DSİ'den iddialara cevap!

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un konut tahsisi ile ilgili açıklamasının ardından kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir duyuru yayımladı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ DSİ 9’uncu Bölge Müdürlüğü’nün konutların kanunlara ve yönetmeliğe uygun bir şekilde tahsis edileceğine vurgu yaptığı duyuruda şu ifadelere ve bilgilere yer verildi:

“Bölge Müdürlüğümüz merkez kampüsü, 91.Şube ve 12.Sondaj Şube Müdürlüğümüz Tesisleri 2007 yılında depremsellik yönünden incelenmiş alınan karot numuneler üzerinde sonuçlar değerlendirilmiş ve nihai olarak 2008 yılında tesislerimiz hakkında yıkım kararı verilmiştir. Bölge Müdürlüğümüz merkez Elazığ ilinde mevcut olan ve haklarında yıkım kararı bulunan lojmanlarımız kadar Mülga Başbakanlıktan gerekli olur alınarak tesislerimizin yapımına 2017 yılında başlanılmıştır. Kurumumuzda konutlarımız idare heyetimize görev tahsisli, çalışanlarımıza sıra tahsisli olarak tahsis edilecektir. Personellerimizin mağdur olmaması için Okulların başlamasından önce konutların tahsis edilmesi öngörülmektedir. Bunun içinde resmi yazı yazılarak tüm personelimize duyurulmuştur. Kamu Konutlarının Tahsisi 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu'nu ve Yönetmeliği çerçevesinde değerlendirilmektedir. Kamu Konutları Yönetmeliğinde tahsis şekli, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ait usul, esas ve şartlar ile uygulamaya dair diğer hususları tespit etmektir. Kamu Konutları, Kamu Konutları uygulama yönetmeliğinin 5.maddesine göre dört gruba ayrılır:

a) Özel tahsisli konutlar;
Yönetmeliğe ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen ve temsil özelliği olan makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilen özel nitelikteki konutlardır.
b) Görev tahsisli konutlar;
Yönetmeliğe ekli (2) sayılı cetvelde belirtilenlere, görevlerinin önemi ve özelliği ile yetki ve sorumlulukları gereği tahsis edilen konutlardır.
c) Sıra tahsisli konutlar;
Yönetmeliğe ekli (4) sayılı cetvelde gösterilen puan durumu dikkate alınarak 9 uncu maddede belirtilen usul ve esaslara göre tahsis edilen konutlardır.
d) Hizmet tahsisli konutlar;
1) Hudut karakolu, istasyon, haberleşme, gözlem, araştırma, inşaat mahalli gibi meskün yerlerden uzak, sosyal ve ekonomik zorlukları olan, ulaşım ve iskan imkanları kısıtlı yerlerde, normal çalışma saatleriyle sınırlandırılması kabil olmadan görev başında bulundurulması gerekli olan personel,
2) İlgili kanunlarca kendilerine zata mahsus taşıt tahsis edilen makam ve rütbe sahiplerinin makam şoförü ve koruma görevlileri,
3) Kamu konutlarında görevli kapıcı, kaloriferci gibi personel,
Bölge Müdürlüğümüz Kampüs alanındaki Konutların tahsisleri yukarıda belirtilen Kamu Konutları Yönetmeliğine uygun olarak şeffaf bir şekilde yapılacaktır " denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN