• Haberler
  • Gündem
  • Başkan Şerifoğulları Bir Yıllık Hizmetleri Değerlendirdi

Başkan Şerifoğulları Bir Yıllık Hizmetleri Değerlendirdi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, hizmette birinci yılını değerlendirdi. Bir yıl süreyle yapılan alt yapı ve üst yapı hizmetleri tek tek anlatıldı.

 

İşte Başkan Şerifoğulları’nın gerçekleştirdiği çalışmalar:

 

ALTYAPI HİZMETLERİ

ELAZIĞ’IN ALT YAPI SORUNU TARİHE KARIŞIYOR

Şehrin altyapı sorununu çözüme taşıyacak altyapı ihalesinin 2020 yılının ikinci yarısında gerçekleştirilerek, alt yapı yenileme çalışmalarının 2021 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Elazığ’ın en önemli sorunu olan altyapı sorununu çözüme taşıyacak projeyle, 1980’li yıllardan kalma asbestli borular sökülerek, sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. Böylece vatandaşlar hem sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak hem de altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıp ve kaçaklar önlenerek, sıklıkla yaşanan su kesintileri giderilmiş olacak. Projeyle aynı zamanda her yağmur sonrası büyük bir çileye dönüşen altyapı yetersizliğini çözüme ulaştıracak yağmur suyu drenaj hattı döşenecek.

 

İÇME SUYU HATTI

“İçme suyu hattı projesi ile içilebilir sağlıklı içme suyu hatları için 1052 km çeşitli çaplardaki içme suyu boru hattı döşenecek.

 

YAĞMUR SUYU ALTYAPISI

Yağmur suyu drenaj hattı olmayan yollar ile rehabilite gereken mevcut güzergâhlarda drenaj kanallarının oluşturulması, ilave bağlantılarının yapılması, mevcut baca ızgaralarının yol kotuna getirilmesine yönelik çalışmalar tamamlanarak, 20 km yağmur suyu hattı döşenecek.

KANALİZASYON ALTYAPISI

Proje kapsamında kanalizasyonu olmayan bölgelere 55 km toplayıcı hattı döşenecek. 

 

HAMZA BEY İÇME SUYU BARAJI

Elazığ ili, Akçakiraz, Yazıkonak, Yurtbaşı, Mollakendi belediyeleri ile Şahinkaya ve Sarıbuçuk köylerinin 2035 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak Hamzabey Barajında çalışmalar yüzde 95 oranında tamamlandı.

 

ELAZIĞ BELEDİYESİ İÇME SUYU ARITMA TESİSİ 

Hamzabey Barajı’ndan 82 km ana isale hattı ile taşınacak içme ve kullanma suyunun dezenfeksiyonunu sağlamak amacıyla Elazığ- Merkez Karşıyaka Mahallesinde yapımına başlanan Arıtma Tesisi inşa çalışmaları tamamlandı. Tesis makine tesisat bağlantıları yapımının ardından kullanıma hazır hale gelecek.

 

HAMZABEY BARAJI İÇME SUYU ANA İSALE HATTI ve SU DEPOLARI

Elazığ ili, Akçakiraz, Yazıkkonak, Yurtbaşı, Mollakendi Belediyeleri ile Şahinkaya ve Sarıbuçuk köylerinin 2035 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak olan Hamzabey Barajı’ndan temin edilecek içme suyunu Merkez Karşıyaka Mahallesi’nde yapımı devam eden İçme Suyu Arıtma Tesisine taşıyacak yaklaşık 82 km uzunluğundaki ana isale hattı çalışmaları devam ediyor.

Proje kapsamında 17.000 m3 ana su deposu ile 8 adet su deposu yapımı tamamlandı.

ELAZIĞ (MERKEZ) İÇME SUYU KESİN PROJESİ

Şehrin içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını sağlayacak su temin ve iletim sistemine ait uygulama projeleri hazırlandı. Proje sahasındaki toplam 34 adet su deposu arasındaki iletim hattının hidrolik tahkiki, şebekesi olmayan ve şebekesi yetersiz bölgelerin şebeke uygulama projeleri hazırlandı. İçme suyu alt yapısı ile ilgili gerekli çalışmalar tamamlanarak, proje teslimi gerçekleştirildi.  

KANALİZASYON ŞEBEKESİ VE YAĞMUR SUYU DRENAJ HATTI KESİN PROJESİ

Elazığ Merkez kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj hattına ait uygulama projeleri, yüklenici firma tarafından hazırlanarak, teslim alındı.

KARAÇALI ÇEŞMELERİ YENİLENDİ

Elazığ Merkez mahallelerde 5 adet yeni Karaçalı çeşmesi yapımı gerçekleştirilirken, 10 adet Karaçalı çeşmesi ise yenilendi.

 

18 ADET YENİ DERİN SU KUYUSU

Şehrin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla Mollakendi beldesinde 12 adet, Doğankuş Köyünde 2 adet, Ataşehir Mahallesinde 4 adet derin su kuyusu devreye alındı.

 

İÇME SUYU ŞEBEKE HATTI YAPIMI

Mücavir alan sınırları içinde 10.550 metre içme suyu şebeke hattı çalışması gerçekleştirildi.

 

KANALİZASYON TERFİ HATTI YAPIMI

Mücavir alan sınırları içinde 6.042 metre kanalizasyon hattı döşeme çalışması gerçekleştirildi.

 

 

ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI

FUAR ALANI PROJESİ

Türkiye'nin ilk konsept projelerinden biri olacak Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi yapım ihalesi 5 Aralık 2019’da gerçekleştirildi.

Kültür Park yerleşkesi yanında yer alan lokasyonda toplam 25 bin metrekare alan üzerinde, 17 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Fuar alanı; bünyesindeki kapalı sergi alanı, çok amaçlı salonlar, fuaye alanları, restoran, idari bina ve otoparkıyla kompleks bir yapı kimliğine sahip olacak. 

Uluslararası fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapacak fuar merkezi ile sanayimizin ve ticaretimizin daha da gelişmesi ve dünya pazarlarına açılabilmesine imkan tanınmış olacak.

 

KARŞIYAKA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Elazığ Belediyesi’nce Toplu Konut İdaresi işbirliğinde Karşıyaka Mahallesi’nde hayata geçirilecek Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında mevcut 331 konutun yıkım çalışmaları gerçekleştirildi. TOKİ tarafından Karşıyaka Mahallesindeki 6 hektarlık alanda yeni binaların inşa çalışmalarına başlanacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINA ÖNEMLİ KAYNAK

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın kentsel dönüşüm çalışmalarını daha aktif bir şekilde yürütebilmek adına kaynak oluşturmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda, Zafran Mahallesi’nde bulunan 450 dönümlük alan, Harput eteklerinde bulunan 150 dönümlük alan ve Hankendi mevkiinde Hazineye kayıtlı yaklaşık 60 hektarlık alanı rezerv yapı alanı olarak Elazığ Belediyesi’ne kazandırdı. Bu üç noktada gerçekleştirilecek devir işlemlerinin ardından Elazığ Belediyesi tarafından plan ve proje çalışmaları yapılarak, elde edilecek kaynak kentsel dönüşüm çalışmalarına aktarılacak. Böylece şehrin eski yapı stoku önemli ölçüde yenilenmiş olacak.

 

MEYDAN VE YER ALTI OTO PARKI

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın girişimleri sonucunda Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) eski binası Elazığ Belediyesi’ne devredildi.

Proje kapsamında Kapalı Çarşı girişinde tarihi Valilik binasının hemen arkasında yer alan SGK binası yıkılarak alan, iki katlı 235 araçlık yer altı otoparkı ve meydan olarak düzenlenecek.

 

AKPINAR MAHALLESİ MEYDAN VE YERALTI OTOPARKI

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın girişimleri sonucunda Akpınar Mahallesinde mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne ait arsa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Elazığ Belediyesine devredildi. Alan yeraltı otoparkı ve meydan olarak düzenlenecek.

 

KENT MEYDANI VE YERALTI OTOPARKI

Yıkımı gerçekleştirilen Mehmet Akif Ersoy Lisesinin bulunduğu alanın Elazığ Belediyesi’ne devri sağlanarak Elazığ Öğretmenevi ile yeni Valilik binası arasındaki alan, iki katlı yaklaşık 900 araç kapasitesine sahip yer altı otoparkı ve kent meydanı olarak düzenlenecek.

 

 

 

TARİHİ KAPALI ÇARŞI YEPYENİ BİR KİMLİK KAZANDI

Şehrin marka değerleri arasında yer alan 100 yıllık maziye sahip Kapalı Çarşı, restorasyon çalışmalarıyla yepyeni bir kimlik kazandı. Restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi çarşı bünyesindeki 116 dükkanın dış cephesinde tek tip ahşap kaplama gerçekleştirilerek, kaldırımlar yenilendi, çatı tadilatı ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştirildi.

 

YENİ TERMİNAL BİNASI PROJESİ

Yeni terminal binası Güney Çevreyolu üzerinde inşa edilecek.

7.800 metrekare kapalı alana sahip olacak yeni terminal binası bünyesinde

bilet gişeleri, dükkanlar, restoranlar, bay-bayan wc, abdesthane, duş ve mescitler, şoför dinlenme odaları, çocuk oyun alanları ve bebek bakım alanları yer alacak.

 

MİNİ TERMİNAL PROJESİ

Komşu iller ve ilçeler arası ulaşım hizmeti sunan Mini Terminal binası yenilenecek.

1255 metrekare alan üzerine inşa edilecek Mini Terminal binası bünyesinde;

bilet gişeleri, dükkanlar, kafeteryalar, bay-bayan wc, abdesthane ve mescitler, şoför dinlenme odaları ve bebek bakım odası yer alacak.

 

ELAZIĞ BELEDİYESİ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak, sosyal yaşama katılarak, sosyalleşebilecekleri bir yaşam alanı sağlamak amacı doğrultusunda, İzzetpaşa Mahallesi’nde yer alan mülkiyeti Elazığ Belediyesine ait bina (eski çağrı tıp merkezi) yıkılarak, 6125 metrekare alan üzerine Engelsiz Yaşam Merkezi inşa edilecek.

Engelli bireylerin nitelikli zaman geçirecekleri merkez bünyesinde; mesleki eğitimlerin verildiği atölyeler, müzik ve sanat atölyeleri, oyun alanları, sinema salonları yer alacak. İnşa edilecek bina bünyesinde ayrıca EBEGEM, ADEM, Gençlik Merkezi gibi birimler de faaliyetlerini sürdürecek.

 

 

GÜMÜŞKAVAK MAHALLESİ SPOR MERKEZİ VE TİCARİ ALANLAR PROJESİ

Gümüşkavak Mahallesi’nde 2020 yılı içerisinde hayata geçirilecek Gümüşkavak Mahallesi Spor Merkezi ve Ticari Alanlar Projesi kapsamında ticarethaneler, el sanatları atölyeleri, bay-bayan spor salonları, bay-bayan wc, abdesthane ve mescitler yer alacak.

 

AKPINAR MAHALLESİ MUHTARLIK VE TAZİYE EVİ PROJESİ

2020 yılında mevcut yerinde yeniden inşa edilecek Akpınar Mahallesi Muhtarlık Ve Taziye Evi bünyesinde;  bay-bayan taziye evi, bay-bayan wc, abdesthane ve mescitler ile muhtarlık ofisi yer alacak.

 

FETHİ SEKİN KÜLTÜR EVİ PROJESİ

Baskil ilçesi Doğancık Köyünde inşasına başlanan Fethi Sekin Kültür Evi Elazığ Belediyesi tarafından 2020 yılı içerisinde tamamlanacak. Kültür evi bünyesinde; kütüphane, toplantı salonu, bay-bayan wc, abdesthane ve mescitler yer alacak.

 

BAKIRCILAR ÇARŞISI SOKAK İYİLEŞTİRME PROJESİ

2020 yılı içerisinde hayata geçirilecek proje kapsamında sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışması gerçekleştirilecek.

 

HÜSEYNİK MAHALLESİ TESCİLLİ BİNA RESTORASYONU

Ulukent (Hüseynik) Mahallesinde bulunan 16 adet tescilli tarihi evde gerçekleştirilecek restorasyon çalışmasına ilişkin proje hazırlıklarına başlandı. Proje kapsamında ayrıca Çarşı Mahallesi’nde sokak sağlıklaştırma çalışması gerçekleştirilecek.

 

ÇAYDAÇIRA MAHALLESİ KAPALI SEMT PAZAR ALANI

Çaydaçıra Mahallesi Muhtarlık binası karşısında 2020 yılı içerisinde oluşturulacak Çaydaçıra Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, bünyesindeki taziye evi, bay-bayan wc, abdesthane ve mescitler ile önemli bir ihtiyacı gidermiş olacak. Pazar alanı, pazar kurulum günleri haricinde ise otopark, futbol ve basketbol alanı olarak hizmet verecek.

 

İSTASYON CADDESİ KAPALI SEMT PAZAR ALANI

İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait ve Elazığ Belediyesine devredilecek yaklaşık 9 dönümlük alan kapalı semt pazarı olarak düzenlenecek. Kapalı Semt Pazar alanı bünyesinde; bay-bayan wc, abdesthane ve mescitler yer alacak. Pazar alanı, pazar kurulum günleri haricinde ise otopark, futbol ve basketbol alanı olarak hizmet verecek.

 

ELAZIĞ (MERKEZ) REVİZYON-İLAVE İMAR PLANI

Elazığ (Merkez) Revizyon-İlave İmar Planı Elazığ Belediye Meclisinin 06.05.2016 tarih ve 2016/128 sayılı kararıyla onaylandı. Yerleşme planının bütününe yönelik hazırlanan İmar Planı askı sürecinin ardından kesinlik kazandı.

Elazığ (Merkez) Revizyon + İlave İmar Planı; Mekânsal Yapım Yönetmeliğinin 25.maddesinin 1.fıkrası “İmar planlarının ihtiyaca cevap vermediği veya uygulamasının mümkün olmadığı durumlar ile üst kademe plan kararlarına uygunluğunun sağlanması amacıyla planın tamamının veya plan ana kararlarını etkileyecek bir kısmının yenilenmesi için bu yönetmelikte belirtilen ilke, esas ve standartlara uygun olarak imar planlarında revizyon yapılır.” kapsamında değerlendirilerek Elazığ (Merkez) Revizyon + İlave İmar Planı Sınırları içerisinde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı üzerinde plan değişikliği yapılması için çalışmalar devam etmektedir.

 

GELECEĞE YATIRIM

CİP KÖYÜ JEOTERMAL SU KUYUSU

Cip Köyü Jeotermal Su Kuyusu sahasının tasarrufu 30 yıllığına Elazığ Belediyesi’nde olacak.

Elazığ Belediyesi tarafından 45 dönümlük Cip Köyü Jeotermal Kaynak Suyu Sahasında, Pilot Sera Tesisi, Pilot Termal Tesis, Pilot Su Analiz Laboratuvarı, Bina Isıtma Sistemleri, 3 D Jeotermal Yeraltı Haritalanması, İleriye dönük Fizibilite Raporlarının Oluşturulması, Sağlık Turizm Yatırım Çalışmalarına yer verilecek.

GEOTERMİCA HİBE PROGRAMINA BAŞVURU KABUL EDİLDİ

Elazığ Belediyesi’nin Cip Köyü Jeotermal Kaynak Suyu Sahasını kapsayan ‘Sürdürülebilir Kalkınma İçin Gelişmiş Jeotermal Sisitemler Projesi ile Fransa, Almanya, İzlanda, Hollanda, Portekiz, Romanya, İspanya, İrlanda, Norveç, ABD ve Türkiye (TÜBİTAK) tarafından desteklenen Avrupa Birliği Ufuk (HORİZON) 2020 GEOTHERMİCA Hibe Programına yaptığı başvuru, ön değerlendirme sürecini başarıyla tamamladı.

Türkiye’den tek, dünyada ise kabul edilen 17 proje arasında yer alan ‘Sürdürülebilir Kalkınma İçin Gelişmiş Jeotermal Sistemler Projesi’ ile yaklaşık 11 milyon TL hibe yatırımı kazanılacak. Başvuru sonucu, Haziran 2020’de açıklanacak.

 

ULAŞIM HİZMETLERİ

İTFAİYE KAVŞAĞI’NA KALİTE VE KONFOR

Şehrin, doğu bölgesiyle bağlantısını sağlayan ve Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte trafik yoğunluğu artan İtfaiye Kavşağı yeniden düzenlendi.

Trafik akışını daha düzenli, akıcı ve güvenli hale getirmek için, kavşak karakteristiği doğrultusunda trafik akışını güvenli şekilde rahatlatacak sinyalizasyon çalışması ile kavşakta farklı yönlere trafik akışının sağlanacağı geometrik düzenleme çalışması ve yaya geçidi düzenlemesi gerçekleştirildi.

Üç bulvar ve üç ana caddenin bağlantısını sağlayan kavşak, yeni düzenlemeyle akıcı, konforlu ve rahat trafik akışı kazandı.

 

12 NOKTADA AKILLI KAVŞAK UYGULAMASI

Şehir içi trafik yoğunluğunu rahatlatmaya yönelik çalışmalar kapsamında şehir trafiğinin yoğun olduğu 12 noktada, Akıllı Kavşak Uygulaması hayata geçirilecek.

Kavşakta tüm yönleri kontrol eden sistem doğrultusunda, araç yoğunluğu dikkate alınarak, yoğunluğun fazla olduğu yöne daha uzun süre geçiş hakkı tanınacak. Böylece kavşak genelinde trafik akış hızı yükseltilerek, araçların ortalama bekleme süresi asgariye indirilirken, yakıttan da tasarruf sağlanmış olacak. Projeye ait fizibilite çalışmaları tamamlanarak, ihale süreci hazırlıkları devam ediyor.

 

Akıllı Kavşak Sistemi Kurulacak Noktalar

Orman Kavşağı, Karayolları Kavşağı, Ahmet Aytar Kavşağı, Hazardağlı Kavşağı, Çaydaçıra Kavşağı, Stadyum Kavşağı, Kültürpark Kavşağı, Eski Sebze Hali Kavşağı, Çimento Kavşağı, İplikçi Kavşağı, Terminal Kavşağı, Tofaş Kavşağı.

 

‘ÖNCE YAYA’ PROJESİ

İçişleri Bakanlığı’nın “Önce Yaya” projesi kapsamında şehir merkezinde bulunan tüm okulların giriş ve çıkış noktalarında yaya geçidi çizgi çalışması gerçekleştirildi.

 

TOPLU TAŞIMA HİZMETİ SUNAN SÜRÜCÜLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Hizmette kalite hedefi doğrultusunda toplu taşıma araç sürücülerine iletişim, uzlaşma, kurum kültürü vb başlıklarda eğitim seminerleri düzenlendi.

Çocuklara trafik bilinci kazandırma hedefiyle ise okullardan gelen talepler doğrultusunda okullara trafik pisti kurularak, trafik eğitimi verildi.

 

ENTEGRE TOPLU TAŞIMA AĞI REHABİLİTASYON PROJESİ

Şehrin tüm mahallelerinden Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne direk toplu ulaşım seferleri başlatıldı.

Şehir genelinde toplu ulaşım hizmeti sunan otobüs güzergâhları ihtiyaçlar ve talepler çerçevesinde yeniden düzenlendi.

 

Taksi Hizmetleri Rehabilite Ediliyor

İhtiyaçlar ve müşteri potansiyeli doğrultusunda T plaka araçlara yönelik yeni bir düzenleme için çalışmalar başlatıldı. Çalışmayla taksi duraklarının yerleri ve bu noktalarda hizmet verecek araç sayıları yeniden şekillendirilecek.

 

YOLCU DOSTU OTOBÜS DURAKLARI

Ulaşım erişebilirliğini artırmak, zaman tasarrufu sağlamak ve kaliteli ulaşım sunmak amacıyla şehrin muhtelif noktalarında yolcu dostu otobüs durakları kurulacak.

Kurulacak sistemle durakta bekleyen yolcular; bilgilendirme ekranları üzerinden otobüslerin kaç dakika sonra durağa varacağı, otobüs hat numarası, duraktan hangi hatların geçtiği konularında bilgilendirilecekler.

Projeye ait teknik şartname hazırlanarak, çalışmalar devam etmektedir.

 

ULAŞIM MASTER PLANI

Vatandaşların şehir içi ulaşım hizmetlerinden daha konforlu, daha güvenilir ve daha rahat yararlanmalarını sağlamaya yönelik hazırlanan Ulaşım Master Planı çerçevesinde çevre, enerji, sürdürülebilirlik, sosyal denge gibi etkenler dikkate alınarak şehre ait trafik envanterinin belirlenmesi, gelecek hedeflerinin planlanması, trafik çözümlerinin oluşturulması sağlanacak.

 

YOLLAR YENİLENİYOR

YAHYA KEMAL CADDESİ YENİLENDİ

Şehrin ana arterleri arasında yer alan 520 metre uzunluğunda, 24 metre genişliğindeki Yahya Kemal Caddesi, 4 şeritten altı şeride çıkarıldı. DSİ Bölge Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen yol genişletme çalışmasıyla, cadde genişliği 30 metreye çıkarılarak, 3 geliş 3 gidiş şeklinde düzenlendi.

İMAM EFENDİ BULVARI YENİLENDİ

720 metre uzunluğundaki İmam Efendi Bulvarı’nda asfalt yenileme çalışması gerçekleştirildi.

VEYSEL KARANİ SOKAK

Ulukent Mahallesi Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi bağlantısını sağlayan 665 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğindeki Veysel Karani Sokak 4 şerit olarak düzenlendi.

TAHİR ŞAŞMAZ CADDESİ

Ulukent Mahallesi bağlantısı sağlayan Tahir Şaşmaz Caddesi 850 m uzunluğunda 25 m genişliğinde 6 şerit olarak düzenlendi.

MİMAR SOKAK

Ulukent-Doğukent mahalleleri arasında bağlantı sağlayan Mimar Sokak, 800 metre uzunluğunda, 18 metre genişliğinde 4 şerit olarak düzenlendi.

KANAL BOYU PROJESİ

Üniversite, Yeni, Fevzi Çakmak, Esentepe ve Yıldızbağları mahalleleri üzerinden Harput yoluna ulaşan toplam 3.500 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde, 6 şerit olarak düzenlenen Kanal Boyu Projesi tamamlandı.

 

BİR YILDA 749.783,57 METREKARE ASFALT ÇALIŞMASI

BİR YILDA 5.535,00 METRE BÖLÜNMÜŞ YOL ÇALIŞMASI

BİR YILDA 62.843,03 METREKARE KALDIRIM YENİLEME ÇALIŞMASI

BİR YILDA 41.487,84 BORDÜR YENİLEME ÇALIŞMASI

BİR YILDA 9.327,00 METREKÜP TAŞ DUVAR YAPIMI

BİR YILDA 1.381,00 METREKARE BETON DUVAR YAPIMI

ENGELLİ YÜRÜYÜŞ YOLU ÇALIŞMASI

Yenilenen şehrin ana arterlerinde 800,00 metrelik alanda kaldırımlar, görme engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirildi.

 

İDARİ BİNA YAPIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI

-Elazığ İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi Amfi Tiyatro Yapımı

-Fevzi Çakmak, Hilalkent, Sarayatik Mahallesi Spor Salonu Bakım ve Onarım Çalışması

-Fevzi Çakmak, Kırklar, Mustafa Paşa ve Rüstempaşa Mahallesi muhtar ofisleri ile Bölge Camii ve Fevzi Çakmak Mahallesi taziye evi tadilat çalışmaları

-Üniversite Mahallesi Yeni Trafo Binası Yapım Çalışması

 

ÇEVRESEL YATIRIMLAR

BALAKGAZİ PARKI VE CAM SEYİR TERASI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Tarihi kimliğiyle geleceğin turizm merkezi olma yolunda ilerleyen Harput’ta hayata geçirilecek Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası Projesi için çalışmalara start verildi.

11 Kasım 2019 tarihinde sözleşmesi imzalanan proje doğrultusunda, Balakgazi Parkı önündeki kayalıklar üzerine, 220 m2 zemine sahip cam seyir terası inşa edilecek. Toplam 5 bin 800 m2’lik alanda komple bir çevre düzenleme ve peyzaj çalışması gerçekleştirilecek. Alan; havuzları, kameriyeleri, çocuk oyun alanları, dekoratif aydınlatma çalışmaları, otoparkları ile tam bir cazibe merkezi kimliği kazanacak.   Proje 2020 yılı içerisinde tamamlanarak, turizme kazandırılacak.

KENT-KÖY PROJESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Çocukların doğal yaşamı tanıma fırsatı yakalayacakları Kent-Köy Projesi çalışmaları başladı. Çayda Çıra Mahallesi, TOKİ 1. Etap Konutları arka kısmında (Anguzu Baba Sokak) yer alan 45.211 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen proje, 42 bin metrekarelik bitkisel peyzaj alanı, 3 bin metrekarelik yapısal peyzaj alanı, 527 metrekarelik yapı alanı şeklinde tasarlandı.

Projeyi kapsayan alanın ortasında dere ile çevrili 6.500 m2 alana sahip bir ada oluşturulacak ve köy olarak tasarlanacak. Adanın etrafındaki bölümler ise kent olarak tasarlanacak.

Sahada yapılara ait temel kazma ve sondaj gibi altyapı çalışmalarına başlandı. Çalışmalar 2020 yılı içerisinde tamamlanarak, proje şehre kazandırılmış olacak.

DİKEY BAHÇELERLE ŞEHRE YEPYENİ RENK

Kent estetiğine değer katan Dikey Bahçe Uygulama çalışmalarına başlandı. Çalışmalar kapsamında 30 adet dikey bahçe panosu ile 35 adet çiçek şelalesi ve 10 adet küre saksı şehrin farklı noktalarına yerleştirildi. Dikey bahçe uygulamaları ile şehir yaşamının getirisi olan soğuk betonerme duvarlar, farklı renk tonlarıyla görsel zenginlik kazandı. (Kültür Park, İstasyon Caddesi, Abdullahpaşa Kavşağı, Harput Ahmet Kabaklı Bulvarı, Malatya Caddesi yeşil kuşak, Öğretmenevi önü dikey bahçelerle görsellik kazanırken, Harput Mahallesi’nde yol boyundaki direklere 55 adet yapay sardunya saksı yerleştirildi.)

 

BİR YILDA ŞEHRE 165.200m2 YEŞİL ALAN KAZANDIRILDI

BİR YILDA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN 8.26’DAN 8,74’E ÇIKARILDI

BİR YILDA ŞEHİR GENELİNDE 5.504 ADET AĞAÇ, 351.645 ADET ÇİÇEK, 45.000 ADET LALE VE NERGİZ, 73.711 ADET BİTKİ DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BİR YILDA ŞEHİR GENELİNDE 21.600 m2 HYDROSEEDING YÖNTEMİ İLE ÇİM SERİMİ, 46.877 m2 RULO ÇİM SERİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BİR YILDA 10.253 METRE BORDÜR, 7.555 m2 PARKE TADİLAT ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BİR YILDA ŞEHİR GENELİNDE 50 KAVŞAKTA KAVŞAK DÜZENLEME VE PEYZAJ ÇALIŞMASI YAPILDI, 2020 YILI İÇERİSİNDE 25 ADET KAVŞAKTA DAHA DÜZENLEME VE PEYZAJ ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

BİR YILDA ŞEHİR GENELİNDE 63 PARK ALANINA OYUN GURUBU VE 20 TAKIM FİTNESS ALETLERİ KURULUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

MAHALLELERE 16 ADET YENİ PARK

Mahalle içlerinde çocukların güvenle koşup oyun oynayabilecekleri, ailelerin huzur içinde vakit geçirebilecekleri 16 adet yeni park oluşturuldu. 2020 yılı içerisinde 30 adet yeni park şehre kazandırılacak.

 

5 ADET TEMATİK PARK

Şehrin 38 mahallesinde oluşturulacak tematik parkların 5 tanesi Hillakent, Abdullahpaşa, Aksaray, Esentepe ve Yıldızbağları mahallelerine kazandırıldı.

2020 yılı programı kapsamında 26 adet yeni tematik park daha şehre kazandırılacak.

 

ULUKENT KANAL BOYU PARK ALANI

Toplam 37.000 m2 alan üzerinde hayata geçirilecek park alanında 27.000 m2  yeşil alan, 248 m2  çocuk oyun alanları, 84 m2  fitness alanları, 1.760 m2  bisiklet yolu yer alacak. Piknik masaları ve barbekülerle donatılacak park alanı 2020 yılı içerisinde hizmete sunulacak.

 

ULUKENT CAMİ YANI PARK ALANI

Toplam 4.467 m2 alan üzerinde hayata geçirilecek park alanında 3.134 m2  yeşil alan oluşturulacak. Çocuk oyun alanları, fitness alanları, piknik masası ve barbeküler ve aydınlatma çalışmalarıyla şekillenecek park alanı, 2020 yılı içerisinde hizmete sunulacak.

 

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ PROJESİ

Atık Su Arıtma Tesisinde 0,99 megawatt kapasiteli, Elazığ Belediyesi Arazi Uygulamalı Güneş Enerjisi Santrali (GES) yapım çalışmaları devam ediyor. GES Projesi ile yıllık 8640 MW (1 milyon 800 bin 000 kWh)enerji üretilmesi hedefleniyor. 20 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilecek projeye yönelik inşa çalışmalarına Kasım ayında başlanarak, 2020’de faaliyete geçirilmesi hedefleniyor.

ATIKSU ARITMA TESİSİ

1993 yılında işletmeye alınan Atıksu Arıtma Tesisinin kullanım ömrünü tamamlaması nedeniyle Azot, Fosfor, Karbon giderimi sağlayacak nitelikte İleri Biyolojik Yeni Atıksu Arıtma Tesisine yönelik çalışmalara başlandı.

Şehre 2050 yılına kadar hizmet vermesi planlanan 150.000 m3/gün kapasiteli Yeni Atıksu Arıtma Tesisinin proje yapım çalışmaları İLBANK tarafından yürütülmektedir. Çalışmaların tamamlanmasının ardından 2020 yılı içerisinde yapım ihalesine çıkılacak.

 

KATI ATIK DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI VE ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALİ

Ciddi bir çevresel kirliliğe neden olan katı atıklar Elazığ Belediyesi tarafından katı atık düzenli depolama sahasına aktarılarak, Elektrik Üretim Santralinde enerjiye dönüşüyor.

MEKANİK AYRIŞTIRMA VE KOMPOST TESİSİ

Katı Atık Düzenli Depolama Sahasında planlanan “Mekanik Ayrıştırma ve Kompost Tesisi” 2020 yılında hayata geçirilecek.

 

AMBALAJ ATIKLARI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR

Kağıt, plastik, cam gibi maddeler toplanarak, geri dönüşüme tabi tutuluyor. Doğada yok olması yüzyıllar sürebilecek meteryallerin geri dönüşüme tabi tutulmasıyla hem doğanın korunmasına, hem de tabii kaynakların tükenmesinin önlenmesine ve ekonomiye katkı sağlanıyor.

 

ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ LASTİKLERİ BERTARAF İŞLEMİ

Çevre korumaya yönelik çalışmalar kapsamında ömrünü tamamlamış lastikler toplanarak, bertaraf ediliyor.

 

BİTKİSEL ATIK YAĞLAR EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

Çevresel faaliyetler doğrultusunda bitkisel atık yağlar toplanarak, geri dönüşümle ekonomiye kazandırılıyor.

 

ATIK PİLLER GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR

Çevrenin korunması adına atık piller geri dönüşüme kazandırılıyor.

 

MADENİ  ATIK YAĞLAR TOPLANIYOR

Çevrenin korunması amacıyla madeni atık yağlar toplanıyor.

 

TIBBİ ATIK STERİLİZASYON TESİSİ

Merkez Sarıçubuk Köyü mevkiinde bulunan 2 ton/gün kapasiteli Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinde sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbi atıklar sterilize edildikten sonra nihai bertaraf için Katı Atık Düzenli Depolama Tesisine naklediliyor.

 

STRATEJİK GÜRÜLTÜ HARİTASI EYLEM PLANI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

 Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği” kapsamında hazırlanan Stratejik Gürültü Haritalamanın devamı niteliğindeki ‘Gürültü Eylem Planı’na yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

 

"HER OKUL BİR HAYVAN SAHİPLENİYOR "

"Her Okul Bir Hayvan Sahipleniyor Projesi" kapsamında okullar sokak hayvanları için yuva oldu. Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevinde kalan sağlık taramaları ve aşıları yapılmış kedi ve köpekler fiziki durumu uygun olan ve talepte bulunan okullara veriliyor. Talepte bulunan okulların bahçeleri Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince küçük can dostları için düzenleniyor. Elazığ Belediyesi tarafından okullara verilen kulübelere yerleştirilen hayvanların bakımları ise öğrenciler tarafından yapılıyor.

BAYAT EKMEK TOPLAMA ÇALIŞMASI

Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında yürütülen Bayat Ekmek Toplama çalışması doğrultusunda bayat ekmek kutuları şehrin 500 noktasına yerleştirilerek, ekmek israfının önüne geçiliyor. Ayda yaklaşık 5 ton civarında toplanan bayat ekmekler Veteriner Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından toplanarak, hayvanlar için besin kaynağı olarak değerlendiriliyor.

 

ŞEHİR GENELİ İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından halk sağlığının korunması amacı doğrultusunda larva ve uçkunla mücadeleye yönelik ilaçlama çalışmaları kesintisiz sürdürülüyor.

 

ELAZIĞ BELEDİYESİ HAYVAN HASTANESİ VE BAKIMEVİ

Toplam 30 dönüm arazi üzerine kurulu, 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan ve sahipsiz hayvanların denetim altına alınarak, her türlü sağlık ihtiyaçlarının (aşılama, kısırlaştırma, küpeleme ve cerrahi müdahale gibi) uzmanlar denetiminde sağlandığı tesiste; bir yılda 256 kedi ve köpek tedavi edilirken, 304 köpek ve 188 kedi hayvanseverler tarafından sahiplenildi.

COVID 19’LA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

COVID 19 salgınının Türkiye'de de görülmesinin ardından başlatılan dezenfeksiyon çalışmaları kapsamında; toplu ulaşım araçları, cadde ve sokaklar, meydanlar, parklar, otobüs durakları, çocuk oyun alanları gibi halkın yoğun olarak kullandığı alanlar, kurum ve kuruluşlar, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kullanılan araçlar, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve çağrı merkezleri, ambulanslar, Aile Hekimliği Merkezleri, Polis Merkezi amirlikleri, TOKİ irtibat büroları, muhtarlık ofisleri ve cami lavaboları ile depremzedelerin yaşamlarını sürdürdüğü konteyner kentler dezenfekte ediliyor. 

 

TEMİZLİK İHALESİNDE REKOR KIRIM

Elazığ Belediyesi kentsel temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere sürücüsüz araç kiralama hizmet alımı ihalesinde yüzde 21’lik kırım gerçekleştirdi. Rekor düzeydeki bu kırım oranıyla, Elazığ Belediyesi yaklaşık 13 milyon TL kazanç elde etti.

 

TOPLU KULLANIM ALANLARINDA HİJYEN

Şehrin 38 Mahallesi’nde düzenli olarak temizlik çalışmasını yürüten Temizlik Müdürlüğü tarafından vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan çeşmeler, parklar ve otobüs duraklarında da buharlı temizlik araçlarıyla rutin hijyen çalışması gerçekleştiriliyor.

 

CAMİ HALILARI DÜZENLİ OLARAK YIKANARAK, DEZENFEKTE EDİLİYOR

Bir yılda 316 kez ibadethanelerde halı yıkama ve temizlik çalışması gerçekleştirildi.

KORONA VİRÜS SALGINIYLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINA DESTEK

Korona virüs salgınıyla mücadele çalışmaları doğrultusunda düzenli periyotlarla cadde ve sokaklar, meydanlar, parklar, çeşmeler, otobüs durakları, cami lavaboları, çocuk oyun alanları ve çöp konteynerleri basınçlı sıcak su ve özel deterjanlarla yıkanarak steril hale getiriliyor.

 

İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN BİR YIL İÇERİSİNDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR

Bir yılda 2403 noktada çıkan yangına müdahale edildi.

Bir yılda 76 trafik kazasına müdahale edildi.

Bir yılda 2831 noktada kurtarma çalışması gerçekleştirildi.

Bir yılda 1212 noktada sel ve su baskınına müdahale edildi.

 

İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ ÇAYDA ÇIRA MAHALLESİ ŞUBESİ

İtfaiye Müdürlüğü Çayda Çıra Mahallesi Şubesi açılmasına yönelik ön çalışmalara başlandı. Yeni şubenin açılmasıyla birlikte olası yangın ve kurtarma çalışmalarına erişim hızlandırılacaktır.

 

ELAZIĞ BELEDİYESİ, AFET VE ACİL DURUM TOPLANMA ALANLARINI BELİRLEDİ

 

Elazığ Belediyesi tarafından afet ve acil durum sonrası vatandaşlar için oluşturulan toplanma alanları belirlendi.

Elazığ Belediyesi tarafından afet ve acil durum sonrası vatandaşların öncelikli olarak toplanacağı, yapısal tehlike ve risklerden uzak 95 afet ve acil durum toplanma alanı belirlendi. Olası bir afet ve acil durum halinde vatandaşların bu noktalara yönelerek, aileleriyle bir araya gelmelerine ve sağlıklı iletişim kurabilmelerine olanak sağlanacak.

Vatandaşların afet öncesi bu alanları öğrenebilmesi amacıyla belirlenen toplanma alanları tabelalar ile işaretlendi.

 

24 OCAK DEPREMİNDE ELAZIĞ BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPLERİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞMALAR

 İlk 1 Saatte 32 Vatandaşımız Kurtarıldı

Elazığ Belediyesi İtfaiye ekipleri depremin hemen ardından tüm personeliyle sahaya inerek arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Depremin ilk dakikalarından itibaren Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından Mustafa Paşa Mahallesi’nde yıkımın yaşandığı noktaya 15 personel 2 araç ile müdahale edilerek 23’ü sağ olmak üzere 26 vatandaş göçük altından çıkarıldı.

Yıkımın yaşandığı Sürsürü Mahallesi Dilek Apartmanına 8 personel ve 2 araç ile müdahale eden ekipler tarafından ise 12’si sağ olmak üzere 16 vatandaş göçük altından çıkarıldı.

İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından depremin hemen akabinde 18 ayrı noktadaki yangına, 65 mahsur kalma vakasına müdahale edilirken deprem esnasında asansörlerde mahsur kalan 82 vatandaş da kurtarıldı.

İtfaiye ekipleri deprem sonrasında vatandaşın can güvenliğini sağlamak adına hasarlı binalarda ve yıkım bölgelerinde gerekli tedbirleri alarak, 24 saat aralıksız görev başında yer aldı.

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından deprem sonrası çadır kentlerde kalan vatandaşlara yangın söndürme cihazı eğitimi verilerek, her 5 çadıra bir adet olacak şekilde toplam 145 adet yangın söndürme cihazı dağıtıldı

 

ZABITADAN ETKİN DENETİM

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler halk sağlığının korunması amacıyla çalışma sahasında yer alan işletmelere yönelik denetimlerini kesintisiz sürdürdü.

KOVİT 19’LA MÜCADELEYE DESTEK

Elazığ Belediyesi Zabıta ekipleri KOVİT 19 salgınıyla mücadele kapsamında çalışmaları kısıtlanan işyerlerine tebliğde bulunarak, bilgilendirme sağladı.

 

ELAZIĞ BELEDİYESİ E-BELEDİYE BİLGİ SİSTEMİNDE

Elazığ Belediyesi diğer devlet kurumlarıyla entegrasyonlu bir şekilde yazışmaların yapılacağı İçişleri Bakanlığı e-Belediye Bilgi Sistem Projesine dahil oldu. Belediye hizmetlerinin etkin ve hızlı yürütülmesine olanak sağlayan sistem, kuruma zaman ve mali anlamda önemli ölçüde tasarruf, vatandaşa ise hizmet noktasında kolaylık sağlıyor.

 

ÜCRETSİZ WİFİ HİZMETİ

Kültür Park ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yer alan wi-fi altyapı cihazları yenilendi.

Şehrin 15 noktasındaki wi-fi direklerinin hotspot (halka açık alanda internet hizmeti) kurulumları yapıldı.

 

GÜVENLİ PARKLAR

Daha yeşil bir Elazığ hedefiyle şehre yepyeni parklar kazandırılırken, bir yandan da çocukların güven içinde koşup eğlenmeleri, büyüklerin huzur içinde dinlenmeleri amacıyla parklara güvenlik kamera sistemi kuruluyor. 

Uygulama doğrultusunda vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan parklar güvenlik kamera sistemiyle donatılarak, 24 saat takip altına alınıyor. Toplamda 20 parkta hayata geçirilen uygulamaya, 2020 yılı içerisinde 12 yeni park daha dahil edilecek.

 

ARŞİV BİLGİ SİSTEMİ

2020 yılı içerisinde hayata geçirilecek çalışmayla Elazığ Belediye bünyesinde bugüne kadar kâğıt ortamında saklanan her türlü doküman dijital ortama taşınacak, yapılara ait ruhsat, proje ve iskân belgeleri, ödemesi yapılan her türlü harç ve makbuzlar ve Belediye Meclis Kararları vatandaşların erişimine açılacak.

 

MEZARLIK BİLGİ SİSTEMİ

2020 yılı içerisinde hayata geçirilecek Mezarlık Bilgi Sistemi üzerinden vatandaşlar yakınlarına ait mezar yerlerine, şehrin bütünündeki mezar parsellerinde kimlerin hangi tarihte defnedildiğine, mezarlık içerisinde boş parsel olup olmadığı bilgisine ulaşabilecek. Ayrıca günlük cenaze ve taziye yeri bilgileri de sistem üzerinden görüntülenebilecek.

 

SOSYAL VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR

ELAZIĞ BELEDİYESİ 3. KİTAP FUARI

Bu yıl 3. düzenlenen Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı, 25 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında kitap dostlarını ağırladı.

Türkiye'nin önde gelen 70 yayınevi tarafından binlerce kitap okuyucuyla buluşturuldu. 10 günlük fuar süresince onlarca yazar ve şair de söyleşi ve imza programlarıyla okuyucularıyla bir araya geldi.

-Kitap Fuarını 125 bin kişi ziyaret etti.

-30 Bin Öğrenci Fuara Taşındı

-Kitap Havuzunda 5 Bin Kitap Birikti

Elazığlı 23 yazar ve şaire ücretsiz stantlar tahsis edildi

 

ANMA PROGRAMLARI

Öğretmen Ömer Boydak Anma Programı

Mevlüt Canaydın Anma Programı

Nurettin Ardıçoğlu Anma Programı

Şeref Tan Anma Programı yapıldı.

Elazığlı Binbaşı Nihat İlhan Anısına Kıbrıs’ta Anma Programı düzenlendi.

 

KÜLTÜR SANAT DANIŞMA KURULU YENİDEN OLUŞTURULDU

Şehrin kültür-sanat yaşamına katkı sağlamak adına Kültür Sanat Danışma Kurulu yeniden oluşturuldu.

 

ELAZIĞ BELEDİYESİ YAZ ŞENLİKLERİ

 Elazığ Belediyesi tarafından Kültür Park Amfi Tiyatroda düzenlenen Yaz Şenliklerinde mahalli sanatçıların konserleri, Kürsübaşı, Mehter Takımı ve Halk Oyunları ekibi gösterileri ile yarışma programları düzenlendi.

 

2. DEDE KORKUT ULUSLARARASI HİKÂYE YAZMA YARIŞMASI

Elazığ Belediyesi ve Külliye Dergisi tarafından ortaklaşa olarak hikâye yazma geleneğini teşvik etmek ve yeni nesilleri yazma eylemiyle daha yakın bir bağ kurmak amacıyla “2. Dede Korkut Uluslararası Hikaye Yarışması’ başlatıldı.

30 Mart 2020’de başvuru süresi tamamlanan yarışmaya yetişkin, orta öğretim ve lise düzeyinde 123 başvuru yapıldı.

 

ELAZIĞ BELEDİYESİ TUR OTOBÜSÜ

Şehrimizin turistik değerlerinin tanıtımına katkı sağlanması amacıyla özel olarak dizayn edilen tur otobüsü, şehrin tarihi, doğal ve turistik merkezlerini kapsayan ring seferleri ile turizme katkı sağlayacak.

 

AİLE DANIŞMA VE EĞİTİM MERKEZİ

Birey ve ailelere psikolojik destek ve rehberlik hizmeti verilerek, sağlıklı bireyler ve bunun neticesinde güçlü aileler ve sağlıklı toplum oluşumuna katkı sağlanmasını amaçlayan Aile Danışma ve Eğitim Merkezi, Aile Danışmanlığı, Bireysel Danışmanlık, Çocuk-Ergen Danışmanlığı ve Evlilik Danışmanlığı hizmetleriyle, toplam 12.868 kişiye danışmanlık hizmeti verildi.

ADEM bünyesinde düzenlenen Aile İçi Eğitim Programlarıyla da geniş kitlelere ulaşıldı.

ADEM’den Depremzede Çocuklara Destek

24 Ocak depreminin ardından Elazığ Belediyesi Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (ADEM) tarafından Kültür Park yerleşkesinde yer alan 1516 1nolu kafede oluşturulan Deprem Destek Merkezi bünyesinde kitap okuma etkinliği, oyun etkinlikleri, satranç, mangala, el sanatları, drama, müzik, resim, sinema gibi organizasyonlarla ve çeşitli hediyelerle depremzede miniklere moral desteği sağlandı.

Öte yandan Elazığ Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü oyuncuları da Hacivat ve Karagöz gösterileri ile programlara katkı sağladılar.

 

 

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÇARŞISI

Ev hanımları ürettiği birbirinden özel el emeği göz nuru ürünlerini, Harput’ta bulunan El Emeği Göz Nuru Çarşısında kendilerine ücretsiz olarak tahsis edilen 26 stantta satarak, aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

GENÇ YAŞAM MERKEZİ

Kültür Park yerleşkesinde bulunan ve çeşitli aktivite olanaklarıyla gençlerin kaliteli zaman geçirmelerine katkı sağlayan Genç Yaşam Merkezinden 3455 kişi yararlandı.

 

KADIN YAŞAM MERKEZİ

Kadınlarımızın sosyo-ekonomik gelişimlerini destekleyerek, toplumsal yaşama katılımlarını arttırmayı amaçlayan Kadın Yaşam Merkezi bünyesinde düzenlenen; Ebru, tezhip, hat, örgü ve çeyiz işi hazırlık, tel kırma, dikiş rölyef, resim, filografi, magnet, süs eşyaları, takı tasarımı, ilmihal ve tefsir kurslarına 10.725 kişi katıldı.

Merkez bünyesinde ayrıca uzmanların katılımıyla Aile Danışmanlığı, Evlilik Danışmanlığı, Çocuk Danışmanlığı ve Bireysel Danışmanlığı hizmeti de sunuluyor.

MİNİ GÖSTERİ MERKEZİ

Elazığ Belediyesi Mini Gösteri Merkezi,  çocukları sinemayla buluşturuyor. Mini gösteri merkezinde bir yılda toplam 15 bin 782 çocuk ağırlandı.

 

 

SPOR MERKEZLERİ

Şehrin 16 noktasında bulunan spor yaşam merkezlerinde bay ve bayanlara hafta içi uzman spor eğitmenleri eşliğinde spor yapma olanağı sağlanıyor.

Hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında bayanlara hizmet veren spor merkezleri, 17.00-22.00 saatleri arasında ise baylara hizmet veriyor. Spor salonlarından

7420 bay, 8348 bayan faydalandı.

 

ELAZIĞ BELEDİYESİ HAYIR ÇARŞISI

Hayır Çarşısı’nda 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren gıdadan konfeksiyona, beyaz eşyadan mobilyaya geniş bir ürün yelpazesiyle 1.752 ihtiyaç sahibine her ay düzenli destek sağlanıyor.

Ayrıca bir yılda 9.656 ailenin ihtiyaçları Hayır Çarşısından temin edilirken, 410 öğrenciye ise kırtasiye ve okul yardımı gerçekleştirildi.

24 Ocak Depreminin Ardından Vatandaşa Destek

Yaşanan depremin ardından Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı aracılığıyla vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik destek sağlandı. Depremin yaralarını sarmak adına her alanda seferber olan Elazığ Belediyesi, Hayır Çarşısı aracılığıyla gıda, giyecek, ısıtıcı, battaniye, yatak, yorgan, su, sebze-meyve ve muhtelif malzemelerden oluşan yardım malzemeleriyle binlerce aileye destek sağladı.

DEPREM SONRASI 35 NOKTADA KURULAN AŞEVLERİNDE İKRAMLARDA BULUNULDU

Yaşanan deprem sonrası ilk günden itibaren tesislerde ve çadır kentlerde kalan vatandaşlara 35 noktada kurulan aşevleri aracılığıyla sabah kahvaltısında 10 bin kişilik çorba-ekmek, akşam yemeğinde 5 bin kişilik sıcak yemek, saat 22.00’da ise 5 bin kişilik çorba ve ekmek ikramında bulunuldu.

 

ELAZIĞ BELEDİYESİ PAYLAŞIM NOKTALARI HİZMETE GİRDİ

Hayır Çarşısı ile bütünleşerek, veren el ile alan eli buluşturacak paylaşım noktaları şehrin 5 ayrı noktasında hizmete sunuldu. Paylaşım noktalarında biriken tekstil, ayakkabı ve oyuncak ürünleri Hayır Çarşısında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

 

KİMSESİZ VE YAŞLILARA EVDE BAKIM HİZMETİ

“Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Kişilere Ev Temizliği Hizmeti-Alt Gelir Grubuna Yönelik Ev Bakım-Onarım -Malzeme Desteği Projesi hayata geçirildi. Ev tadilatı- tamiratı ve temizlik hizmetini kapsayan projeden, kendisiyle ilgilenecek bir yakını bulunmayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlar yararlanıyor.

 

EBEGEM’LE GENÇLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Şehir ekonomisinin canlanmasına ve kalifiye eleman yetiştirilmesine katkı sağlamak hedefi doğrultusunda eğitim hizmeti sunan Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM), kurslarını sürdürüyor.

EBEGEM bünyesinde gençlerden engellilere, çocuklardan kadınlara toplumun her kesimine yönelik kurslar devam ediyor. EBEGEM bünyesinde düzenlenen 33 eğitim programına 599 kursiyer katıldı.

 

BELEDİYE KONSERVATUVARI

Elazığ Belediye Konservatuvarı bünyesinde tamamı gönüllülerden oluşan Türk Halk Müziği Korosu ve Tiyatro Bölümü oluşturuldu.

 

MEHMET AKİF ERSOY KÜTÜPHANESİ

Elazığ Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi, toplam 12 bin 48 öğrenciye ders çalışma olanağı sundu.

 

ÜCRETSİZ YAZ SPOR KURSLARI

 Elazığ Belediyesi tarafından açılan ücretsiz yaz spor kursları, 32 eğitmen ve bin 475 çocuğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Elazığ Belediyesi, 2019-2020 eğitim öğretim döneminin ardından yaz tatilinin başlamasıyla çocukların gelişimine katkı sağlamak, çocukları spora yönlendirmek amacıyla yüzme, basketbol ve futbol branşlarında yaz spor kursları düzenlendi. İki ay süren kurslarda yüzme branşında 1215, futbol branşında 675, basketbol branşında 675, yüzme branşında ise 38 çocuk eğitim aldı.

Belediyespor bünyesinde açılan futbol ve basketbol kurslarına katılan ve derece elde eden öğrenciler arasında 50 kişilik futbol takımı ve 60 kişilik basketbol takımı oluşturuldu.

 

ÜCRETSİZ CENAZE HİZMETLERİ

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda sunulan ALO 188 Ücretsiz Cenaze hizmetiyle, vatandaşların tek telefonuyla harekete geçen uzman ekipler, cenaze yıkama, kefenleme ve defin işlemlerini ‪7/24 ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. Çalışmalar kapsamında;

982 adet defin ve 1644 adet cenaze yıkama hizmeti

2480 adet il içi cenaze nakil hizmeti

482 adet il dışı cenaze nakil hizmeti

22 adet havayoluyla cenaze nakil hizmeti sunuldu.

 

MEZARLIK ALANLARINDA ÇALIŞMALAR

Harput mezarlık alanında 1 adet sondaj kuyusu faaliyete alınarak derin su kuyu sayısı 7’ye çıkarıldı.

Harput mezarlık alanında ihtiyaç duyulan noktalarda 11 adet yeni çeşme yapılarak, çeşme sayısı 138’e çıkarıldı.

Asri Mezarlık alanında ihtiyaç duyulan noktalara 7 adet çeşme yapılarak, çeşme sayısı 450’ye çıkarıldı.

Asri Mezarlık Beyyurdu mevkiinde yeni açılan mezarlık alanında, yol bağlantı çalışmaları gerçekleştirildi.

Asri, Çatalçeşme mezarlık alanlarında asfalt, parke ve bordür tadilatı çalışmaları gerçekleştirildi.

Zafran Mahalle Mezarlığının çevresi tül tel çit ile çevrildi.

Asri Mezarlıkta 862 adet sıra mezar defin işlemine hazır hale getirildi.

Asri Mezarlık Alanına defnedilen cenazenin hayatta olan eşi için 128 adet mezar alanı ücretsiz olarak tahsis edildi.

KUDEB ÇALIŞMALARI

TURİZM DANIŞMA MERKEZİ

Turizm değerleriyle her geçen gün güçlenen tarihi Harput’ta ziyaretçilere hizmet vermek amacıyla Turizm Danışma Merkezi açılacak.

HARPUT KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI

Harput Mahallesi Koruma Amaçlı İmar Planı’nın revize edilmesi için 2018 yılı içerisinde başlatılan çalışmalar devam ediyor. Harput yerleşiminin geçmişten gelen tarihi ve kültürel kimliğinin günümüzde ve gelecekte sürdürülebilmesi amacı doğrultusunda yürütülen çalışmalarla hazırlanan İmar Planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı onayının ardından yürürlüğe girecek.

 

 

BUZLUK MAĞARASI

Elâzığ merkeze 11 km uzaklıkta yer alan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Vatlıkları Yüksek Kurulu tarafından Doğal Sit alanı olarak tescillenen Buzluk Mağarası’nın yeniden cazibesine kavuşması amacıyla Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu’nun hazırlanarak onaylandı.

Jeomorfolojik özellikleri ve klimatolojik şartlardan dolayı kış aylarında sıcak, yaz aylarında ise üşütecek kadar serin yapısıyla adeta bir turizm harikası olan Buzluk Mağarası’nın yeniden cazibesine kavuşması ve geleceğe taşınması amacıyla alanda Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından hazırlanan Buzluk Mağarası Rekresasyon Projesi uygulama aşamasına geçilecek. Projeyle Buzluk Mağarası sosyal yaşam alanı olarak hizmete sunulacak.

SAĞİR MÜFTÜ KONAĞI

Sağir (Küçük) Müftü Konağı restorasyon çalışmaları tamamlandı. İki farklı konağın bir avlu etrafında birleştiği, iki katlı yapı tamamen tarihi dokusu korunarak aslına uygun bir şekilde restore edildi. Tefriş çalışmalarının ardından konak Harput Kültür evi olarak turizme kazandırılacak.

 

SUNGUROĞLU KONAĞI

Harput girişinde yer alan ve 19 yy Harput’un sivil mimarisini yansıtan önemli bir eser olan Sunguroğlu Konağı’nda gerekli onarım çalışmaları gerçekleştirildi. İç tefrişatı devam eden konak, Başkanlık makamı ve KUDEB birimi olarak hizmet sunacak.

HARPUT EVİ

Harput Mahallesi Ulu Camii güzergâhında yer alan 19. yüzyıla ait tarihi Harput Evi rölöve-restitüsyon ve restorasyon projesi Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Yapı şehrin kültür ve turizmine kazandrılacak.

 

HACI YUNUS BEY HAMAMI

Sarahatun Cami’nin doğusunda yer alan Hacı Yunus Bey Hamamı rölöve-restitüsyon, restorasyon projesi Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Restorasyon çalışmalarının ardından tarihi yapı müze olarak düzenlenecek.

ŞAHİNKAYA SURP KEVORK MANASTIRI

Tarihi mirasın korunması yolunda başlatılan çalışmalar doğrultusunda Merkeze bağlı Şahinkaya Köyü sınırları içerisinde yer alan ve 1061 yılında inşa edildiği kabul edilen1. Derce Arkeolojik Sit Alanı içerisindeki Surp Kevork Manastırı rölöve, restitüsyon ve restorasyon projesinin hazırlanması için TKB’den hibe desteği sağlandı. 2020 yılı içerisinde restorasyona yönelik proje hazırlanarak, onay için Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne gönderilecek. Surp Kevork Manastırı ve çevresi, arkeolojik eğitim çalışmalarının yapılmasına olanak sağlayacak ArkeoPark alanı olarak düzenlenerek, turizme kazandırılacak.

HOCA HASAN HAMAMI

Osmanlı mimarisine uygun olarak 1634 yılında inşa edilen Hoca Hamamı Restorasyon projesi, Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunda onaylandı.

Restorasyon çalışmalarının ardından Hoca Hasan Hamamı, Hamam Müzesi olarak turizme kazandırılacak.

 

ÇAHPUR ÇEŞMESİ VE ÇEVRE DÜZENLEME RESTORASYON ÇALIŞMASI

Çahpur Çeşmesi restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları 2020 yılı içerisinde tamamlanacak. Tarihte çeşme yolları güzergahı olarak bilinen konumda yer alan tarihi Çahpur Çeşmesi restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla şehir çok özel bir dinlenme ve piknik alanına kavuşmuş olacak.

MÜZELER ŞEHRİ ELAZIĞ

Elazığ’ımızın turizm potansiyeline katkı sağlamak amacı doğrultusunda Gastronomi Müzesi, Kürsübaşı Müzesi, Harput Alimler Müzesi, Kent Müzesi ve Basın Müzesine ilişkin çalışmalar başlatıldı.

KÜRSÜBAŞI MUSİKİ MÜZESİ

Tarihi Harput Mahallesinde yer alan ve mülkiyeti Elazığ Belediyesi’ne devredilen Harput Konağının bir bölümünde Türk musikisinde istisnai bir yere sahip olan Kürsübaşı Musiki Müzesi oluşturulmasına yönelik çalışmalara başlandı.

Müzede, Kürsübaşı dinletilerinin sunulmasının yanı sıra balmumu heykellerle de geleneğe ait görsel zenginlik kazandırılacak.

GASTRONOMİ MÜZESİ

Elazığ, 150 çeşit yemek ve tatlısıyla Türkiye’de Gaziantep’ten sonra yemek çeşidi açısından ikinci şehirdir.  Elazığ'ın bu değerlerini gün yüzüne çıkarmak, tanıtımını yapmak ve tüm dünyaya duyurmak amacıyla Gastronomi Müzesi projesi için çalışmalara başlandı.

Tarihi Harput Mahallesinde yer alan ve mülkiyeti Elazığ Belediyesi’ne devredilen Harput Konağının bir bölümünde oluşturulacak Gastronomi Müzesi ve Restoran Projelerinin çizimine başlanacak.

 

HARPUT TAZİYE EVİ

Geleneğimizde önemli bir yere sahip olan taziye kültürünün yaşatılacağı Harput taziye evi çalışmalarına başlandı. Elazığ Belediyesi’ne devredilen Harput Konağının bodrum katı 2020 yılı içerisinde yapılacak çalışmalarla taziye evi olarak hizmete sunulacak.

 

DABAKHANE HAMAMI YENİLEME ÇALIŞMASI

Son olarak 1988 yılında eski binasının yerine yapılan tarihi Dabakhane Hamamında yenileme çalışması gerçekleştirilecek.

Şifalı suyu ile yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gören Dabakhane Hamamı

Yapılacak yenileme çalışmalarıyla sağlık turizmine katkı sağlayacak.

Dabakhane Şifalı sularının bulunduğu yapıda yöresel mimariye uygun bir cephe giydirme çalışması gerçekleştirilecek.

 

PERSONELE HİZMET İÇİ EĞİTİM DESTEĞİ

Vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla personele yönelik eğitim desteği sağlandı. Bir yılda 14 eğitim programıyla 1.718 personele yönelik eğitim programı düzenlendi.

 (Oryantasyon, Resmi Yazışma Kuralları, Kadın Yasal Hakları, Aile İçi İletişim, Evlendirme Memurları Eğitimi, Afetlere Hazır Bir Türkiye İçin Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği, İlk Yardım Eğitimi, Halk Sağlığı Eğitimi, Kamera ve Fotograf Eğitimi, İSG, Taşınır Mal Yönetmeliği ve KİK, 657 Sayılı Kanunun Disiplin Hükümleri ve Disiplin Soruşturması Uygulama Esasları,  Özel Güvenlik Hukuku ve Kişi Hakları, Zabıta Yönetmeliği, Kamu Etik Kuralları, Yerel Yönetimler)

ÜRETEN BELEDİYE

Elazığ Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü atölyelerinde üretilen kent mobilyalarıyla, muhtarlık, cami, taziye evleri, resmi kurumlar ve köylere ihtiyaçlar doğrultusunda destek sağlanıyor.

(966 adet oturma bankı, 21 adet ayakkabılık,9 adet bayrak direği, 80 adet dolap, 13 adet kamelya, 21 adet kitaplık, 46 adet kürsü, 21 adet ayakkabılık, 46 adet masa, 3 adet mihrap, 3 adet minber, 494 adet plastik masa-sandalye, 35 adet sedir, 106 adet sehpa, 12 adet sundurma, 12 adet açılır kapanır tente, 19 adet 0çöp kovası, 4 adet mutfak tezgâhı, 43 adet köpek kulübesi, 13 adet kedi evi, 5 adet hurda lastikten kedi evi, 6 adet güvenlik kabini, 83 adet otobüs durağı, 4 adet stand)      

 

153 BEYAZ MASA SÜPER HİZMET BİRİMİYLE KESİNTİSİZ HİZMET

Vatandaşla iletişimi güçlendirmek, sorun ve taleplere daha etkin çözüm üretmek amacıyla 153 Beyaz Masa Süper Hizmet Birimini aktif hale getirdi.

 

MOBİL BEYAZ MASA      

Vatandaşlarımızın belediye ile ilgili işlemlerini daha rahat ve kolaylıkla yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla Mobil Beyaz Masa uygulaması ile hizmet mahallelere taşındı.

 

HALKLA İLİŞKİLER BİRİMİNDE YENİLİK

Elazığ Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi, kurumsal kimliğe katkı sağlamak ve vatandaşa daha kaliteli hizmet sunulabilmesi amacıyla yeniden düzenlendi. Düzenleme doğrultusunda hizmet binası girişinde danışma birimi oluşturuldu. Belediye hizmetlerine daha hızlı ve kolay erişebilmesi hedeflenen yeni düzenlemeyle, görevli personeller tarafından yaşlı ve engelliler başta olmak üzere kurumu ziyaret eden tüm vatandaşlarla birebir ilgilenilerek, işlemlerini yürütmeleri için gerekli yönlendirmeler sağlanıyor.

İnsan odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde hizmet binası giriş bölümünde ayrıca kurumu ziyaret eden vatandaşlar için oturma alanları oluşturularak, vatandaş memnuniyeti ön plana çıkarıldı.

 

BEYAZ KARANFİL BULUŞMALARI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ‘Birlikte Yönetim’ ilkesiyle sorun ve talepleri yerinde tespit etmek, devam eden çalışmaları yerinde incelemek amacıyla düzenlediği Beyaz Karanfil Mahalle Buluşmalarıyla vatandaşlarla bir araya geliyor.

 

BEL-PER İŞÇİLERİNE ZAM

Elazığ Belediyesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren BEL-PER bünyesinde çalışan 1845 belediye işçisine 280 TL zam yapıldı.

 

ELAZIĞSPOR’A DESTEK

Elazığspor'a destek amacıyla ‘Tam Zamanı Şimdi’ sloganıyla forma satış kampanyası düzenlendi.

Elazığspor'a destek adına 23 bin adet forma satışı hedefiyle başlatılan kampanya, hedefini aşarak yaklaşık 5 saatte 40 bin 58 forma satışıyla rekora ulaştı.

 

 

Bakmadan Geçme