Fü Haberleri
SON DAKİKA

Fü Haberleri

Kamuda tasarrufun ayrıntıları belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, bugün açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bakan Şahin tarafından bugün  kamuoyuna sunulacak olan yeni tasarruf ve verimlilik paketinde, kamu yöneticilerinin uyması gereken kurallar sıralandı. Uymayanlara ceza uygulanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, bugün açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bakan Şahin tarafından bugün  kamuoyuna sunulacak olan yeni tasarruf ve verimlilik paketinde, kamu yöneticilerinin uyması gereken kurallar sıralandı. Uymayanlara ceza uygulanacak.

Elazığ Polis Okulunun hizmete gireceği tarih belli oldu

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş inşaat çalışması devam eden Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, polis okulunun 2025 yılının ilk yarısında hizmete başlayacağını söyledi.

Işıkver’den Elazığspor’a 1 Milyon TL prim sözü

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Elazığspor'un MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, sosyla medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Elazığspor’un şampiyon olması halinde futbolculara 1 milyon lira prim vereceğini açıkladı.

Cumhuriyet Ortaokulu Geleneksel Futbol Turnuvası başladı

İlimizin önemli eğitim kurumlarından olan Cumhuriyet Ortaokulu’nda sosyal etkinlikler devam ediyor.

Play-Off tarihleri açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu, TFF 3. Ligde Play-Off müsabakalarının oynanacağı tarihleri açıkladı

MÜSİAD’da gündem, dış ticaret

MÜSİAD Dost Meclisi’nin konuğu Fırat Üniversitesi Dış Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zülfükar Aytaç Kişman oldu.

TÜYAP 2024’te Arslanlı Alçı rüzgarı

Bu yıl 46. kez kapılarını açaN Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Almanya, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, İtalya, Avusturya ve Çin’den yüzlerce katılımcıyı ağırlayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17-20 Nisan 2024 tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre merkezinde gerçekleşti. Fuara Elazığ’dan katılan Arslanlı Alçı A.Ş. standı fuarın yoğun ilgi gören standları arasında yer aldı.

Milletvekili Keleş’ten, 6. Noterle ilgili açıklama

Milletvekili Keleş, ”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'ımızda meydana gelen deprem, şehir merkezinde yaşayan birçok vatandaşımızı etkiledi. Bu felaketin ardından, vatandaşlarımızın güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte Güneykent Mahallesi, Elazığ'ın yeni yerleşim merkezi haline geldi. Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği Güneykent Mahallesi’nde yeni bir noter ihtiyacı oluşmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Güneykent Mahallesi’ne noter açılması Adalet Bakanı Sn. Yılmaz Tunç’un imzasıyla 20 Mart tarihinde onaylandı ve süreç başladı” dedi.

Milletvekili Keleş: Tren seferi ileri bir tarihe ertelendi

Dün gece Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” programında Ankara – Tatvan turistik tren seferinin iptal edildiği açıklanmıştı. AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada tren seferinin ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi.

Nüfus Müdürlükleri 30-31 Mart’ta Açık Tutulacak

Elazığ Valiliği, Yerel seçimler dolayısıyla 30 ve 31 Mart’ta Merkez ilçe Nüfus Müdürlüklerinin 07.00 - 16.00 saatleri arasında açık tutulacağını duyurdu.

Milletvekili Erol, mağdur hak sahiplerini yalnız bırakmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, hak sahipliği ek başvuru süresinin son saatlerinde vatandaşların yoğunluk oluşturduğu Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezine gece saatlerinde giderek hem sürenin uzamasını sağladı hem de vatandaşların talep ve beklentilerini dinleyerek Meclis gündemine taşıma sözü verdi.

Elazığ’da Hizmet İçi Eğitim Düzenlendi

Öz Sağlık İş Sendikası Elazığ Şubesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde hizmet içi eğitim düzenledi. 

Yasemin Açık Vakfı ilk projesinde sürdürülebilir kalkınma için kadınları destekleyecek 

Türkiye’de iş gücüne dahil olmayan yaklaşık 30 milyonluk nüfusun 21,2 milyonunu kadınlar oluşturuyor. TÜİK’in 2023 yılı son çeyrek verilerine göre 8,6 milyon kadının iş gücüne katılmamasının nedeni ev işleri olurken bu sebeple iş gücüne katılamayan erkeklerin sayısı ise sıfır! İstihdam edilen nüfusta ücretsiz aile işçisi olarak çalışanların yüzde 68’ini de kadınlar oluşturuyor. Yasemin Açık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, kadınlara atfedilen toplumsal roller nedeniyle yaşanan eşitsizliklere dikkat çekerek, “Deprem bölgesindeki kadınlar için şartlar çok daha ağır. Biz de gerek bölgenin daha hızlı toparlanması gerekse toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Cumhuriyetimizin 100. yılında kurulan vakfımızın ilk projesini deprem bölgesinden başlayacak şekilde hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi. 

Elazığ’ın 2023 Yılı Nüfusu Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılının nüfus verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’ın Nüfusu 604 bin 411 oldu.

Cumhur İttifakı’ndan Elazığ turizmi için tarihi adım

Cumhur İttifakı Elazığ Milletvekilleri  Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Semih Işıkver ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Elazığ MHP İl Başkanı Yunus Bal, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, Müdür Yardımcıları F.Şinasi Kazancıoğlu ve Turgay Gökdemir'i ziyaret etti.

Elazığ, Şahin Başkandan Memnun

Elazığ’ın altyapı, otopark, trafik, fuar merkezi, meydan gibi onlarca kronikleşmiş sorununu 5 yıllık hizmet döneminde çözüme kavuşturan, şehri modern ve örnek bir yaşam merkezi haline Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın AK Parti Yönetimi tarafından önümüzdeki dönem için yeniden belediye başkan adayı gösterilmesi Elazığ kamuoyunda büyük memnuniyet yarattı. 

Kartakgül, Genel Başkan Erbakan ile bir araya geldi 

Yeniden Refah Partisi Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Zülfü Kartakgül, aday tanıtım toplantısında Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan ile bir araya geldi. 

FÜ ile İl Özel İdaresi arasında protokol

Fırat Üniversitesi ile Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği arasında ilimiz Köy ve Mezra Yollarının kalitesini artırmayı amaçlayan projenin protokolü imzalandı. 

Türkiye’nin en yaşlı ve en genç illeri belli oldu! 

Türkiye İstatistik Kurumu, "İstatistiklerle Gençlik, 2022" raporunu yayınlayarak Türkiye'nin en genç ve en yaşlı illerini belirledi. Rapora göre, Türkiye'nin en genç ili doğu Anadolu'da yer alırken, en yaşlı ili ise Ege Bölgesi'nde bulundu. Yapılan araştırmada Elazığ’ın genç nüfus oranı da belli oldu. Elazığ’ın listedeki yeri görenleri şaşırttı. 

Yurtbaşı Spor Kompleksi aydınlatma ihalesi gerçekleştirildi

Yurtbaşı Beldesi’ndeki gençlerin sportif faaliyetlerini yapmaları adına inşa edilen Spor Kompleksi’ndeki Futbol Saha’sının aydınlatma ihalesi gerçekleştirildi. 

FÜ’ye 2024 yılı için 5 milyar 419 milyon 991 bin TL bütçe

TBMM 2024 yılı Bütçe görüşmeleri kapsamında Fırat Üniversitesi’ne 5 Milyar 419 Milyon 991 Bin TL bütçe ödeneği verildi.

AK Parti Gençlik Kollarından Genç MÜSİAD’a ziyaret 

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm ve beraberindeki heyet, genç MÜSİAD Elazığ Başkanı Muhammet Furkan Göçer ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. 

Futbol liglerindeki maçlar süresiz ertelendi!

Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçında Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın, maç sonu hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırısı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Büyükekşi, tüm liglerin süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

Suçumuz kadın olmak mı?

Bazen o kadar çok içleniyor ve de sinir küpü oluyorum ki bunu tahmin dahi edemezsiniz. Tek derdi ve gayesi evladına güzel bir gelecek sunmak olan sevgili meslektaşım Pınar Çetin’in Yeni Ufuk Haber Sitesi’ndeki köşe yazısını okuyunca adeta büyük bir şok yaşadım.

Fuat Fırat Ünlü AK Parti’den aday adaylığını açıkladı 

AK Parti Yazıkonak Belediye Başkan aday adayı Fuat Fırat Ünlü adaylığını açıkladı. 

Yurtbaşı Futbol Sahaları açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Yurtbaşı Beldesi’ne kazandırılan Futbol Sahaları’nın resmi açılışı gerçekleştirildi.

Demirbağ, üretim tesislerinde incelemelerde bulundu 

22, 24 ve 27. dönem AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Kovancılar’daki bir tekstil firmasında incelemelerde bulundu. 

Depoları fulleyin! Gece zam var

Araç sahiplerinin motorinde indirim sevinci kısa sürdü. Salı günü indirim gelen motorine bu gece yarısı yeniden zam geliyor. 

Elazığ Belediyesi Gururla Sundu

Elazığ'a birbirinden kıymetli 100 proje kazandıran Şahin Şerifoğulları başkanlığındaki Elazığ Belediyesi hizmetlerinin meyvesini almaya başladı.

Yazar İkbal Gürpınar öğrencilerle buluştu 

Yazar İkbal Gürpınar, Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile söyleşi gerçekleştirdi.