Böyük Abeye Vefa

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Folklor ve Turizm Derneği tarafından vefatının birinci yılında Bünyamin Eroğlu için program düzenlendi.

Elazığ Folklor ve Turizm Derneği, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Elazığ’ın böyük abisi söz yazarı, sanatçı Bünyamin Eroğlu için anma programı düzenledi. Düzenlenen anma programları Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Bünyamin Eroğlu’nu Anma Gecesi ve Kürsübaşı” ile son buldu. Programa Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Semih Işıkver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Eroğlu Ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Türk Ocakları Elazığ Şubesi tarafından Türk Ocaklarının 100. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Merhum Eroğlu’na plaket verildi. Doç. Dr. Yavuz Haykır’ın sunduğu plaketi Eroğlu’nun kardeşi Prof. Dr. Türker Eroğlu aldı.

 

Aile adına konuşan Merhum Eroğlu’nun kardeşi Yusuf Eroğlu, “Bize kucak açanlar, dert ortağı baboşlar. Damla damla geçirip Harput’u, Elazığ sevdasını yudumlayan gakgoşlar. Hepiniz hoş geldiniz. Bünyamin kardeşimiz olsa sizi böyle karşılardı. Bende bu yüzden böyle karşıladım. Öncelikle Elâzığ halkına kardeşimize gösterdiği bu teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Gerek hastalığı sırasında, gerek vefatında gerekse sonrasında Elazığ halkı vefanın İstanbul’da bir semt olmadığını göstermiştir. Elazığ olarak gurur duyuyorum. Sağ olun var olun ”dedi.  Eroğlu’nun konuşmasının ardından çayda çıra ekibi sahne aldı. Program kürsübaşı programı ile devam etti.

 

Kürsübaşı programının sonunda konuşan Merhum Eroğlu’nun kardeşi Prof. Dr. Türker Eroğlu, “İki projemizden bahsetmek istiyorum. Böyük abi Bünyamin Eroğlu ile ilgili bir kitap projemiz var. Bir armağan kitabı çıkaracağız. Bir başka projemizde yeğeni Furkan Balatagil Eroğlu bir belgesel hazırlığı içerisinde. Bir belgesel hazırlayacak. İçinde dramaların da bulunduğu. Bir başka talebimiz var. Hatta 2 talep. Birincisi Bünyamin Eroğlu’nun adının yakışacağı bir yere adının verilmesini yetkililerden, belediyemizden bekliyoruz. Yeni bir yer yapılacakmış. Çayda Çıra mahallesinde 44 dönüm bir, kültür parktan daha büyük bir Kent Köy projesi olacakmış Şahin başkanımız söyledi. Dilekçeyi verdik. Önümüzdeki ay encümenden geçecek. Proje Elazığ’ın en iyi parkı olacak. Bu mutluluk verici” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN