Başkan Koca'dan idam çıkışı

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Ekim ayında TBMM'ye sunacağı 9'uncu Yargı Paketi'nde çocuk ve kadın cinayetlerine yönelik ceza maddelerinin yeniden revize edilmesini beklediklerini belirtti.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca Diyarbakır’ın Bağlar İlçesine bağlı Tavşanlı Köyünde meydana gelen vahşet ile ilgili bir açıklama yaparak, 'Hiç değilse çocuk katilleri için İdam cezasının yeniden getirilmesinin zamanı gelmiştir' dedi.  Koca, “Kadın ve çocuk cinayetlerinde gelinen nokta bıçağın kemiğe dayandığı noktadır” diyerek, bu tür olayların toplumsal vicdanı derinden yaraladığını belirtti.

‘BIÇAK KEMİĞE DAYANDI’

Her geçen gün ülkemizde yaşanan kadın ve çocuk cinayetlerinin dur durak bilmeden devam ettiğine dikkat çeken Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca; “Kadın ve çocuk cinayetlerinde gelinen nokta bıçağın kemiğe dayandığı noktadır. Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinde meydana gelen 8 yaşındaki Narin Güran’ın canice katledilip, içerisinde taşların bulunduğu çuvalla birlikte bir dereye vahşice atılması yüreğimizi dağlamış, vicdanlarımızı derinden yaralamıştır.” Dedi.

 ‘CEZALAR CAYDIRI DEĞİL’

Kaybolduktan 19 gün sonra bir derede cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın katilleri ve bu cinayette dahli olan herkesin gerekli cezayı alacağından kuşkumuz yoktur. Ancak geçmişte işlenen cinayetler ve bu cinayetleri işleyenlere uygulanan cezalara bakıldığında  caydırıcılığın olmadığı görülmektedir diyen Başkan Koca açıklamasında şunları kaydetti…

 ‘DEVLETE HÜKÜMET EDENLERİN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARINI DA MERAKLA TAKİP ETMEKTEYİZ.’

“Henüz 8 yaşında ve iki hafta sonra okula gidip arkadaşlarıyla yeniden gülüp eğlenmenin heyecanını yaşarken ortadan kaybolan ve 19 gün sonra okulların açılmasına bir gün kala cansız bedenine akar bir derede bulunan Narin Gürkan için ülke olarak yas tutarken devlete hükümet edenlerin konuyla ilgili açıklamalarını da merakla takip etmekteyiz. Yapılan açıklamalar, açıklamalardaki “en ağır cezalarla tecziye edilecektir” şeklindeki beyanatlar yüreğimize bir katre de olsa su serpse de minik Narin’den önceki çocuk katillerine uygulanan en ağır cezaların bile caydırıcı olmadığı herkesçe malumdur.”

‘İDAM CEZASI GERİ GETİRİLSİN’

“Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Adalet Bakanımız ve üst düzey yargı mensuplarının Narin Güran cinayetini sebep kabul edip ceza yasalarında önleyici ve caydırıcı ceza maddelerinin yer alması için gerekli adımı atmaları gerekmektedir.”

‘KAMUOYUNUN BEKLENTİSİ BU YÖNDE’

“Gündemde olan ve kamuoyunun büyük bir kesimi tarafından merakla beklenen; Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç tarafından da Ekim ayında TBMM’ye getirileceği belirtilen 9’ncu Yargı Paketine çocuk ve kadın cinayetleri ile ilgili getirilecek ceza maddelerinin yeniden revize edilip bu suçu işleyenlere, yardım ve lojistik destek sağlayanlara en ağır cezanın İDAM CEZASI olarak düzenlenmesi kamuda kahir ekseriyetin beklentisidir.”

‘ÇOCUKLARIN MEZARDA DEĞİL OKULDA OLMASI İÇİN’

“Yeni Narin’lerin vahşice öldürülüp katledilmemesi, çocukların mezarda değil okulda olması, kadın ve çocuk cinayetlerinin artık son bulması için İDAM CEZASI’nın yeniden yürürlüğe girmesini vicdanların rahat etmesi adına talep ediyoruz.”

‘BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESİN’

“Hiç değilse çocuk ve kadın cinayetleri için getirilecek İDAM CEZASI Narin başta olmak üzere katledilen çocukları belki geri getirmeyecektir ama yeni çocukların öldürülmesinin önüne geçecektir.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN