Ertan: Kimin mal varlığı fazlaysa vergiyi o ödemeli 

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Elazığ İl Başkanı Ömer Ertan, 'Kimin mal varlığı fazlaysa o daha fazla katkı sağlamalı, daha fazla vergi ödemeli' dedi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Cumhur İttifakı’na destek veren Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ertan, gündeme ilişkin basın açıklaması yaptı. 

ERTAN: KİMİN MAL VARLIĞI FAZLAYSA VERGİYİ O ÖDEMELİ 

Başkan Ertan, “Vergi artışlarıyla bütçe açığını kapatmak, bunlar 70’li yılların çözüm önerileri, çözüm yollarıydı. Bugün artık vatandaşımız daha farklı çözümler bekliyor, daha konforlu çözümler bekliyor. Kendi hayatını zorlaştıracak değil ya da kemerini böyle son iliğine kadar sıkacak şekilde değil daha böyle konforlu daha rahat çözümler bekliyor. Bütçe açıkları elbette kapatılmalı, ama bu sadece dolaylı vergiler vasıtasıyla fakir, zengin ayırt etmeden vatandaşların hepsinin sırtına birden yüklenmemeli. Kimin mal varlığı fazlaysa o daha fazla katkı sağlamalı, daha fazla vergi ödemeli. Düşük gelirli ise asgari ücretliyse, 7 bin 500 lira gibi bir emekli maaşı alıyorsa, bundan vergi almak bence hem ahlaki değil, hem yasal da değil aslında. Anayasaya da baktığımız zaman vergi kazançtan alınır. Yani kazanandan alınır, zenginden alınır. Ama maalesef ülkemizde önemli bir kısmı dolaylı vergi olduğu için toplanan vergilerin örneğin akaryakıttan alınan ÖTV zenginle fakir aynı oranda ödüyor” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN