Eryılmaz: Muhacirler ötekimiz değil, kardeşlerimizdir

İnsan ve Değer Hareketi Elazığ sözcüsü Ersin Eryılmaz son günlerde Suriyelilerle yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulunarak olayların büyük bir risk potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

İnsan ve Değer Hareketi Elazığ sözcüsü Ersin Eryılmaz açıklamasında: “Dünyada ve Türkiye'de kışkırtılarak büyütülmeye çalışılan ırkçılık ülkemiz açısından da toplumsal sinir uçlarını harekete geçirebilecek büyük bir risk potansiyeline sahiptir. Bir süredir ülkemizde mültecilere yönelik söylemlerle sistematik olarak kabartılan ve sosyal medyada yayılıp siyasi söylemlerle geliştirilen tehlikeli bir zemin hazırlanmaktadır. Sokaklara taşımaya çalışılan ırkçı nefret söylemleri ülkemiz açısından büyük bir tehdit unsurudur. En son, toplumsal barışı baltalayan bu tehdidin örneklerinden biri Kayseri'de yaşandı. 

Suriyeli bir şahsın küçük bir çocuğa yönelik taciz olayı bahanesiyle, hiçbir insani ve hukuki ölçü gözetmeksizin vicdansızca, masum insanların işyerlerine, araçlarına ve evlerine saldırmışlardır. Zanlının emniyet güçleri tarafından gözaltına alındığı duyurulmasına rağmen, suçun şahsiliği ilkesi çiğnenerek, bir kişinin işlediği suçtan dolayı aynı etnik kökenden insanlara saldırmaları, ev ve araçlarını kundaklamaları ve korku dolu saatler yaşatmaları asla kabul edilemez... Bu olayın hemen ardından, aynı merkezden talimat alındığını açık edercesine, bu oyunun başka bir sahnesi de provokatif eylemlerle Suriye topraklarında sergilenmiştir. Şeytanın fitne ateşine odun taşıyarak kardeşliğimizi baltalamaya, iç çatışmaları tetiklemeye çalışanlar küresel emperyalizmin taşeronlarıdır. Toplumsal barışımızı tehdit eden bu provokasyon ve saldırıların cezasız kalmaması için emniyet ve yargı makamlarını acilen harekete geçmeye çağırıyor, profesyonel provokatörlerin ve vandalların yaptıklarının yanlarına kâr kalmamasını istiyoruz. İmparatorluk bakiyesi coğrafyamızda ırkçılığı büyüten vandalları lanetliyoruz. Kardeşliği büyütenleri selamlıyor ve diyoruz ki; Muhacirler ötekimiz değil, kardeşlerimizdir.” Dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN