Selami Aydın için İş İnsanı Ayhan Şimşek tarafından veda programı düzenlendi. 

Ahıska Türklerine anma programı düzenlendi 

Elazığ İl Müftülüğü tarafından Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Elazığ’a getirilen Ahıskalı Türkleri anma programı düzenledi. 

Peygamberimiz, Cami ve İrşat konferansı düzenlendi 

Elazığ İl Müftülüğünde Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle Dr. Erkan Aydın tarafından “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferans verildi. 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı düzenlendi

Elazığ Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı düzenlendi.  1 - 7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası Nedeniyle Elazığ Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından program düzenlendi. Programa, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Müftüsü Selami Aydın, kurum müdürleri,  STK temsilcileri ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Kültür Park Mamurat'ül Aziz Toplantı Salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Emekli İl Müftüsü Mehmet Barış vefat etti 

Adana Eski İl Müftülüğünden emekli 78 yaşındaki Elazığlı Mehmet Barış tedavi gördüğü hastanede yaşama tutunamayarak vefat etti. 78 yaşında olan Elazığlı hemşehrimiz Adana Eski İl Müftülüğünden emekli Mehmet Barış, tedavi gördüğü Adana Şehir Hastanesi’nde vefat etti. 

Ahıska Türkleri için mevlit okutuldu 

İl Müftülüğü tarafından Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezi’nde mevlidi şerif okutuldu. 

Elazığ heyeti Kudüs’te 

Elazığ İl Müftülüğü öncülüğünde Kudüs’e giden heyet kentteki ziyaretlerini sürdürüyor. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid’i Aksa’dan Kanal Fırat’a bağlanan Elazığ Müftüsü Selami Aydın, dua ederek, Mescid-i Aksa’dan selam gönderdi. 

Kur'an Kursu öğrencileri sokak hayvanları için yem bıraktı 

Elazığ İl Müftülüğüne bağlı Harput Kur’an Kursu öğrencileri, sokak hayvanları için seferber oldu. 

Sarıkamış şehitlerimiz için mevlid programı düzenlendi 

Elazığ İl Müftülüğü tarafından Sarıkamış Şehitlerimiz için İzzetpaşa Cami’sinde mevlid programı düzenlendi. 

İl Sağlık Müdürlüğü ve FÜ tarafından aşı farkındalığı eğitimi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi, Tıp Fakültesi tarafından ortaklaşa olarak ilimiz genelinde yürütülen aşı farkındalığı programı kapsamında bu kez de Elazığ İl Müftülüğü çalışanlarına yönelik “Aşı Farkındalığı Eğitimi” verildi. 

İl Müftülüğü, Din Görevlileri İle Bir Araya Geldi

İl Müftülüğü Camiler ve Din Görevliler Haftasında Müftülüğe bağlı din görevlileri ile bir araya geldi. Elazığ Müftülüğü tarafından Kültürpark’ta camiler ve din görevlileri haftası nedeniyle buluşma programı düzenlendi.

Camilerin Dinimizdeki Önemi Anlatıldı

Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle İl Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansta konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, din görevlilerinin Peygamberimiz Hz. Muhammed’i örnek alması gerektiğini söyledi.

Hemşehrimiz Sürgeç Balıkesir İl Müftülüğü’ne Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Diyanet işleri Başkanlığı atama kararnamesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü görevinden Balıkesir İl Müftülüğüne Elazığlı Hemşehrimiz Celal Sürgeç atandı. Atama Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı.

‘Harput Makamı ile Sala Yarışması’nın Birincisi Belli Oldu

Mevlidi Nebi haftası nedeniyle İl Müftülüğü tarafından “Harput Tavrı Sala” yarışması düzenledi. Yarışmada İhsaniye Cami Müezzini Alparslan Genç birinci geldi.