Başkan Kavaklı, muhtar ve vatandaşları dinledi

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı beraberindeki heyetle, Doğukent Mahalle Muhtarı Mürsel Koç, Kırklar Mahalle Muhtarı Mehmet Ayan, Ulukent Mahalle Muhtarı Mustafa Taş'ı ve Çatalçeşme Mahallesi'nde vatandaşları ziyaret etti. Bu mahallelerde vatandaşların karşılaştığı sorunları yerinde dinlenildi ve tespitlerde bulunuldu. Yasin Kavaklı yaptığı ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Başkan Kavaklı açıklamasında: “Mahallelerimizde yapılan alt yapı kazı çalışmaları düzensiz ilerlemekte ve kazı sonrası çevre düzenlemesi ile asfalt serimi gecikmektedir. Bu durum, halkımızı toz bulutları içinde yaşamaya mecbur bırakmış, yaz sıcaklarında cam açamaz hale getirmiştir. Kazı sonrası yolların tamiri geciktirilmesi, araçların hareket aksamlarında zarar oluşturmuş ve mahalle sakinlerimizi zor durumda bırakmıştır. Kırklar mahallesi ve Çatalçeşme mahallesinin bir kısmında elektrik hatlarının halen direklerde açık sistem tellerle sağlanması, rüzgarlı havalarda sık sık elektrik kesintilerine ve düzensiz voltaja yol açmaktadır. Bu durum, elektronik eşyaların zarar görmesine neden olmakta ve iletişim altyapısının yetersizliğini ortaya koymaktadır. Mahallelerimizde PTT ve banka ATM'lerinin bulunmaması, vatandaşlarımızın finansal işlemlerini gerçekleştirmesini zorlaştırmaktadır. Ayrıca, muhtarlık hizmet yerlerinde bilgisayar, yazıcı gibi temel araç ve gereçlerin eksik olması, muhtarlarımızın hizmet sunmasını güçleştirmektedir. Spor ve kültür merkezlerinin eksikliği, mahalle sakinlerimizin sosyal faaliyetlere katılmasını engellemektedir” dedi.

Mahallelerdeki sorunlara değinen HÜDA PAR İl Başkanı Kavaklı: “Doğukent mahallemizde ilkokul ve ortaokul sayısının yetersizliği ve lise okullarının olmayışı, çocuklarımızın eğitim imkanlarını kısıtlamaktadır. Çatalçeşme Mahallesi'nde yapılan incelemelerde önemli sorunlar tespit edilmiştir. Yapılan TOKİ binalarının bodrumlarının su alması ve rutubetli olması, kanalizasyon şebekesinin zayıf olması ve patlaklarda geç müdahale edilmesi, bazı binaların bodrumlarını pis su basmasına ve bina yapısının oksitlenmesine yol açmış, ciddi bir sorun teşkil etmektedir. İnternet fiber bağlantılarının olmaması, modern iletişim ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalmaktadır. Mahallede taziye evi, sağlık ocağı eksikliği bulunmaktadır. Ayrıca, bazı arsaların yolları henüz açılmamış, evlere doğalgaz verilmemiştir. Yapılması planlanan 736 TOKİ konutunun inşasına başlanılmaması mahalle sakinlerinde, konutlar burda yapılmayacak, mahallenin gelişmesi engellenecek kanısı oluşturmuştur. Ziyaret ettiğimiz mahallelerde tespit ettiğimiz sorunların çözülmesi için yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerekmektedir. HÜDA PAR olarak, halkımızın sorunlarını dile getirmeye ve çözüm yolları aramaya devam edeceğiz. Mahallelerimizin yaşam kalitesini artırmak için her zaman halkımızın yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN