Elazığ Kamp Kulübü'nden anlamlı etkinlik 

Elazığ Kamp Kulübü çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinliğe dikkat çekiyor. Kamp Kulübü üyeleri, doğunun incisi olan Hazar Gölü'nde Pazar günü kıyı temizliği yapacak. Turizmi canlı tutan noktaların temiz tutulması gerektiğini söyleyen Elazığ Kamp Kulübü Başkanı Kamuran Aşar, Elazığlıları çevre temizliğine davet etti. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Kamp Kulübü Hazar Gölü kıyısındaki kirlilik için harekete geçti. Kamp Kulübü, konumu ve güzelliği ile dikkat çeken Hazar Gölü’nün kıyısında temizlik etkinliği düzenledi. 

AŞAR: ÖNEMLİ BİR DEĞERE SAHİP OLAN HAZAR GÖLÜ İÇİN KOLLARI SIVADIK 

Elazığ Kamp Kulübü Başkanı Kamuran Aşar etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, “Biz kamp kulübü ailesi olarak Elazığ’da Hazar Gölü’nün kıyısında oluşan çevre problemlerinden dolayı kolları sıvadık. Her yıl sadece Elazığ’a değil, bölgeye ve ülkeye hizmet eden ve ülke için çok önemli bir konuma sahip olan Hazar Gölü’nün çevresinde oluşan çöpler için çevre kirliliğinden dolayı kamp kulübü olarak biz bu hafta Pazar günü saat 10.00 itibariyle Hazar Gölü’nün çevresinde kıyı temizliği yapacağız. Bu sadece Hazar Gölü için değil, ülkenin dört bir tarafındaki kıyılar için geçerli. Çünkü ciddi anlamda problemler yaşanıyor bu konuda. Göllerin, denizlerin, kıyıların, doğanın ve ormanın kötü kullanılması doğaya ve insanlara zarar veriyor. Orman yangınlarındaki artışlar, kıyıdaki canlıların zarar görmesinin temel sebebi insanların çevrede bırakmış olduğu çöplerden kaynaklı. Biz de bunların önüne geçmek için doğa ve çevre farkındalığını oluşturmak için böyle bir projeye başladık. Biz bunu daha önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da; Batı’da, Ege’de, Akdeniz’de, Karadeniz’de bir çok il ve ilçede yaptık. Bugün de Elazığ için, Elazığ ve ülkemiz için önemli bir değere sahip olan Hazar Gölü için kolları sıvadık” ifadelerini kullandı. 

AŞAR: GELECEK NESİLLER İÇİN ÇOK GÜZEL BİR PROJEYİ BAŞLATMIŞ VE BİR ADIM ATMIŞ OLACAĞIZ 

Çevre temizliği farkındalığı için kolları sıvayan Elazığ Kamp Kulübü Başkanı Kamuran Aşar, “10 Eylül Pazar günü sabah 10.00 itibariyle Elazığ İstasyon Caddesi’nde bulunan eski Öz Dostlar Fırını diyelim konum olarak. Araçlarımız oradan hareket edecek. Kamp Kulübü ailesi ve dışarıdan katılmak isteyen insanların hepsini davet ediyoruz. Hep birlikte gelecek nesillere daha güzel bir dünya, daha güzel daha temiz bir çevre bırakmak için mücadele edelim. Bunu çocuklarınızla, eşinizle, dostunuzla herkese katılabilirsiniz. Sonuçta bu dünya hepimizin. Tıpkı dün atalarımızdan bize bırakıldığı gibi temiz ve daha güzel bir şekilde bizde gelecek nesillere aktarabilelim. Bu konuda Türk halkından sadece Elazığ vatandaşlarından değil, bütün Türk halkından duyarlı olmalarını bekliyoruz. Çünkü son dönemlerde yaşanan orman yangınları ve çevre kirlilikleri ciddi anlamda ülkemize ve dünyaya zarar vermiş durumda. Umut ediyoruz ki hep birlikte kolları sıvarsak hem ülkemiz için, hem milletimiz için hem de gelecek nesiller için çok güzel bir projeyi başlatmış ve bir adım atmış olacağız” şeklinde konuştu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN