Bahşi, yeni eğitim öğretim yılını değerlendirdi

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından değerlendirmelerde bulunan Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, kaliteli bir eğitim sunabilmeleri adına eğitim çalışanlarının gücünün artırılması gerektiğini söyledi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının başlamasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Yeni eğitim öğretim yılının herkes için hayırlı olması temennisinde bulunan İbrahim Bahşi, eğitimde temellerin sağlam atılması adına üzerlerine düşen sorumluluğu büyük bir özveriyle yerine getirmeye hazır olduklarını ifade ederken, “2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlamış bulunmaktadır. Yeni dönemin, geleceğe ilişkin sorumlulukların konuşulduğu, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulduğu, gelecek yıllara güven ve refah içinde erişmemizi sağlayacak eğitim sistemindeki dönüşümün temellerinin atılarak sağlam sütunlarının yükseldiği bir dönem olmasını temenni ediyor ve istiyor;  bu uğurda üzerimize düşen sorumluluğu büyük bir gururla ve özveriyle yerine getirmeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Enflasyon nedeniyle öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının alım gücünün düştüğünü ifade eden Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, yirmi bin öğretmenin atama sürecinin bir an önce tamamlanması ve mülakatın kaldırılması gerektiğini kaydederken, “Öğretmen ve eğitim çalışanlarının alım gücü arttırılmalıdır. Enflasyonist ortamın alım gücünü düşürdüğü, ekonomik toparlanma ve gelişmenin sabit gelirlilerinin ceplerine yansımadığı bir süreç kamu görevlilerinin hayatını zorlaştırmakta, sendikal mücadeleyi çetinleştirmektedir. Kamu görevlisi emeklilerinin sesi duyularak beklentileri karşılanmalıdır. 20 bin öğretmen atama sürecindeki belirsizlik bir an önce giderilmelidir. Bakanlık, atama duyurusunu yaptığı, mülakat sürecini işlettiği 20 bin öğretmenin atamasını bir an önce gerçekleştirmelidir. Mülakat uygulaması kaldırılmalıdır. Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması çok ciddi bir problem iken, atanacak öğretmen seçiminin mülakatla yapılması, yapılan mülakatlar çerçevesinde adayların kazanma ya da kaybetme nedeninin objektif bir şekilde izah edilememesi, öğretmen adaylarının farklı komisyonlarca birkaç dakikalık mülakatla elenmesi adalet duygusunun zedelenmesine neden olmaktadır” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN