Elazığ İlim ve Hayra Hizmet Vakfı'ndan açıklama

Elazığ İlim ve Hayra Hizmet Vakfı, vakfa ait binanın düğün salonu ve pansiyon olarak kiraya verildiği iddiaları üzerine açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ İlim ve Hayra Hizmet Vakfı vakfa ait binanın düğün salonu ve pansiyon olarak kiraya verildiği iddiaları üzerine açıklama yayınladı. 2022 yılında yurt ve pansiyon olarak işletilen binanın yurt ve projelerini hayata geçirmek ve vakıf hizmetlerimizin devamlılığı açısından sürekli gelir sağlamak amacıyla kiraya verileceği açıklandı.

Elazığ İlim ve Hayra Hizmet Vakfı tarafından yapılan açıklamada:

“Milli ve Manevi değerler çerçevesinde Vatana ve Millete faydalı olabilecek iyi insanlar yetiştirmek misyonu ile 1969 yılında genel merkezi Elazığ olarak kurulan İLİM ve HAYRA HİZMET VAKFI'mız hakkında son günlerde sosyal medyada yer alan bazı iddia ve yorumlar üzerine kamuoyunu aydınlatma gereği duyulmuştur.

Vakfımıza ait binanın düğün salonu ve pansiyon olarak kiraya verildiği ve bunun vakıf değerleri ile örtüşmediği yönündeki iddialar ve eleştiriler eksik bilgiden kaynaklanmaktadır. 2022 yılında yurt ve pansiyon ruhsatlı olarak vakfımız tarafından işletilen binamızın, vakfımızın değerleri ve misyonu çerçevesinde eğitim ve barınma faaliyetlerinin özel bir işletme tarafından gerçekleştirilmesi, diğer yurt ve projelerimizi hayata geçirmek ve vakıf hizmetlerimizin devamlılığı açısından sürekli gelir sağlamak amacıyla kiraya verilmesi kararlaştırılmıştır. Kapalı çarşı içerisinde bulunan binamızın yeniden restore edilmesinin yanı sıra, bilim çağında gençlerimizin hizmetine sunmak amacıyla Gök Bilimleri Merkezi ve Rasathane projemizi hayata geçirmek için çalışmalarımız devam etmektedir.

Kiraya verdiğimiz binamız ile ilgili yaptığımız sözleşme çerçevesinde düğün salonu gibi ibareler asla yer almamakla birlikte, sözleşme hükümleri gereğince vakfımızın misyonuna, milli ve manevi değerlerimize aykırı hal ve davranışlar sözleşmenin fesih sebebidir. Müstecirin tanıtım amacıyla kendi kişisel sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşımda düğün salonu kelimesinin yazıldığı görülmüş ve ihtarımız üzerine yapılan paylaşım hemen kaldırılmıştır.

Sözleşme içerisinde vakfımızın yapacağı sosyal amaçlı organizasyonlar için binamızın ücretsiz kullanılabileceği açıkça belirtilmiştir.  

Kastı aşan bir cümle ile Vakfımızın geçmişten bugüne yaptığı hayırlı hizmetleri ve bugünden yarına yapacağı hizmetlerine gölge düşürmemesi en büyük arzumuzdur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN