Başkan Karlıdağ'dan 3'üncü Sanayi Sitesi ile ilgili açıklama

Üçüncü sanayi sitesinin mera alanına kurulacağı yönünde çıkan dedikodulara açıklık getiren Denetim Kurulu Başkanı Cebrail Karlıdağ, İŞGEM yanındaki alanın mera vasfını yitirdiğini söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Malatya yolu Ancuz Köyü’nde bir milyon 30 dekarlık alanda üçüncü sanayi sitesi kurulması için çalışmalar devam ederken, alanın mera olduğu ile ilgili iddialar ortaya atıldı. İddialarla ilgili açıklama Üçüncü Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Denetim Kurulu Başkanı Cebrail Karlıdağ’dan geldi. Karlıdağ, sanayi sitesinin, İŞGEM yanında bulunan mera vasfını yitirmiş bir alana kurulacağını kaydetti. Karlıdağ, sanayi sitesi için kısa sürede bin 600 üye kaydı aldıklarını söyledi.   

KARLIDAĞ: 1600 ESNAF ARKADAŞIMIZIN ÜYE KAYIT İŞLEMLERİNİ YAPMIŞ BULUNMAKTAYIZ 

Başkan Karlıdağ, “Elazığımıza yapılacak olan 3. Sanayi Sitesi Sayın Belediye Başkanımız ve 3.Sanayi Sitesi Yönetimi ile beraber belirlenen Malatya yolu İŞGEM Yerleşkesi yanında 1.030.000 metrekarelik yerde yapılacaktır. İlimizin 1. ve 2. Sanayi Sitesinden sonra yapılması planlanan 3. Sanayi Sitesi çalışmaları, 28 Ağustos 2021 tarihinden bu güne 3.Sanayi sitesi Başkanı Mehmet Turhan, Şahsım ve yönetimimizle birlikte yoğun bir mesai harcayarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 

Sanayi sitesindeki esnaf arkadaşlarımız, Malatya yolu üzerin de İşgem yerleşkesi yanında bulunan alanda yapılacak olan 3.Sanayi sitesi üye kayıt işlemlerine ciddi manada teveccüh göstererek on beş gün gibi kısa bir sürede 1600 esnaf (sanaatkar) arkadaşımızın üye kayıt işlemlerini yapmış bulunmaktayız.  Bazı çevrelerin tahsisi yapılan alan ile ilgili mera, tarım arazisi yönündeki açıklamaları bizleri üzmüştür. Tahsisi yapılan alan, İşgem yerleşkesinin yanında bulunması nedeniyle bahse konu olan mera alanı vasfını yitirmiş olup, alanın tahsisi Sayın Belediye Başkanımızın öncülüğünde 3.Sanayi Sitesi yönetimi olarak resmi makamların görüşü alınarak alan çalışması yapılmıştır. 

Ayrıca daha önce Çevre yolunda sanayi sitesindeki esnaflarımız için tahsis edilen ve hektar ) ve birkaç bölgede mera alanı olarak gözükmekteydi. Ancak bahse konu alanlar mera vasfını yitirdiğinden dolayı bu alanlar kamu yararına tahsis edilmiştir. Burada şunu belirtmek isterim ki bizler Elazığ'ımıza 3.Sanayi sitesini kazandırma adına Sayın Belediye Başkanımız, İl Başkanımız Sayın vekillerimiz ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın destekleriyle çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Bu çalışmaların Elazığ'ımıza katma değer sağlayacağına inancımız tamdır. Bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek istedim. Ayrıca; 1 Mart'a kadar üye ön kayıt başvurularımız devam edecek olup, 1 Mart'tan sonraki başvurular yedek üye kayıt statüsünde değerlendirilecektir. Yapılacak olan çalışmaların Elazığ'ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.


 

Elazığ Detay Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN