Elazığ esnafı Gazze'nin yanında

Gazze Direniş Platformu'nun Gazze için başlattıkları nöbete Kızılay ve Elazığ Kahvehaneciler Ve Kıraathaneciler Esnaf Odası destek verdi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırıma dur demek ve Müslüman sivillere yönelik yardım kampanyası başlatmak için oluşturulan Gazze Direniş Platformu, nöbete devam ediyor.

Her kampanyada farklı bir Sivil Toplum Kuruluşu ile devam eden Platforma son olarak Kızılay ve Elazığ Kahvehaneciler ve Kıraathaneciler Esnaf Odası destek verdi. Elazığ Esnafı Gazze’nin yanında sloganı ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan platform üyeleri ve esnaflar yardım çağrısında bulundu

Tügva İl Temsilcisi Muhammed Sacit Ataş, Gazze’deki Müslüman halkın özgürlüğe kavuşana kadar nöbete devam edeceklerini söyledi. Ataş, “Kıymetli halkımız bizler Gazze direniş platformu olarak Gazze’nin ihyası ve inşası bitene kadar Gazze’nin kadim sokakları dolana kadar ve Gazze’deki her çocuğun sesinin Filistin sokaklarındaki parklarda yankılanana kadar buradaki nöbetimize devam edeceğimizi söylemiştik. İnşallah bugün 11. aya yaklaşmaktayız. 32. çalışmamız ile karşınızdayız. İnşallah bu çalışmamızı da 10 gün yaptıktan sonra 33. Çalışmamız ile devam etmiş olacağız” dedi.

Filistin’de halkın hayatta kalma savaşı verdiğini söyleyen Kahveciler Ve Kıraathaneler Odası Başkanı Ferhat Evsen, oda olarak platforma destek verdiklerini belirtti. Evsen, “Filistin’de zor durumda olan kardeşlerimize destek olmak amacıyla Filistin’de yaşanan insanlık dramı hepimizin yüreğinde derin yaralar açıyor. Bu süre boyunca 16 bini çocuk 40 bin insan vefat etti. 90 bin kişi yaralandı. Filistin’de artık insanlar hayatta kalma savaşı veriyor. En azından bu şekilde bir nebze olsun katkı sunmak için ve oradaki insanlara yardımcı olmak için 10 günlük nöbetimiz başladı” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN