Bakır Madenliler'den bağbozumu buluşması

Maden Belediyesi ve İstanbul Bakır Madenliler Derneği işbirliğinde Maden'de birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla Bağ Bozumu Şenliği düzenlenecek.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Maden Belediyesi ve İstanbul Bakır Madenliler Derneği işbirliğinde Maden’de bağ bozumu şenliği düzenlenecek. Madenliler arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirme adına düzenlenecek olan şenlik 5 Ekim Cumartesi günü 14:00’da Maden İlçe Tören Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Bakır Madenliler'den bağbozumu buluşması

İstanbul Bakır Madenliler Derneği ve Maden Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Değerli Bakır Madenli Hemşerilerimiz, Binlerce yıllık tarihe sahip olan her zaman özlem ve hasret olarak gönüllerde yaşayan Bakır Maden’imizin bağ bozumu şenliklerinde sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız. Hemşerilerimiz arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı arttırmak; gelenek, görenek ve kültürümüzü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla bir araya geliyoruz. Maden’de yaşayan değerli hemşerilerimize karşılaştıkları zorlukları aşmak için bir nebze olsun katkıda bulunmak en önemli gayemizdir. Biliyoruz ki en büyük yatırım geleceğimiz olan öğrencilerimize olan yatırımdır. Bu sebeple 2024 – 2025 Eğitim Öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya gelerek anlamlı hediyelerimizi onlara takdim edeceğiz. Bu anlamlı etkinliğe destek sağlayan değerli iş insanlarımıza ve hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 5 Ekim cumartesi günü Madenli öğrencilerimizin hazırladığı çeşitli güzel etkinlikleri izlemek, Madenli esnafımıza destek olmak, kadim şehrimiz Bakır Maden’in kültürünü, sanatını ve musikisini icra etmek ve geleneksel lezzetlerini beraber tatmak için buluşuyoruz. Bir olmak, beraber olmak, anılarımızı geleceğe taşımak, koca yürekli dostlara sarılmak, sevinci, coşkuyu ve umudu arttırmak, aynı türküyü beraber haykırmak için sizleri 5 Ekim cumartesi günü, Güneydoğu Toroslar'ın eteklerinde, Dicle'nin kıyısında, Mihrap Dağı’nın gölgesinde; Ahmet Hamdi Tanpınar’ın, Sezai Karakoç’un, Fatih Kısapamark’ın ve Mustafa Keser’in anılarının yaşadığı yerde, bakırın medeniyet doğurduğu bu şehirde ailece ve dostlarınızla birlikte bekliyoruz. Sesimize ses katın, heyecan ve coşkumuza ortak olun” ifadeleri kullanıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN