Erol: Tunceli, terör kenti değildir, özgürlükler ve cumhuriyet kentidir

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol 7 yıl önce düzenlenen Geleneksel Çemişgezek Dut ve Peynir festivalinde yaptığı konuşmada terör örgütüne meydan okudu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli Milletvekili olduğu ve 7 yıl önce düzenlenen Geleneksel Çemişgezek Dut ve Peynir festivalinde terör örgütü PKK’lı teröristlerce kaçırıldıktan sonra katledilen 23 yaşındaki Necmettin öğretmenin şehit edilmesi ile ilgili konuşarak, "Ben bu ilin milletvekiliyim. Bedel ödeteceklerse buradan meydan okuyorum, bana ödetin. Öğretmenlerimize, insanlarımıza değil" dedi.

Öğretmenlik mesleğinin  Tunceli için kutsal bir meslek olduğunu  belirten Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Erol: Tarihimizin, doğamızın, geleneklerimizin, kültürümüzün ve inançlarımızın toprağı. Bu topraklara sığınan hiçbir insan tarih boyunca kat edilmemiştir. Necmettinimiz kanı terör örgütlerince akıtıldı. Bu bizim kültürümüze sıkılan bir kurşun, bu bizim inançlarımıza sıkılan bir kurşundur. Bu Ana Fatma’nın, Düzgün Babanın, Munzur Babanın inançlarına sıkılan bir kurşundur. Bu kent, bir terör kenti değildir. Tunceli özgürlükler şehri ve cumhuriyet kentidir. Bizim davamız Mustafa Kemal'in inançları, cumhuriyetin temel değerleridir. Bunları bilmeyenlere artık boyun eğmeyeceğiz. Bedele ödeteceklerse buradan meydan okuyorum öğretmenlerimize, insanlarımıza değil. Bir inşaat işçisi yememiş, içmemiş evladını büyütmüş ve bu evladını öğretmen yapmış. Öğretmenlik Tunceli için kutsal bir meslektir. Biz tarih boyunca demokrasi, özgürlük, insan hakları demişiz. Biz yaratanı sevmişiz yaratandan dolayı. Can bizim için kutsaldır. Canlara kırılmasını istemiyoruz. Ülkemizde barış, 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN