Erol: TBMM Başkan Vekilliği'ne aday olacağım

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 28. Dönem Yasama Yılının 2. devresi için 2025 yılında yapılacak Meclis Başkan Vekilliği'ne aday olacağını söyledi. Kanal 23'te Paragraf programına katılan Gürsel Erol, her şart ve koşulda adaylığını devam ettireceğini kaydetti.

Kanal 23 Haber Müdürü Elif Doğan’ın hazırlayıp sunduğu “Paragraf” programına konuk olan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yaşanan deprem sonrasında Elazığ’a gelerek, saha çalışmaları hakkında bilgi alan Gürsel Erol, yeni dönemde yapacağı çalışmaları paylaştı.

Erol,2025 yılının bahar döneminde yapılacak olan 28. yasama döneminin 2 devre başkanlık seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekilliğine aday olacağını söyleyerek: “benim gelecekle ilgili yeni bir siyasi beklentim ve planlamam var. Mayıs ayı gibi Meclis Başkan Vekilliği seçimi yapılacak. Meclis Başkan Vekilliği protokolde bakanlarla eşdeğer bir görevdir ve çok önemlidir. Bende Meclis Başkan Vekilliğine adaylıkla ilgili bir sürecin planlaması içerisindeyim. Mayıs veya Haziran ayının ilk haftasında seçim olacak. Bu seçim Elazığ için de benim siyasi kariyerim için de çok önemli olacak. Meclis Başkan Vekilliği bürokraside bakan ile eşdeğer bir görev olmasına rağmen aslında bakandan daha önemli bir görev. Devlet protokolünde Meclis Başkanı Cumhurbaşkanından sonra 001 plakalı aracı kullanan kişidir. Devletin 1 numaralı adamı unvanı demektir. Meclis Başkan vekilliği önemli bir görevdir eğer bürokratik deneyiminiz ve tecrübeniz var ise bu şehir adına çok büyük kazanımlar kazandırabileceğiniz bir mevkidir.” Dedi.

Her şart ve koşulda adaylığını devam ettireceğini kaydeden Gürsel Erol: “AK Parti iktidarlığı döneminde Elazığ’a hiç bakanlık verilmedi. Son 30 35 yılın belkide Elazığ siyasetindeki en önemli görevlerinden birisidir. Sanıyorum ki rahmetli Ali Rıza Septioğlu’nun meclisin ilk açıldığı dönemde en yaşlı üye sıfatıyla o sıfatı meclis başkanı veya vekilliği sıfatını bugüne kadar Elazığ’dan kimse almadı diye biliyorum. Elazığ için çok önemli bir görev. Genel Başkanımızla bu konuyu henüz konuşamadık ama her koşulda ben adaylığımı devam ettireceğim. Eğer başkan  vekili olursak bu konuları konuşmak yerine ilgili bakanı ziyaret edip bu konuyla ilgili talebinizi iletirsiniz. Bununla ilgili ilk 2 ay bütçe sonrasında ise bu süreçle ilgileneceğim bu sürede geliş gidişlerimiz çok sık olamayabilir ama bunun gerekçesi bu olacak. Sonuç alırsak Elazığ ve bölge adına çok önemli roller üstlenebilirim.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme