ELBAK ekibine, sertifikaları verildi

Olası afet durumlarında Elazığ Belediyesi adına sahaya çıkarak vatandaşların yardımına koşabilme hedefi ile Elazığ Belediyesi bünyesinde gönüllü belediye personelleri tarafından kurulan 38 kişilik Elazığ Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ELBAK) teorik, tatbikat ve uygulamalı saha eğitimlerinin ardından sertifikalarını aldı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Dirençli, depreme dayanıklı ve geleceğe güvenle yürüyen bir şehir inşa etme hedefi ile yatırımlarına devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi’nin olası afet durumlarında vatandaşların yardımına koşabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

ELBAK ekibine, sertifikaları verildi

Başkan Şahin Şerifoğulları’nın olası afetlere hazır olunması yönündeki talimatları doğrultusunda Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Elazığ Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü tarafından, belediye bünyesinde gönüllü belediye personellerinin oluşturduğu 38 kişilik Elazığ Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ELBAK), kuruldu. 

ELBAK ekibine, sertifikaları verildi

ELBAK, OLASI AFET DURUMLARINDA SAHAYA ÇIKARAK VATANDAŞIN YANINDA OLACAK

Elazığ Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ile Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün (AFAD) ortak çalışması sonucunda ELBAK, Deprem Arama Kurtarma Eğitimi (DAKE) ile tatbikat ve uygulamalı saha eğitimlerini başarıyla tamamladı. ELBAK, afet öncesi hazırlık eğitimi ile tecrübe edinirken arama kurtarma ekipmanlarının kullanımını öğrendi. Gönüllü ekip ayrıca tatbikatlara katılarak saha eğitimleri ile olası afet durumlarında sahaya çıkarak vatandaşların yardımına koşabilecek deneyime sahip oldu. 

ELBAK ekibine, sertifikaları verildi

Eğitimlerin ardından sertifika almaya hak kazanan Elazığ Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi üyeleri için Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde sertifika töreni düzenlendi. Programa; Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sabuncu, AFAD Elazığ İl Müdür Yardımcısı Birkan Baş, Elazığ Belediyesi Birim Müdürleri ve AFAD yetkilileri katıldı. 

ELBAK ekibine, sertifikaları verildi

“ELAZIĞ BELEDİYESİ, OLASI AFET DURUMLARINA HAZIR”
Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sabuncu, Elazığ Belediyesi’nin olası afet durumlarına hazır olduğunu dile getirerek; “Belediye bünyesinde çalışarak afet işlerinde arama kurtarma gibi kutsal bir göreve gönüllü oldukları için personelimizi tebrik ediyorum. Elazığ Belediyesi olarak olası afetlerde gönüllü ekibimizle birlikte mücadele edeceğiz. Bu tür durumlarda diğer paydaşlarımızla birlikte Elazığ Belediyesi olarak sahaya inip vatandaşlarımızın yardımına koşacağız, hazırız. Ekibimizin donanımlı bir şekilde yetişmesine katkı sunan Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum.” dedi. 

GÖNÜLLÜ EKİP ÜYELERİ, SERTİFİKALARINI ALMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADI

Konuşmanın ardından Gönüllü Elazığ Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ELBAK), sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadı. Öte yandan Elazığ Belediyesi tarafından Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerine, desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN