Başkan Şerifoğulları, hizmette 3'üncü yılını değerlendirdi
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kanal 23, Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonlarının ortak canlı yayınında 3 yıllık görev süresi içerisinde yaptığı çalışmaları ve gelecek projelerini anlattı.
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, canlı yayında Elazığlı vatandaşların evlerine konuk oldu. Kanal 23, Kanal Fırat ve Kanal E televizyonlarının ortak canlı yayın programına katılan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, göreve geldiği günden bugüne geçen 3 yıllık süre zarfında yaptığı ve devam eden çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Başkan Şerifoğulları, Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak ile Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın sorularını cevaplandırdı.
Başkan Şerifoğulları’nın açıklamaları şöyle; 2019 Yerel Seçimlerinde hemşerilerimizin güçlü desteğiyle bize emanet edilen Elazığ Belediye Başkanlığı Makamında 3. yılımızı geride bıraktık. 3 yıllık 11 ana başlıkta 100 projemizi hayata geçirmek için gayret gösteriyoruz. Gönül belediyeciliği ile çıktığımız yolda tek yoldaki gayemiz “Halka hizmet Hakk’a hizmettir.” düsturuyla memleket sevdasıyla çıktığımız bu yolda tek gayemiz, bu şehirde yaşayan 588 bin vatandaşımızın her birinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak yaşam kalitesine değer kazandırmaktır. Gönüllere girme şiarıyla çıktığımız hizmet yolculuğumuzda, hemşehrilerimizin dualarıyla temel hizmetlerimizin yanı sıra altyapıdan üstyapıya, kültürden sanata, sosyal belediyecilikten çevresel faaliyetlere her alanda çok kıymetli yatırımları şehrimize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimizin ihtiyaçları, hemşehrilerimizin beklentileri doğrultusunda kimlik sahibi, gelişmiş bir şehir inşa etme hedefimize her geçen gün yaklaşmaya devam ediyoruz. Bu şehir çok kıymetli ve güzel bir şehir. Yapmış olduğumuz her projeyi hak ediyorlar. O memnuniyet ve dualar en sevdiğimiz nokta. Bunlar enerjimize ve gücümüze güç katıyor.
FUAR VE KONGRE MERKEZİ
90’lı yıllardan itibaren kocuşulan ve söylenilen bir yatırımdı Fuar ve Kongre Merkezi. Bu mekanda olmakta ve böyle bir yatırımdan çok gurur duyuyorum. Birçok belediye başkanının çözemediği probleminin bizim zamanımızda çözülmesi gurur verici. Şehrimiz için önemli bir merkez. Bizler seçim öncesi planlarken bu yatırımı yapacağımızı ifade etmiştik. Bu ilk yatırımlarımızdan biriydi. Biz senede 2-3 fuar yapılacak bir fuar alanı olacağına şehrin tüm mahallelerine yakın olacağı canlı bir yer düşündük seçerken. Ramazan ayında çok güzel etkinlikler yaptık. 100 bin üstünde vatandaşı Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırladık buradaki sanatçılarımızı ve hocalarımızı ağırladı. Şehrimize yakışır mekan oldu. Bunu ölü bir yatırım olarak düşünmedik diğer yatırımlarımızda böyle olacak. Kötü ortamlarda nikahlar ve toplantılar yapılıyordu ama bu projemizin içerisine yerleştirerek hem tasarruf ettik. STK’larımızın toplantılarını yapabilecek mekanlar oluşturduk. Açılışını yaptığımız günden itibaren yoğun bir talep var ve biz bu talepleri karışlıyoruz. Her etkinliğini yapan sonra bize teşekkür ediyor. Ahmet Tevfik Ozan hocamız çok değerliydi bizim için buraya da onun adını koymayı düşündük ve meclisimizden geçti şehrimizde bu ismi olumlu karşılandı. Şehir merkezinde yapılmasını istemeyen insanlar oldu. Şehrin trafik yoğunluğunun artırmasından dolayı telkinde bulundular ama biz telkinlere bunun sadece kongre merkezi olmayacağını ve sanat bilim adına değerli olacağını ifade ettik. Kültür-sanat etkinlikleriyle kısa sürede vatandaşlarımız tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilen ve büyük beğeni toplayan Fuar ve Kongre Merkezi’miz düzenlenecek fuarlarla da bölgesel bazda bir cazibe merkezi olacak, şehir ekonomisinin gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır.
KARAYOLLARININ YERİ MİLLET BAHÇESİ OLACAK
Bakanımızda karayollarının taşınması sonucunda yer tahsisi yapın deyip bizlere çok büyük destek verdiler. Karayollarının kısmını millet bahçesi olarak düşündük. Karayollarını hızlı bir şekilde şehir dışına taşıyacağız. Orman bölge Müdürlüğümüzün de şehrin dışında taşınması için talepte bulunduk. Bu iki kurumu taşırsak burası çok büyük bir yeşil alan olacak. Ayrıca bu alana şehrimizin en büyük camisini protokol camimizi yapacağız. Elazığ Valiliği binasından stadyuma kadar olan bu alanlar 350 bin dönümlük yeşil alan en büyük hayallerimizden biri. Bu aziz şehri önemsiyoruz. Söz verdiğimiz projelerimizi yapmak bize büyük bir enerji veriyor ve gücümüze güç katacak.
ALT YAPI ÇALIŞMALARI
Yıllardan beri şehrimizde konuşulan altyapı çalışmaları ve telkinleri olan bir ilde yaşıyoruz. Alt yapımızın eksikliğinden su sıkıntısı ve sel sıkıntı çekiyoruz. Bizim dönemimizde altyapı çalışmalarının hayata geçeceği şehrimizin alt yapı problemlerimizi çözeceğiz. Bizim dönemimizde alt yapı başlayıp ve bitecek. Alt yapı işleri de ilk başladığımız projelerden biri. Bakanımız Murat Kurum’a deprem öncesi ziyaretinde alt yapı çalışmaları için kredi istedik onlarda olumlu dönüş yaptı. Ama deprem ve pandemi bu sürecin uzamasına neden oldu. Anlaşma yapılır yapılmaz İLBANK ve Elazığ Belediyesi arasında protokol imzaladık. Yapım ihalesi için tüm engeller kaldırdık ve birinci alt yapı ihalemizi yaptık. Birçok siyasetçi alt yapı sorununa dokunmaz. Ama biz söz verdiğimiz gibi yapmaya başladık. Riskli bir alan. Halkın tepkisini alabileceğim bir süreç. Allah’ın izniyle planlı programlı yaparsak halkı zorlamazsak bunu halledeceğiz. Alt yapısı kötü olan bir şehre üst yapı yapmanın hiçbir anlamı yok. İnşallah rabbim güç ve kuvvet verir hızlı bir şekilde tamamlarız. Günlük 40-45 su arızası sıkıntımız var. Bazen 1-2 saatte olsa da bazı mahallerin su kesintileri yaşanıyor. Su kesintileri çok fazla oluyordu. Bizim dönemimizde su kesintileri Hamza Bey Projesi ile giderdik. Bizim su azlığımız yok arıza sıkıntımız var. Atık su arıtma tesisimiz yetersiz. Yeterli gelmiyor. Alt yapı ihalesinde 4. ihalemiz atık su arıtma tesisi yapmamız olacak.
YENİ YERLEŞİM ALANLARI
Şehrimiz hızlı bir şekilde büyüyor. 3 rezerv alanda konutlarımız yapıldı ve şehir genişledi. Bu bölgelere taşınma olunca ulaşım problemiz oldu 4 otobüs alarak bu ulaşım problemini kapatmaya başladık. Nüfusun artmasıyla birlikte yerel yönetimlerin yapması gereken şeyleri bizler yapacağız diğer kısımlar ile ilgili valimiz ile temaslarda olacağız.
KENT-KÖY PROJESİ
Şehrimizin hızla gelişen mahallesi Çaydaçıra Mahallemizin bir yaşam alanına ihtiyacı vardı. Hemşerilerimizin aileleriyle birlikte dinlenebilecekleri keyifli vakit geçirebilecekleri bir alana ihtiyaç vardı. Köy yaşamıyla kent yaşamının kompozisyonundan oluşan Kent-Köy Yaşam Alanı’nı hemşerilerimizin hizmetine sunabilmesi için gayret gösterdik. Şuanda vatandaşlarımız bisiklet ve yürüyüş yollarını güzel bir şekilde kullanıyor. Kapalı semt pazarımız içinde ihaleye çıkacağız.
ULAŞIM ÇALIŞMALARI
Yemişlik ile ilgili ulaşım güzergah taleplerini yerine getirdik. Bizler bu meclis ayında büyüyen alanlarda yeni kararları hayata geçirdik. Bunları şoförler odası başkanımız Şefket Toraman ile görüştük. Sevdiğimiz bir büyüğümüz beraber istişare ettik. Eksik kalan yerlere de yeni minibüs hatları açacağız. Fazla minibüsü olan yerler var, onları da azaltacağız.
KENT MEYDANI ÇALIŞMALARI
Şehirleri şehir yapanlar meydanlardır sözünden yola çıkarak meydan çalışmalarına başladık. Cumhurbaşkanımızın miting yaptığı alanda da dile getirmişti. Meydanlarımızın sayısını artıracağız. Öğretmenevi yapılması noktasında şehrin isteğini milli eğitim bakanımıza ilettik. Tarihi Öğretmenevi ile yeni Valilik binası arasında kalan alanı da Cemiloğlu Parkı’nı da kapsayacak şekilde Kent Meydanı olarak düzenleyeceğiz. Yaklaşık 38.000 metrekare açık alan düzenleme çalışması ile şehrimize yakışır bir kent meydanını inşallah en kısa sürede şehrimize kazandırmış olacağız. Bu alan içerisinde yer alan tarihi Öğretmenevi’ni de Millet Kıraathanesi olarak düzenleyeceğiz. Taş bina orta hasarlı, bir restorasyona ihtiyacı var bunu da üstlenip şehre kazandıracağız.
224 ARAÇLIK OTOPARK BİTMEK ÜZERE
İkinci kent meydanımız eski PTT meydanı olarak bilinen alanda özellikle Eski SGK binasının yıkılmasıyla birlikte meydanın büyümesi ve kapalı çarşının önünün açılması ve 2 katlı yeraltı otoparkının açılmasıyla otopark ve meydan sorunları çözülmüş olacak. Meydanlar şehirlerin toplanma alanları. 224 araçlık otopark alanıyla birlikte eski vali konağının kent müzesi olmasıyla çok güzel bir alan olacak. Şehir merkezinde nefes alacağımız ikinci bölgeyi de bitirmek üzereyiz. Nasip olursa Ağustos ayı gibi biz kent meydanının açılışını yapacağız akabinde PTT meydanındaki kent meydanımızı da bitireceğiz. Bu yaz bitmeden iki projemizinde açılışını yapıp hizmete sunacağız. Nasip olursa açılışı Cumhurbaşkanımıza yaptıracağız. Kapalı çarşı ilk başladığımız işlerin başında geliyor. Kapalı çarşıyı çok önemsiyoruz çünkü Elazığ ticaretinin kalbinin attığı yer olarak görüyoruz. Ama eski görüntüsü şehrimize yakışmıyordu biz cephe iyileştirme, sokak iyileştirme çalışması, kaldırımlarda düzenlemeler yaptık. Açılışını yapamadık depremden dolayı. Kapalı çarşımızı güzel bir hale getirdikten sonra hem esnafımız hem vatandaşımız hem de dışarıdan gelen kapalı çarşıyı gören vatandaşlarımız memnun. Bakırcılar sokağımızındı ihalesini gerçekleştirdik. Yapımı devam ediyor. Özellikle Saray Cami Meydanı da çok kötü bir görüntüde onlarında ihalesini 10 haziran da gerçekleştireceğiz. Belediye iş merkezinin üstündeki meydanı da çok güzel yapacağız. Bu tür projeler turistleri şehrimize çekmede de çok etkili. Biz göreve geldiğimiz günden beri vatandaşlarımızla ve esnaflarımızla bir araya geliyoruz ve hızlı bir şekilde sorunun çözümü noktasında yetkililere bilgi veriyoruz. Kapalı çarşıya başlamadan önce şire meydanının düzenlenmesine karşı esnafımızla konuştuk ama ortak bir düşünceye varamadık. Biz vatandaşın iş yerlerine işlem yapacağımız için onların onayını almamız lazım. Eğer Şire meydanında ki esnafımız sorun çıkarmazsa inşallah buğday meydanıyla birlikte bu projemizi hızlı bir şekilde sonlandıracağız. Şehir merkezi eski yerleşim yerlerinden olduğu için kötü durumda ama buraların yeni görüntülerle güzelleştirilmesi önemli.
YENİ TERMİNAL BİNASI
Şuanda mevcut terminal şehrimize yakışmıyor terminal binaları şehrin dışarıya açılan kapıları. Şehrin imajını yansıtan alanlardır. Yetersiz olduğunu hemşehrilerimiz bizlere iletmişlerdi bizde bundan dolayı yenisini projelendirdik. Yeni terminal binasının çalışmaları hızla devam ediyor. Yıl sonunda yeni terminal binamızı hizmete açmayı planlıyoruz. Eski yer için bir park projemiz var sanayi mahallesi muhtarı ile görüşüyoruz. Sanayi sitesinin orda olmasından dolayı tereddütler söz konusu ama çok güzel bir park projemiz var. Yıktığımız yerlere park yapmak istiyoruz. Şuanki düşüncemiz bu şekilde
KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ
Küçük sanayi sitemiz artık çok eskimiş bir hale gelmiş. Bizler yenisini yapmak için görüşmeleri sürdürüyoruz yer belirleme konusunda çalışmalar sürüyor belirlenen bir alan yok şuanda. Birisi şehrin batı alanında üniversite alanının üst tarafında özellikle benimde istediğim alanlardan bir tanesi. Orayla ilgili bazı dedikodular kulağımıza geliyor. Şahinkaya bölgesinde farklı bir grubun daha büyük bir mera alanında sanayi sitesi yapma hevesleri var bu şehre bazı işleri yapmak çok zor insanlarımız araştırmadan yerinde görmeden fikir sahibi olmuş gibi hemşehrilerimizi bilgilendirmeye çalışıyor. Biz sanayi esnafımızla toplantı yaptık vekillerimizde vardı 25 tane de esnaf temsilcisi vardı istişare ettik. Bu sanayi sitesinin ihtiyaca cevap vermediğini ve şehrin merkezindeki bölgenin rahatlaması için kendilerine ifade ettik. 4 5 tane alternatif belirledik bunlardan en aklımıza yatan üniversite alanının üst tarafında olmasıydı. Bakanımıza bu konuyu ilettik kendisi de destek vereceğini ifade etti ancak dedikodulardan dolayı süreci ilerletemedik.
İMAR DEĞİŞİKLİĞİNDE RANT OLMADI OLMAYACAK
Benim olduğum yerde rantın olmayacağını çok iyi biliyorsunuz. Bu şehre 2016 imar planı yapıldı bu süreçte konuşmalar sıkıntılar Elazığ’ın gündemini meşgul etti. 2016 da yapılan çalışmaların bazı aşmazlıklar oldu. Bununla alakalı çok fazla konuşmanın olduğunu bütün şehir biliyor. Bu projede yollar çok geniş aslında uygulanabilse çok güzel bir proje ama kâğıt üzerinde duran bu plan işlemiyor, işlemediğini de gördük. 2016 da yapılan plan tamamen kentsel dönüşüm odaklı bir plan bu konuda kat problemleri vardı. Göreve geldikten sonra imar planını ele aldık özellikle bölgesel olarak ele alınmış tek tip kat ile ilgili çalışma gerçekleştirdik. Gazi Caddesi, Vali Fahribey, Şehit İlhanlar gibi yerlerde blok nizam olarak işlenmiş çarşı diye bilinen yerlerde blok nizamın olmayacağını herkes söylüyordu. Biz bu konuda çok istişare ettik. Bize muhalif olanlarda dâhil herkesin tavsiyelerini dinledik. Biz ayakları yere sağlam basan bir proje yaparak biz 12 katla sabitledik. Daha sonraki süreçte bitişik nizama dönüştürdük. Ankara’daki Mühendisler Odası bizi mahkemeye verdi. Olayların sürekli yalan yanlış sürçlerle iletilmesini yaşadık. Şehir merkezinde eski şehirde yeni yerler açıp eğitim alanı oluşturmak çok zor. Deprem sürecinde yapmış olduğumuz plan bitişik nizamla çözülür demiştik ama depremle birlikte bunun daha da tetiklemesi bizleri ürküttü. Depremle birlikte vatandaşlarımız kendine geldi binalarının hasarlı olduğunu gördükten sonra ev yapamayacağının farkına vardı. Deprem sürecinde 3 ay boyunca karşılaştığımız tek sorun arsayı küçültme oldu. Sen arsanı %100 kullanamazsın bu dünyanın her yerinde böyledir.
YAPILAN HİZMETLER
3 yılda çok iş yaptık. Hem işleri anlatırken hem yorumlumlarken fazla zaman alıyor. Şehirler arsını yaptıktan sonra mini terminali yaptık. Karşıyaka’da kentsel dönüşümü tamamladık. Deprem kapsamında algılanıyor ama orası deprem öncesinde vardı. Depremle beraber çalışmalarımız hızlandı. Şehrin ilk kentsel dönüşüm projesi orasıdır. Şehrin doğusunda traktörcüler sitesini yapıyoruz. Traktörcü esnafımız Mustafapaşa ve Rüstempaşa’da bina atlarında esnaflık yapıyorlar bu da trafiği oldukça etkiliyor onlarda artık bu proje ile rahatlayacaklar. Ulukent, Doğukent, Kırklar, Sanayi, Salıbaba mahallelerinden geçen kanal, başta doğu mahallelerimiz olmak üzere şehrimizin kanayan yaralarından birisiydi. Bu sorunu da çözüme ulaştırdık. Kanal sorununun birinci etap çalışmaları kapsamında Ulukent Mahallemizden geçen bölümde gerçekleştirdiğimiz ıslah çalışmalarının ardından kanal çevresini donattık. 37.000 m2 yeşil alan düzenlemesiyle burayı yepyeni bir yaşam alanı olarak hizmete sunduk. Ulukent, Doğukent, Sanayi, Salıbaba ile Kırklar Mahallelerini kapsayan projemizin ikinci etap çalışmalarında ise 3 kilometrelik açık kanalı kapattık. Aksaray Mahallemizde 22 bin metrekarelik kullanılabilirlik niteliğini yitirmiş bir yeşil alan vardı. Bu alanı piknik ve dinlenme alanı olarak düzenledik. Yepyeni bir yaşam alanı olarak hizmete sunduk. Hemşehrilerimize daha kaliteli hizmet sunmak hedefi doğrultusunda son derece modern ve donanımlı bir yapıya sahip olarak inşa edilen Mezarlıklar Müdürlüğü Hizmet Binamızı da hizmete sunduk. Cenazeleri hastaneden gidip alıp yıkayıp istedikleri mezarlıklara götürüyoruz. Şehidimiz Fethi Sekin’in külliyesini yaptık kısa zaman önce. Yarıda bırakılan bir işi bitirdik. Biz buradayız biz yapacağız dedik. Baskil kaymakamlığımıza tahsisini yaptık. Engelli Yaşam Merkezimizi tamamlamak üzereyiz. Çok güzel bir hizmet oldu. Önümüzdeki süreçte de açılışını gerçekleştireceğiz. 3 yıl içerisinde çok iş yaptık ama şehir adına istediğimiz ve alamadığımız talep çok azdır milletvekillerime ve il başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Teşkilatıma çok teşekkür ediyorum. Yanlış iş yapmayacaklarımızı çok iyi biliyorlar. Sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Valimiz çok kıymetli devlet duruşu olan bir valimiz. Deprem konutları ile ilgili gece gündüz çalışıyoruz. Yaşanan sorunları hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Kura çekimlerini hızlandırıyoruz.
CİP KÖYÜ JEOTERMAL KAYNAK SUYU
Termal sağlık turizminde ve seracılıkta şehrimize marka değer kazandıracak Cip Köyü Jeotermal Kaynak Suyu Sahası’nda hayata geçireceğimiz projelere ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Cip Köyü Jeotermal Sahası’nda oluşturulacak 15.000 metrekarelik sera alanı altyapı çalışmalarını tamamladık. Sera alanındaki çalışmalar kapsamda zemin iyileştirme, taş duvar örümü, betonarme duvar yapımını tamamladık. Bölgeye hitap edecek sera alanı projemizin devamında aynı alanda 10 bin metrekarelik sera yapım ihalesi, 500 metrekarelik idari bina, sera çevresi beton yol çalışması yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Sonuç itibariyle sahaya yatırım ve cazibe merkezi kimliği kazandıracağız.
ŞEHİR GENELİNDEKİ ÇALIŞMALAR
Elazığ için mahallelerimize üç yılda 71 yeni park kazandırdık. Üç yılda şehir genelinde 40.333 adet ağaç, 1 milyon 753 bin 46 adet süs bitkisi, gül ve mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirdik. Üç yılda şehir genelindeki parklarımıza 105 adet oyun grubu ve 116 adet takım fitness aletleri kurulumu gerçekleştirdik. Çok önemli bir konu Harput Hüsynik projesi var. Seyir terasları tarihi çeşmeler, dinlenme tesisleri, bu yıl bu projemiz de bitecek. Harput’umuzun turizm potansiyeline değer kazandıracak Harput Mahallesi ile güneyinde yer alan Ulukent (Hüseynik) Mahallesi arasında ulaşım sağlayan tarihi yolun turizme kazandırılması için çalışmalarımız sürüyor. Tarihi süreçte kervanların kullandığı ve türkülere konu olan Şeher Yolu, yapacağımız rekreasyon çalışmalarıyla yeniden eski cazibesine kavuşacak. Çalışmalarımız doğrultusunda toplam 2100 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde yürüyüş yolu oluşturuyoruz. Alan; ağaçlandırma çalışmaları, seyir terasları, oturma-dinlenme alanları ve çeşmelerle şekillenerek Harput’umuzun turizmine katkı sağlayacak. Tahir Şaşmaz Caddesi’ni altyapı başta olmak üzere iyileştirme çalışmalarının ardından 6 şerit olarak hizmete sunduk. Ataşehir İmam Efendi Bulvarı-Hicret Mahallesi Güney Çevre Yolu bağlantısını sağlayan 6 şeritli yeni imar yolunu hizmete sunduk.
HARPUT’TA YAPILAN ÇALIŞMALAR
Bu denli güçlü bir tarih ve medeniyet mirasına sahip Harput’umuzun bu birikimini geleceğe taşımak ve tanıtımını sağlamak noktasında müzeler olmazsa olmaz bir değerdir. Ve “Müzeler Şehri Elazığ” bizim seçim vaatlerimizden birisiydi. Bu amaç doğrultusunda mülkiyeti Elazığ Belediyesi’ne devredilen Harput Konağı’nın bir bölümünde Türk musikisinde istisnai bir yere sahip olan Harput Musiki Müzesi oluşturuyoruz. Teşhir ve tefrişat çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde hizmete açacağız. Harput mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Sağir Müftü Konağı’nı ise köklü bir geçmişe sahip yerel basınımızın tarihine ışık tutacak Elazığ Basın ve İletişim Teknolojileri Tarihi Müzesi olarak düzenliyoruz. Tarihi yapının iç tasarımına yönelik teşhir ve tefrişat çalışmalarımızda sona geldik. Ziyaretçilerin büyük hayranlığını kazanacak bir konseptle oluşturduğumuz Elazığ Basın ve İletişim Teknolojileri Tarihi Müzesini de inşallah kısa süre içerisinde hizmete açacağız. Bu projemiz kapsamında ayrıca Osmanlı mimarisine uygun olarak 1634 yılında inşa edilen Hoca Hasan Hamamı’nı ise Hamam Müzesi olarak düzenleyeceğiz. Büyük oranda yıkılmış olan tarihi yapıya yönelik restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Harput’umuzun yeniden imarı noktasında büyük önem taşıyan “Harput Mahallesi Koruma Amaçlı İmar Planı”nın revize edilmesi için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Harput’umuzda yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında hemen girişte yer alan ve mülkiyeti Belediyemize ait beş adet tescilli konağı gerekli çalışmaların ardından Belediye Konukevi olarak düzenledik. Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası’nı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Orayı tertemiz hale getirdik. Hoca Hasan hamamını restorasyon yapacağız. Bu proje çok güzel bir proje olacak. Sarahatun Meydanı’nda yer alan El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nı yeniden düzenleyerek yepyeni bir mekâna dönüştürdük. Harput Arasta olarak hizmete sunduğumuz mekânın giriş katını yöresel ürünler satış merkezi ve kafeterya olarak, üst katını ise Kürsübaşı musikisinin icra edildiği bir mekân olarak düzenledik. Musiki Müzemizde sona geldik. Gastronomi Müzemizde yöresel yemeklerimiz yapılacak. Bunun çalışmasının Fırat Kalkınma Ajansı ile beraber yürütüyoruz. Bunun da ihalesini biran önce yapıp bitireceğiz. Bundan sonra Harput’a bir çivi çakılacaksa Harput mimarisine uygun olacak. Biz artık Harput Mimarisi dışında yapılacak çalışmalara izin vermeyeceğiz. Harput’ta mülkiyet çok sıkıntılı tapular sıkıntılı arsalar çakışmış. Harput’u kalıcı UNESCO listesine için çalışmalarımızı hızlandıracağız.
BELEDİYE PERSONELİNE ZAM
Çalışanlarımız ile beraber yaptık bu projeleri. İşçileri zam ile ilgili talepleri söz konusu. Personelimizin yüzde 90’nı aldığı parayı helal kılmak için özveriyle çalışıyor. Ekibimiz ve personellerimiz mağdur etmeyeceğiz. İyi bir plan yapıp gereken zammı vereceğimizin müjdesini buradan vereyim.
“YALAN VE İFTİRA ATANLARA ALLAH’IN SELAMINI VERMEYECEĞİM”
Ben profesyonel bir siyasetçi olmayacağım. Cebimde farklı farklı maskeler taşımayacağım. Hazmedemediğimiz konular var. İftirayı yalanı kabul edemiyorum. Yalan söylemlerle karalamak hazmedemediğimiz konuların başında geliyor. Eksik kaldığımız noktaları ifade edebilirler. Yanlışımız illaki olacaktır. Ama iftira atmayacaksınız. Ben işi yarın bıraktığım zaman onurlu ve şerefli bir şekilde gazi caddesinde dik yürümek istiyorum. Yalan ve iftira atanlara Allah’ın selamını vermeyeceğim. Türkiye’nin en pahalı suyunu üretiyoruz ama halkımıza en ucuzunu veriyoruz. Suyumuz Türkiye’deki en ucuz su. Biz hemşerilerimizin sırtına bir şey yüklemek istemiyoruz. Depremde ve pandemi döneminde vatandaşlarımıza destek olmak için gayret gösterdik. Gençlerle çok güzel bir bağ kurduk bana abi diye hitap etmeleri beni mutlu ediyor.
KÜLTÜRPARK’TA ÇAYA YAPILAN ZAM
Herhalde yaklaşık 3 – 4 gün olan bir zamdı Kültürpark’ta çaya olan zam. Arkadaşlarıma talimatımdır aynı fiyatına geri çekelim fiyatları. Vatandaşlarımız Kültürpark’ta çayını güzel bir şekilde içebilsin.
İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI
Sinek ile alakalı ciddi bir sıkıntımızın olduğunu düşünmüyorum. Şehrimizde üvez vardı sıkıntı üvezlerden kaynaklandı. Bu da son iki gündür rahatlamış durumda. Ekiplerimiz yine çalışmalarını sürdürüyor.
SEKSENLER SOKAĞI
80’ler sokağını bir yaşam alanına getirmek için uğraşıyoruz. Şuan kullanılmadığı için harabeye dönmek üzere. Orayı almak için gereken yazışmaları başlattık. TOKİ ve bakanlığımızdan olumlu dönüşler aldık. Ama henüz belediyemize devri yapılmadı. O alanı genişletip önüne de bir park yapmayı planlıyoruz.
ELAZIĞSPOR
Elazığspor konusu bizleri mutlu etti. Şehri de mutlu etti. Bu şehrin gündemi dönüp dolaşıp Elazığspor oluyor. Hayat normale dönünce Elazığspor’un gündem olduğunu halk herkese gösterdi. Elazığspor’u seviyoruz. Maalesef son zamanlarda kötü yönetim ile borç sarmalına girdi. Bu yıl kümeye düşseydik Elazığ tarihin tozlu sayfalarında yerinde alacaktı. Bizler sürecin içerisinde olup Elazığspor’u kurtarmayı planladık. Kümeye düşme korkusu bizi sürecin içine itti ve devre arasında yaptığımız hamle ve transfer tahtasının açılması iyi oldu. Kuruşu kuruşuna Serkan Çayır yerine teslim. Elazığspor da ligde kalarak şehri mutlu etti. Elazığspor’un yeni stadyumuda yapılıyor. Bu Elazığspor için elzem bir durum.
BELEDİYE MECLİSİ
Biz yanlış iş yapmıyoruz. Cumhur ittifakımız ile bir sorunumuz yok. Mecliste bizim görüşümüz var onların görüşü var. Bildikleri doğruyu savunuyorlar. Bunlarda mecliste tatlı atışmalar ve fikir alışverişi şeklinde oluyor. İttifak ortağımız Başkan Semih Işıkver ile de 2-3 günde bir görüşür istişare ederiz. Şehrin geleceği için konuşup fikir alıp verişi yapıyoruz.
TEKSTİL KENT İSTİHDAM PROJESİ
Maalesef sanayi kenti olamadık. Ama sanayi bölgesi olma konusunda çalışmalara devam ediyoruz. Benim sahada en çok zorlandığım nokta iş ve istihdam konusu oluyor. Belediye olarak Tekstil Kentte bir tekstil fabrika kurma planımız var. Orada bir fabrika kuracağız inşallah. 300 ile 500 arası bir istihdam hedefliyoruz.
ASFALT ÇALIŞMALARI
Yollarımız ciddi bir tahrip oldu. Kış ayıda zor geçti buzlama ve solosyon çalışmaları yordu asfaltı. Altyapı çalışmalarının ardından asfaltlarımızda tamamen yenilenecek. Ekibimiz yama çalışmalarını hızlandıracak.
Kaynak: Elazığ Son Haber