Elazığ Barosu'ndan Yeni Adli Yıl açılışı açıklaması

Elazığ Barosu Yeni Adli Yıl açılışı üzerine açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Barosu tarafından eylül ayının ilk iş gününde kutlanan Yeni Adli Yıl açılışı hakkında açıklama yapıldı. Elazığ Barosu tarafından adaletin herkes için erişilebilir olmasını sağlamak adına durmaksızın çalışılacağı ifade edildi.

Elazığ Barosu tarafından yeni adli yıl açılışı üzerine yapılan açıklamada: “Her yeni adli yıl, hukukun üstünlüğüne olan inancımızı tazelemek ve adaletin tesisi yolundaki çabalarımızı gözden geçirmek için önemli bir fırsattır.

Elazığ Barosu olarak, adaletin en hızlı, en etkin ve en adil şekilde sağlanması adına üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız ve bu sorumlulukları yerine getirmek için kararlıyız. Son dönemde hukuk ve yargı sistemimizde yaşanan gelişmeler, toplumun her kesimini yakından ilgilendiren önemli meselelere işaret etmektedir. Adaletin tesisi, sadece yasaların doğru uygulanmasıyla değil, aynı zamanda hukukçuların, yargı mensuplarının ve tüm adalet çalışanlarının mesleki etik ve sorumluluk bilinciyle hareket etmesiyle mümkündür. Bu bilinçle, adil yargılamanın sağlanması, insan haklarına saygı ve savunma hakkının korunması noktasında azami gayreti göstereceğiz.

Yeni adli yılda, meslektaşlarımızın yaşadığı sorunların çözümü, avukatlık mesleğinin saygınlığının korunması ve yargı bağımsızlığının güçlendirilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hukuk devleti ilkesine olan bağlılığımızdan ödün vermeden, adaletin herkes için erişilebilir olmasını sağlamak adına durmaksızın çalışacağız. Bu vesileyle, adalet yolunda hayatını kaybeden tüm meslektaşlarımızı rahmetle anıyor, yeni adli yılın meslektaşlarımıza, yargı mensuplarına ve tüm vatandaşlarımıza barış, huzur ve adalet getirmesini diliyorum. Elazığ Barosu olarak, adaletin tesisi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizi bir kez daha ifade eder, yeni adli yılın hepimize hayırlı olmasını temenni ederim” ifadeleri kullanıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN