Erol: Maden'de henüz çözüm odaklı bir sonuç olmadı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Maden ilçesinde henüz çözüm odaklı bir sonucun olmadığını belirtti.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla riskli alan edilen Maden ilçesinde henüz çözüm odaklı bir sonucun olmadığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bir dizi ziyaretlerde bulunduğu Elazığ’da kentin kanayan yarası olan Maden ilçesi hakkında açıklamalarda bulundu.

EROL: BUNUNLA İLGİLİ TEDBİR ALMA ZORUNLULUĞU VARDIR

Elazığ’ın Maden ilçesinde 2019 yılında Cumhurbaşkanı kararıyla riskli alan edilen bölgedeki sorunlarla ilgili henüz çözüm odaklı bir sonucun olmadığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Ben bunu dönem dönem mecliste gerek araştırma önergesi, konuşmalar yaparak ve ilgili bakanlıklarla yazışma yaparak oradaki vatandaşlarımızın mağduriyetini sürekli gündemde tutmak istedim. Onların hak sahipliğini mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili talepleri ilettim. Üzülerek söylüyorum bugüne kadar bir sonuç almış değiliz. Devlet yurttaşlarının can ve mal güvenliğinden sorumludur ve bununla ilgili tedbir alma zorunluluğu vardır. Ama devletin can ve mal güvenliğine yönelik vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik alacağı tedbir, yalnızca konutların, meskenlerin ve iş yerlerinin boşaltılmasını doğru bulmuyorum. Aradan 5 yıllık bir süre geçti bu 5 yıl süre içerisinde halen hak sahipliğinden kaynaklı konutların yapılamamış olması ve oradaki sorunun çözüm noktasında neler yapılacağı konusunda oradaki mağdur olan vatandaşlarımızla ortak bir anlayış üzerine birleşilmemiş olmasını bir eksiklik olarak görüyorum. Gerçekten Maden halkı isteklerinde de, taleplerinde de ve söylemlerinde son derece haklılar. Haklı olmaları nedeni yüzyıllardır o topraklarda, atalarınız ve dedeleriniz yaişamış ama siz her şeye rağmen o topraklara sahip çıkmışsınız. Sonra o bölge riski alan ilan edilerek heyelan riski var demişler. İş yeri ve konutların boşaltılması istenmiş ama siz devlet olarak o insanların yeni yaşam alanlarını oluşturamamışsınız. Yeni yaşayacak bir alanı oluşturamamışsınız ve mağduriyetlerini giderememişsiniz ve yalnızca gerekçe olarak buralar riskli alan yıkılma riski var ve boşaltın demişsiniz. Bu tek başına yeterli bir gerekçe değil. Tedbir alınması lazım ama tedbir alınırken de bu 5 yıllık süre içerisinde Maden’de ki vatandaşlarımızın ve hemşerilerimizin konut ve iş yeri sorunlarının çözülmesi lazımdı. Buradan tekrar çağrı yapıyorum, mecliste bu konuyu dile getireceğim. Elinizi çabuk tutun vatandaşların mağduriyetini giderin. İlla vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için olumsuz bir tablo ile karşı karşıya kalıp insanlar hayatını kaybetsin, orada heyelan yaşandıktan sonra mı mağduriyet çözülecek. Bugün bir mağduriyet var. Vatandaşlarımızın evleri şuan yıkılmamış olsa da boşaltılmış ama kendi mülkiyetlerini kaybetmekten ve yeni sığınacak konutlarının olmaması zaten onların evleri başlarına yıkılmış. Bu anlamda çözüm istiyoruz. Valiliğimiz ve ilgili bakanlıktan konutların ve iş yerlerinin yeniden yapılma talebini buradan istiyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN